Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Wireless Network Adapter not working properly

11 Nov 2012   #1
wikiwa

Windows 7 Ultimate x64
 
 
Wireless Network Adapter not working properly

Yesterday I bought a new desktop and I decided I wanted wireless, so I bought a TP-Link TLWN851ND wireless PCI adapter. After installing all the drivers I had internet access for an hour or so but then the download speed gradually went to 0 and I lost internet access, this morning I turned on the PC and I had internet access for a while but again I lost internet access. I've read somewhere that it might be a port problem (i dont know what do they mean by that)

Heres the ipconfig/all

Windows IP configuration

Host Name. . . . . . . . . : User-PC
Primary DNS Suffix . . . . . :
Node Type. . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . : no
WINS Proxy Enabled . . . . . : no
DNS Suffix Search list: cpe.telmex.com.pe

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

Connection-specific DNS Suffix. . : cpe.telmex.com.pe
Description . . . . . . . . . . . . . . . : TP-LINK 300Mbps Wireless N Adapte
r
Physical Address. . . . . . . . . . . . . : 90-F6-52-DA-03-D7
DHCP Enabled . . . . . . . . . . . . . : yes
Autoconfiguration Enabled . . . : yes
Link: local IPv6 address. . . : fe80::4cf8:1922:e3c4:14b1%12(Preferido)

IPv4 Address. . . . . . . . . . . . . . : 192.168.0.106(Preferido)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . . . : Sunday, November 11, 2012 10:30:3
2 AM
Lease Expires . . . . . . . . . . . : Monday, November 12, 2012 10:30:3
5 AM
Default Gateway . . . . . : fe80::153e:964c:730c:b9af%12
192.168.0.1
DHCP Server. . . . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DHCPv6 IAID. . . . . . . . . . . . . . . : 311490130
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . . . : 00-01-00-01-17-EB-AE-E9-90-2B-34-
3C-D3-89
DNS Servers. . . . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
NetBIOS over TCP/IP. . . . . . . . . . . : habilitado
Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

Media State. . . . . . . . . . . : Media Disconnected
Connection-specific DNS Suffix. . :
Description . . . . . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface

Physical Address. . . . . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled . . . . . . . . . . . . . : no
Autoconfiguration Enabled . . . : yes


Thanks in advance~

(edit: translated ipconfig/all to english)


My System SpecsSystem Spec
11 Nov 2012   #2
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

You aren't getting an valid IP from your router because it appears as if you turned off DHCP in your IPv4 settings?

You can just right click the adaptor and choose properties, then scroll down to IPv4 settings, right click and choose properties again, enable DHCP there and save.
My System SpecsSystem Spec
11 Nov 2012   #3
wikiwa

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Changed the DHCP (I think) and still no internet access, here's what the ipconfig/all now shows:

Configuración IP de Windows

Host Name. . . . . . . . . : User-PC
Primary DNS Suffix . . . . . :
Node Type. . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . : no
WINS Proxy Enabled . . . . . : no
DNS Suffix Search list: cpe.telmex.com.pe

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

Connection-specific DNS Suffix. . : cpe.telmex.com.pe
Description . . . . . . . . . . . . . . . : TP-LINK 300Mbps Wireless N Adapte
r
Phyisical Address. . . . . . . . . . . . . : 90-F6-52-DA-03-D7
DHCP Enabled . . . . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . : Yes
Link: local IPv6 address. . . : fe80::4cf8:1922:e3c4:14b1%12(Preferido)

IPv4 Address. . . . . . . . . . . . . . : 192.168.0.106(Preferido)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . . . : Sunday, November 11, 2012 11:24:0
5 AM
Lease Expires . . . . . . . . . . . : Monday, November 12, 2012 11:24:1
0 AM
Default Gateway . . . . . : fe80::153e:964c:730c:b9af%12
192.168.0.1
DHCP Server. . . . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DHCPv6 IAID. . . . . . . . . . . . . . . : 311490130
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . . . : 00-01-00-01-17-EB-AE-E9-90-2B-34-
3C-D3-89
DNS Servers. . . . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
NetBIOS over TCP/IP. . . . . . . . . . . : Enabled

Local Area connection tunnel adaptor* 9:

Media State. . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix. . : cpe.telmex.com.pe
Description . . . . . . . . . . . . . . . : Adaptador ISATAP de Microsoft #2
Physical Address. . . . . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled . . . . . . . . . . . . . : no
Autoconfiguration Enabled . . . : sí

Adaptador de túnel Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

SConnection-specific DNS Suffix. . :
Description . . . . . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface

Dirección física. . . . . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP habilitado . . . . . . . . . . . . . : no
Autoconfiguration Enabled . . . : sí
IPv6 Address . . . . . . . . . . : 2001:0:9d38:6ab8:822:96f:4121:c13a(Prefe
rido)
Link: local IPv6 address. . . : fe80::822:96f:4121:c13a%13(Preferido)
Default Gateway . . . . . : ::
NetBIOS over TCP/IP. . . . . . . . . . . : Disabled

(Translated)
My System SpecsSystem Spec
11 Nov 2012   #4
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Yes you now have a valid IP because you enabled DHCP and according to the ipconfig you should be online.

