Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Wifi is connected but identifying frequently and yellow star on logo

08 Dec 2012   #11
raystef

W7 Home Premium 64bit
 
 

model = CQ71-420ED ( is this the same as the 420EM ?)
I did an HP product identification and Hp just showed the 420EM.
There are updates indeed.
Should you advice to update the BIOS as well ?
I did update though the latest drivers for my Realtek and Atheros in the device manager-properties.


My System SpecsSystem Spec
.
08 Dec 2012   #12
raystef

W7 Home Premium 64bit
 
 

here is some data from drivermax - there is some to update...i will do this and report


Attached Thumbnails
Wifi is connected but identifying frequently and yellow star on logo-drivermax1.png   Wifi is connected but identifying frequently and yellow star on logo-drivermax2.png  
My System SpecsSystem Spec
08 Dec 2012   #13
bassfisher6522

Windows 7 Ultimate 64 bit
 
 

I would wait on the BIOS after you have updated all those drivers and see if those driver updates resolve your issue.

Updating the BIOS can be very hazardous to the PC if it's not done correctly. It can render the PC/laptop useless. I would check w HP/Compaq on how to update the BIOS for your laptop. Each vendor does it a little bit different. There are some good videos on youtube on "how to update" the BIOS.
My System SpecsSystem Spec
.

08 Dec 2012   #14
bassfisher6522

Windows 7 Ultimate 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by raystef View Post
model = CQ71-420ED ( is this the same as the 420EM ?)
I did an HP product identification and Hp just showed the 420EM.
There are updates indeed.
Should you advice to update the BIOS as well ?
I did update though the latest drivers for my Realtek and Atheros in the device manager-properties.

You can use HP's find it software locate your drivers for you. Maybe that will give you your exact model driver downloads.

Here's the CQ71-420ED driver page.....
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/s...t=4131631#N415
My System SpecsSystem Spec
08 Dec 2012   #15
raystef

W7 Home Premium 64bit
 
 

update.
I have looked for drivers via hp but i was suprised that Drivermax found some newer ones.
Now i have the latest and they are :
Realtek 3-10-2012 7.63.1003.2012
Atheros 26.09.2012 10.0.0.209
Result : nothing was solved. Even after rebooting.

I did remember that completely removing the networkadapter trough devicemanager, so uninstalling Atheros and Relatek could help which i did. I rebooted and the drivers installed thereselves.
Result : icon logo became normal and no identifying blue circles anymore.

But after rebooting a second time everything went bad again.

Any suggestions ?

ps : BIOS was already the newest one : 23
My System SpecsSystem Spec
08 Dec 2012   #16
bassfisher6522

Windows 7 Ultimate 64 bit
 
 

Sorry...I'm out of options....but the bottom line seems to be a driver/compatibility issue. The only other possibility is the the wi-fi hardware itself could be faulty or going bad. you could try a wi-fi dongle (usb adapter) and see it that works...barrow one from a friend.
My System SpecsSystem Spec
08 Dec 2012   #17
raystef

W7 Home Premium 64bit
 
 

Even strange that after i reinstalled the networkadapter-drivers from scratch and rebooted, everything seemed ok...after a second reboot...same trouble like before.
Couldn't this be a networkproblem. It's like the machine is constantly looking for another network perhaps?
Isn't there a possibility to look up some old networks in registery that have been on the machine ? I am not that experienced but i saw some thread about that in another forum.
My System SpecsSystem Spec
08 Dec 2012   #18
raystef

W7 Home Premium 64bit
 
 

I checked hidden networkadapters -see result in png.
Is this a normal networkadapter situation ?


Attached Images
Wifi is connected but identifying frequently and yellow star on logo-hidden-networkadapters.png 
My System SpecsSystem Spec
08 Dec 2012   #19
bassfisher6522

Windows 7 Ultimate 64 bit
 
 

We've over looked the possibility of spyware and malware infection, which has been known to cause such problems...couldn't hurt to check.
My System SpecsSystem Spec
08 Dec 2012   #20
raystef

W7 Home Premium 64bit
 
 

did check all of that (virussen, spybots, malware) too - no problems detected.

But today i checked my wifi on another place. All problems seems to be gone.
I had to check on the new network with the WEP password - i connected and no problems anymore.
So what is making the difference ?
The only difference i can view in the network-properties is that the new network is an 'open' one and mine at home is a private one.
Is this making any sence and giving us a new explanation to the problem ?


Attached Images
Wifi is connected but identifying frequently and yellow star on logo-open-network.png Wifi is connected but identifying frequently and yellow star on logo-pivate-network.png 
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Wifi is connected but identifying frequently and yellow star on logo




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Laptop is connected to wifi but still shows yellow star and grey bars?
Laptop is connected to wifi but still shows yellow star and grey bars? Title says it all. I've reinstall the drivers, changed the settings in the registry editor that someone on another forum suggested, delete all the wifi accounts and rebooted the computer. No errors in device manager, the...
Network & Sharing
Yellow WiFi icon?
Hi, Why do I at times get this error as shown in the screen shot? Thanks.
Network & Sharing
Windows 7, Yellow triangle on wifi symbol, connected but no internet
Please help me solve the internet problem. Yellow triangle is appearing on wifi symbol, though it is showing connected and I am not able to access my internet.
Network & Sharing
Connected to Network but no internet stuck on identifying
So, I got the win7 anit-virus VIRUS, I removed it and had AVG and Comcast Constant Guard on. As soon as I removed AVG and Constant Guard I lost my internet connection. I have two hard drives and my internet works on the one hard drive but not on the other. So no modem or router issues. Also...
Network & Sharing
Network connected, not connecting to internet, yellow ! icon. help..
I recently restarted my laptop a few days ago, and my laptop has not been connecting to the internet ever since. I am using a WEP connection. I manually re-entered all the information needed to connect, still no luck. I COMPLETELY disabled the Bounjour service. I am stuck with that...
Network & Sharing
Windows 7 wifi identifying
Hi, and help please! I am having problems connecting to wifi when abroad I have been using Vista on my laptop and last year there was not a problem but this year I was in France for 7 weeks and nearly evertime I tried to connect (using the appropriate password and getting full strenth wifi it would...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:14.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App