Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Problem with network connection

09 Dec 2012   #11
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by whs View Post
vBox connections are in fact disabled. But I think I will get rid of vBox alltogether. I suspected that to be the cause since a long time. Only did not yet want to get rid of my Windows 8 which runs in vBox.
Well according to the ipconfig it's enabled and also has a valid IP address.

For some reason certain virtual machines and VPN's like Hamachi will confuse Windows on which connection it should be using.

Yes I would go with the uninstall and see if that fixes the problem.


My System SpecsSystem Spec
.
09 Dec 2012   #12
znod

Win7 Ult on DIY Rig and Win8 Pro on HP Pavilion dv6500t Laptop
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by whs View Post
I have a problem connecting to the network with my tethered desktop. Here is the setup:

ATT DSL300 > Modem > Netgear router
Desktop tethered to router with ethernet cable
2 laptops and 1 tablet running on WiFi

The laptops and the tablet connect instantly. But the desktop often needs appr. 2 minutes to connect and sometimes it comes back with "No IP address". I have tried static and dynamic IP address settings in the router - same result.
Do you have a sharing problem or a connection to the internet problem with the desktop? I take it that it's the latter. It would be a pain unless you have an adequately long Ethernet cable, but you could try connecting the desktop directly to the modem to see what happens.
My System SpecsSystem Spec
09 Dec 2012   #13
whs
Microsoft MVP

Vista, Windows7, Mint Mate, Zorin, Windows 8
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by znod View Post
Quote   Quote: Originally Posted by whs View Post
I have a problem connecting to the network with my tethered desktop. Here is the setup:

ATT DSL300 > Modem > Netgear router
Desktop tethered to router with ethernet cable
2 laptops and 1 tablet running on WiFi

The laptops and the tablet connect instantly. But the desktop often needs appr. 2 minutes to connect and sometimes it comes back with "No IP address". I have tried static and dynamic IP address settings in the router - same result.
Do you have a sharing problem or a connection to the internet problem with the desktop? I take it that it's the latter. It would be a pain unless you have an adequately long Ethernet cable, but you could try connecting the desktop directly to the modem to see what happens.
That's a good idea. The modem is sitting directly under the the router. So there is no problem with cable length. I'll try that later . It is a little bit difficult to get behind the modem/router because I have very close quarters there.
My System SpecsSystem Spec
.

09 Dec 2012   #14
znod

Win7 Ult on DIY Rig and Win8 Pro on HP Pavilion dv6500t Laptop
 
 

Cool, let us know if connecting as suggested helps solve your problem.
My System SpecsSystem Spec
10 Dec 2012   #15
whs
Microsoft MVP

Vista, Windows7, Mint Mate, Zorin, Windows 8
 
 

I think the problem is solved. Since I deleted virtual box and it's network entry, thing work smoothly.
My System SpecsSystem Spec
11 Dec 2012   #16
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by whs View Post
I think the problem is solved. Since I deleted virtual box and it's network entry, thing work smoothly.
Quote   Quote: Originally Posted by chev65 View Post
I would try disabling the virtual box as these secondary network interfaces can cause connection problems.

Yep, I kinda figured that would do it. Been there done that, lucky I asked for the ipconfig.

It's funny how obvious the answer is once the question has been answered. But per your first post, no clue as to what the problem might be.

My System SpecsSystem Spec
Reply

 Problem with network connection




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Wireless Network connection problem
Greetings! I'm here with some difficulties in connecting to my wireless network. I've formated my computer recently with a burned CD with operating system windows 7 (from uTorrent). After that, everything went wrong... The screen resolution is weird (windows and icons too big) and I can't fix it....
Network & Sharing
Problem with wireless network connection
Hi, i have a problem connecting to my home router. When i start W7 (64bit), after a bit, the small icon that shows internet connection status shows no connection. Usualy, when it is working, when i left-click on it, i can see the list of wireless connections avaiable. But now, when i left-click...
Network & Sharing
Problem with network connection
Hi, I'm having problems connecting to any network on my desktop PC It seemed to be working fine last night but this morning it won't access any web pages and i can't get to the 192.168.0.1 page either. I've tried running the troubleshooter which doesn't fix the problem, but at the end says it's...
Network & Sharing
Problem Getting Network Connection
I was forced to reinstall Windows today on my desktop. I am on my laptop now sitting next to my desktop. On the desktop I get no connection to the network and obviously it is working because I am sending you this. I tried going to the Network and Sharing but it just says there is no connection. ...
Network & Sharing
Weird network connection problem.
Hello all, i have a strange problem with my network adapter. Every time Windows is booted up, i see a yellow triangle in the taskbar, with the message it's connected to an "unidentified network". I thought it was my computer, so i looked at another computer. This PC didn't have the problem. When...
Network & Sharing
Problem with Wireless network Connection
Hello All, I bought a Lenovo Thinkpad T410 with Windows 7 Professional on 64bit as OS like a week ago. I set up the wireless connection to my home network and it was working fine till last night... This morning I had a problem connecting to the same wireless network.. It found the...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:05.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App