Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: After a clean install.. my internet is extremely slow.

01 Dec 2012   #1
briantheman890

windows 7 premium 64-bit
 
 
After a clean install.. my internet is extremely slow.

On Thursday I decided I was going to do a clean install of windows 7. I initially had windows home, but installed windows 7 pro this time.
I created a backup on my external and proceeded to do a clean install.
When the install was finished. I installed the motherboard drivers, then the video card drivers.

The motherboard drivers had a disk to install a few things on the disk including:
intel chipset driver
realtek audio
management engine interface
jmicron jmb36x controll driver
marvell sata 6G ahci Driver
Intel LAN driver
ASmedia
Asus Bluetooth driver

I went down the list and installed each of the items.
When this was all down, windows update started to update... at an extremely slow rate.
Before the clean install my internet was working fine but not its beyond slow. It took over an hour to download 153mb of updates. It takes minutes to load a page (such as this one).
I should mention that I am using a hard-wire connection, not a wireless one.

My specs are
Board - asus P8z68V pro
Processor - intel core i7-2600k
the network adapter is a intel 82579V gigabit network connection (on the board).

I tried to un-install the network adapter and re-install to no avail.

Has anyone experienced slow internet after a clean install?
Any ideas what I should do? I figured it was just being slow internet that happens once in a blue moon, but 2 days with the same connection is getting frustrating.


My System SpecsSystem Spec
.
01 Dec 2012   #2
briantheman890

windows 7 premium 64-bit
 
 

Not sure if this is relevent but...
In the computer management section, under device manage -- > network adapters there is:
Bluetooth device (personal area network) #2
Bluetooth device (RFCOMM Protocol TDI) #2
intel 82579V gigabit network connection

Is it possible that they are conflicting with each other?
My System SpecsSystem Spec
01 Dec 2012   #3
bigmck

Windows 7 Home Premium 32-Bit - Build 7600 SP1
 
 

See if this thread helps any. The guy had the same problem. Extremely slow internet on fresh install
My System SpecsSystem Spec
.

01 Dec 2012   #4
briantheman890

windows 7 premium 64-bit
 
 

Hey thanks for the response.
Unfortunatly that didnt really help.
I think I have found the issue ( I hope).
I ran the diagnostics on the card and got an issue saying
" The adapter is configured to force the speed to a low speed. ". I can not find any way to get this fixed tho.
My System SpecsSystem Spec
01 Dec 2012   #5
bigmck

Windows 7 Home Premium 32-Bit - Build 7600 SP1
 
 

Try going into Control Panel > Network and Sharing Center. Delete your internet connection, shut down, boot and reinstall internet connection again. This may give everything a chance to reset.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 After a clean install.. my internet is extremely slow.




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Win 7 clean install on new computer, extremely slow loading apps
solved
Performance & Maintenance
Internet Speed slow after clean install windows 7 connected with LAN
My internet speed has really decreased since I installed windows 7 I have realised that my internet is so much more slow than usual. I'm prepared to upload screen shots of anything required I have tried doing a search for an update for my ATHEROS PCI-E ethernet device and it came back as sayin it...
Network & Sharing
Extremely slow boot+log-on, poor performance after clean install
Well, I guess I'll just jump right into this. As the title says, I recently did a clean install of Windows 7 (deleted all my hard drive partitions, including the system reserved one, reformatted and then installed Win7) and since then I've been noticing some strange issues that I did not experience...
Performance & Maintenance
Extremely slow internet on fresh install
Hi guys. I am having a problem with my internet connect on 3 laptops for the last couple of days that I cannot seem to get my head around. Ill start with the specs. 2 of the laptops are Acer Aspire One netbooks with the following: Intel Atom 1.6ghz 1GB ram 120GB HDD Atheros AR5007EG
Network & Sharing
Extremely slow startup after Windows 7 clean install
I recently did a clean install from Windows Vista 32 bit to Windows 7 Ultimate 64 bit. Each time I try to restart or turn on my computer, it takes about 15 minutes to boot. It gets stuck at the starting Windows screen for the majority of that time and it looks like the hard drive does not show...
Performance & Maintenance


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 15:31.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App