Does the machine show up as online but you can't seem to go anywhere with your browser?

Is there any error messages?

Do you have a proper DNS server set up in your routers settings for DNS servers?
My System SpecsSystem Spec
11 Nov 2012   #5
wikiwa

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Still no internet access, regarding the router it works with my other 2 laptops so I'd say yes?
My System SpecsSystem Spec
11 Nov 2012   #6
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by wikiwa View Post
Still no internet access, regarding the router it works with my other 2 laptops so I'd say yes?
Still need to answer questions, does the machine show as online but the browsers won't go anywhere? Are there any error messages?

You should have left the original ipconfig, because you changed it, the DHCP being turned off no longer shows which adds confusion to anyone else reading this.
My System SpecsSystem Spec
11 Nov 2012   #7
wikiwa

Windows 7 Ultimate x64
 
 

It shows I'm connected to my router but no internet access, browsers won't go anywhere and here is the original ipconfig (in spanish):

C:\Users\User>ipconfig/all

Configuración IP de Windows

Nombre de host. . . . . . . . . : User-PC
Sufijo DNS principal . . . . . :
Tipo de nodo. . . . . . . . . . : mixto
Enrutamiento IP habilitado. . . : no
Proxy WINS habilitado . . . . . : no
Lista de búsqueda de sufijos DNS: cpe.telmex.com.pe

Adaptador de LAN inalámbrica Conexión de red inalámbrica:

Sufijo DNS específico para la conexión. . : cpe.telmex.com.pe
Descripción . . . . . . . . . . . . . . . : TP-LINK 300Mbps Wireless N Adapte
r
Dirección física. . . . . . . . . . . . . : 90-F6-52-DA-03-D7
DHCP habilitado . . . . . . . . . . . . . : sí
Configuración automática habilitada . . . : sí
Vínculo: dirección IPv6 local. . . : fe80::4cf8:1922:e3c4:14b1%12(Preferido)

Dirección IPv4. . . . . . . . . . . . . . : 192.168.0.106(Preferido)
Máscara de subred . . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Concesión obtenida. . . . . . . . . . . . : Sunday, November 11, 2012 11:24:0
5 AM
La concesión expira . . . . . . . . . . . : Monday, November 12, 2012 11:24:1
0 AM
Puerta de enlace predeterminada . . . . . : fe80::153e:964c:730c:b9af%12
192.168.0.1
Servidor DHCP . . . . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
IAID DHCPv6 . . . . . . . . . . . . . . . : 311490130
DUID de cliente DHCPv6. . . . . . . . . . : 00-01-00-01-17-EB-AE-E9-90-2B-34-
3C-D3-89
Servidores DNS. . . . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
NetBIOS sobre TCP/IP. . . . . . . . . . . : habilitado

Adaptador de túnel Conexión de área local* 9:

Estado de los medios. . . . . . . . . . . : medios desconectados
Sufijo DNS específico para la conexión. . : cpe.telmex.com.pe
Descripción . . . . . . . . . . . . . . . : Adaptador ISATAP de Microsoft #2
Dirección física. . . . . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP habilitado . . . . . . . . . . . . . : no
Configuración automática habilitada . . . : sí

Adaptador de túnel Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

Sufijo DNS específico para la conexión. . :
Descripción . . . . . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface

Dirección física. . . . . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP habilitado . . . . . . . . . . . . . : no
Configuración automática habilitada . . . : sí
Dirección IPv6 . . . . . . . . . . : 2001:0:9d38:6ab8:822:96f:4121:c13a(Prefe
rido)
Vínculo: dirección IPv6 local. . . : fe80::822:96f:4121:c13a%13(Preferido)
Puerta de enlace predeterminada . . . . . : ::
NetBIOS sobre TCP/IP. . . . . . . . . . . : deshabilitado


(somethig off-topic is there a way to install language packages without being online?)
My System SpecsSystem Spec
11 Nov 2012   #8
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Well the original ipconfig showed the DHCP being turned off which relates to the original problem.

Do you have any A/V software installed on this system? Which one is installed?

Can we assume that you set up the wireless to use WPA2 security with AES encryption?

Unzip and run the file below, let it run until your machine reboots.


Attached Files
File Type: zip IPResetALL.zip (33.6 KB, 15 views)
My System SpecsSystem Spec
11 Nov 2012   #9
wikiwa

Windows 7 Ultimate x64
 
 

I have Avast and I disabled all the "shields" it provides, I think my wireless does use WPA2 not sure about the encryption though.
My System SpecsSystem Spec
11 Nov 2012   #10
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Did you run the IPreset file?

Try this driver, it's the latest one for Windows 7. Be sure and set up the wireless profile in Windows 7 to use WPA2 with AES encryption.

I'm not sure about the dual band settings but can we assume you are using the 2.4 Ghz band? If so you may need to change the setting for the adaptor so it picks up which ever signal your router is broadcasting. Also make sure your router is set to broadcast in which ever band you are using.


Attached Files
File Type: zip TL-WN821N_V4_Driver.zip (6.91 MB, 9 views)
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Wireless Network Adapter not working properly




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:44 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App