Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Wireless Network Adapter not working properly

11 Nov 2012   #11
wikiwa

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Did the IPResetALL thing, still no internet access, here's what ipconfig/all shows:

Configuración IP de Windows

Nombre de host. . . . . . . . . : User-PC
Sufijo DNS principal . . . . . :
Tipo de nodo. . . . . . . . . . : mixto
Enrutamiento IP habilitado. . . : no
Proxy WINS habilitado . . . . . : no
Lista de búsqueda de sufijos DNS: cpe.telmex.com.pe

Adaptador de LAN inalámbrica Conexión de red inalámbrica:

Sufijo DNS específico para la conexión. . : cpe.telmex.com.pe
Descripción . . . . . . . . . . . . . . . : TP-LINK 300Mbps Wireless N Adapt
r
Dirección física. . . . . . . . . . . . . : 90-F6-52-DA-03-D7
DHCP habilitado . . . . . . . . . . . . . : sí
Configuración automática habilitada . . . : sí
Vínculo: dirección IPv6 local. . . : fe80::4cf8:1922:e3c4:14b1%12(Preferido)

Dirección IPv4. . . . . . . . . . . . . . : 192.168.0.106(Preferido)
Máscara de subred . . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Concesión obtenida. . . . . . . . . . . . : Sunday, November 11, 2012 12:13:
8 PM
La concesión expira . . . . . . . . . . . : Monday, November 12, 2012 12:13:
1 PM
Puerta de enlace predeterminada . . . . . : fe80::153e:964c:730c:b9af%12
192.168.0.1
Servidor DHCP . . . . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
IAID DHCPv6 . . . . . . . . . . . . . . . : 311490130
DUID de cliente DHCPv6. . . . . . . . . . : 00-01-00-01-17-EB-AE-E9-90-2B-34
3C-D3-89
Servidores DNS. . . . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
NetBIOS sobre TCP/IP. . . . . . . . . . . : habilitado

Adaptador de túnel Conexión de área local* 9:

Estado de los medios. . . . . . . . . . . : medios desconectados
Sufijo DNS específico para la conexión. . : cpe.telmex.com.pe
Descripción . . . . . . . . . . . . . . . : Adaptador ISATAP de Microsoft #2
Dirección física. . . . . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP habilitado . . . . . . . . . . . . . : no
Configuración automática habilitada . . . : sí

Adaptador de túnel Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

Sufijo DNS específico para la conexión. . :
Descripción . . . . . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interfac

Dirección física. . . . . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP habilitado . . . . . . . . . . . . . : no
Configuración automática habilitada . . . : sí
Dirección IPv6 . . . . . . . . . . : 2001:0:9d38:6ab8:822:96f:4121:c13a(Pref
rido)
Vínculo: dirección IPv6 local. . . : fe80::822:96f:4121:c13a%13(Preferido)
Puerta de enlace predeterminada . . . . . : ::
NetBIOS sobre TCP/IP. . . . . . . . . . . : deshabilitado


(btw the IPResetALL thing had a really cool intro)


My System SpecsSystem Spec
.
11 Nov 2012   #12
wikiwa

Windows 7 Ultimate x64
 
 

How do I check the frequency my router is broadcasting on? Also I think the driver might not be for the adapted I have mine is TP-Link TLWN851ND
My System SpecsSystem Spec
11 Nov 2012   #13
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Yes I converted that IPreset file from a .bat to the .exe and the software runs a little advertisement which is kind of cool. Good thing is I now know what the problem isn't.

Try the driver I posted and make sure about the dual band settings in the router and adaptor.

You can get to your routers page by typing 192.168.0.1 into the URL of your browser. Need to make sure about the security and encryption plus the dual band settings need to be the same on both the router and the adaptor.

You might try and install the utility software from TPlink which you can get in the link below.

TL-WN821N - Welcome to TP-LINK
My System SpecsSystem Spec
.

11 Nov 2012   #14
wikiwa

Windows 7 Ultimate x64
 
 

before I install the driver, I can't access 192.168.0.1 which my instinct tells me there's another problem.
My System SpecsSystem Spec
11 Nov 2012   #15
wikiwa

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Accessed the router from my laptop and it says encryption: CIPHER_AUTO channel:11 as for the frequency can't find it. I did found that my desktop is the only one in the network connected with 802.11n
My System SpecsSystem Spec
11 Nov 2012   #16
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by wikiwa View Post
before I install the driver, I can't access 192.168.0.1 which my instinct tells me there's another problem.
In that case I'd say that you need to uninstall completely Avast. Most of these so called A/V's are famous for blocking internet connections. Use one of the Avast uninstall utilities for this.
My System SpecsSystem Spec
11 Nov 2012   #17
wikiwa

Windows 7 Ultimate x64
 
 

The driver doesn't work with the adapter I have, I do have the adapters driver CD and the update of that driver which are currently installed.
My System SpecsSystem Spec
11 Nov 2012   #18
wikiwa

Windows 7 Ultimate x64
 
 

For some reason after I rebooted my PC (didn't installed or uninstalled anything) I have internet access now but it's very slow ... and now it's gone.
My System SpecsSystem Spec
11 Nov 2012   #19
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by wikiwa View Post
For some reason after I rebooted my PC (didn't installed or uninstalled anything) I have internet access now but it's very slow ... and now it's gone.
That is probably because your ipconfig shows you have a working IP address, so you should be online but something is blocking the connection.

The router settings for security and encryption need to be correct. You were looking at the channel settings I believe.

Removing Avast would be my first move if this was me.
My System SpecsSystem Spec
11 Nov 2012   #20
wikiwa

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Well I could access facebook, after that I lost internet access again (the lower right thing says I do have internet access) ... nevermind I have internet access again I have the feeling the internet speed is fluctuating like crazy. My usual download rate is 6XX kbps (ISP in Peru suck) right now I'm DLing at 10kbps ... and now at 0kpbs

(Avast is gone)
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Wireless Network Adapter not working properly




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Wireless Network Adapter Says it's Working Properly But It's Not
Last night my wireless adapter (Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter) stopped working. In the properties it says it is working properly, however, it will not find a single wireless network to connect to, only the big red X over the icon in the system tray. My wife's laptop which is 5 feet from...
Network & Sharing
Wireless network adapter not working
I've followed some on the steps provided on here, but I still can not connect to the internet via wireless option error message appears as "there might be a problem with the driver for the wireless network connection adapter" I've downloaded the latest version from the Dell support site and it...
Network & Sharing
Wireless network adapter suddenly not working
I have had my HP Pavilion dm4 for a year and a half now, and when my school gave me a copy of Windows 7 Enterprise (it came with Win7 Home) I installed it and all the necessary drivers, and everything's been running smoothly - til now. Tonight all of a sudden my Internet connection showed that...
Network & Sharing
Wireless Adapter not found, yet its working properly in Device Manager
I recently moved my computer away from my router to a different room. So I bought myself a wireless adapter, a D-Link DWA-160 wireless adapter. I installed the drivers with the CD and followed the instructions. At the end of the installation it gave me this:...
Network & Sharing
linksys wusb ver.2.6 wireless network adapter not working
I installed the driver correctly. It comes out as a device, but when I go to connection settings(Im trying to connect to my dads network)It says no connection options are available. please help :cry:
Hardware & Devices
wireless network adapter not working after updating driver please help
hello everyone. i have this lenovo 3000 Y410. i had vista installed on it but decided to get windows 7 ultimate. i had to do a lot of driver upgrades and most of them worked fine. the wireless networking card, which is intel wireless wifi link 4965AG was disconnecting at times so me and my buddy...
Drivers


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 15:57.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App