Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: DCHP not working properly

30 Nov 2012   #1

Windows 7 Ultimate x64
 
 
DCHP not working properly

For some reason, DHCP seems to set all incorrect settings. As a result, I don't have an internet connection with DHCP enabled. Here's my ipconfig /all:

Code:
Windows IP Configuration

   Host Name . . . . . . . . . . . . : Daan-PC
   Primary Dns Suffix  . . . . . . . :
   Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
   IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
   WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Ethernet:

   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Broadcom NetLink (TM) Gigabit Ethernet
   Physical Address. . . . . . . . . : A4-BA-DB-E5-45-AF
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
   Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::dd10:f989:5e13:2dd1%12(Preferred)
   Autoconfiguration IPv4 Address. . : 169.254.45.209(Tentative)
   Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
   Default Gateway . . . . . . . . . :
   DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 262453979
   DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-18-35-BE-ED-A4-BA-DB-E5-45-AF

   DNS Servers . . . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%1
                                       fec0:0:0:ffff::2%1
                                       fec0:0:0:ffff::3%1
   NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Also, when I run the network diagnostic I get the error:

"Wired ethernet connection doesn't have the valid IP configuration."

When I set the connection to static, everything is working fine...

Could this problem be solved? Thanks in advance!

My System SpecsSystem Spec
.

30 Nov 2012   #2

Windows 7 & 8 64-bit, Mac OSX 10.8.2
 
 

Is it possible that the allocation of IP addresses by DHCP has been (or become) disabled in the router's settings?

At the moment, for some reason, the adapter is failing to get its IP address by DHCP from the router and Windows is allocating a 169.254.x.x APIPA address (Automatic Private IP Addressing), which won't let you access the router or the internet.
My System SpecsSystem Spec
30 Nov 2012   #3

Windows 7 Ultimate x64
 
 

If this was working previously then the first thing do is to run a release and renew command from and elevated command prompt.

click start orb.
type cmd Right click on CMD Select Run as Administrator
type ipconifg /release (enter)
type ipconfig /renew (enter)
My System SpecsSystem Spec
.


30 Nov 2012   #4

7 x64
 
 

Are you sure your router has the DHCP server turned on. What it looks like is there is NO DHCP server on your LAN. That would mean either it is turned off in the router or the router is failing and needs to be replaced.
My System SpecsSystem Spec
30 Nov 2012   #5

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Thank you all for your responses!

I'm afraid to say (for the sake of this thread), that I decided to clean install my PC. At first, I tried many of the solutions on all the forums, like ipconfig that parman has just mentioned. Then I remembered, that some time ago I made permission changes to the registry. I used Process Monitor to check which keys read "ACCESS DENIED" when doing the "enable connection" operation and manually changed the permissions (everyone, full control) of all of those.

Even after all keys were unlocked, DHCP didn't work. My *Aaargh, the hell with it!* threshold was soon reached. Then I decided to do a clean install.

Again sorry, I hope you can understand it.. The good news is: everything is working now!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 DCHP not working properly




Thread Tools



Similar help and support threads for2: DCHP not working properly
Thread Forum
Alt codes not working properly General Discussion
usbport.sys not working properly(?) General Discussion
DCHP Server leasing out ips in the wrong range? Network & Sharing
Cursor is not working properly General Discussion
USB ports not working properly Hardware & Devices
CD Rom not working properly Hardware & Devices
USB's ports not working properly in Win 7 Hardware & Devices

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:39 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33