Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Arris Modem/Routeer No Valid Ip Configuration?

10 Dec 2012   #1

Windows 7
 
 
Arris Modem/Routeer No Valid Ip Configuration?

I have a Arris TG862 Modem And Router. With Time Warner Cable Internet. Saturday When I Got Home The Wireless Said "Unidentified Network No Internet Access" I ran trouble shooter and it said windows doesn't have a valid IP configuration. I called Time Warner 4 times and told each person on the phone this and all they did was reset the modem over and over which isn't helping me. I currently using a friends wireless.. Can someone help me with this problem?


My System SpecsSystem Spec
.

10 Dec 2012   #2

Windows 7 Ultimate 64 bit
 
 

How did TWC have you reset the modem? Did they just have you unplug your modem from the AC outlet? Is this modem a combo modem router or do you have a separate router connected to the modem? To technically reset the router and or modem you need to push in the reset button on the back of the device. Use a paper clip and push in an hold down for 15 to 30 seconds then release.
My System SpecsSystem Spec
10 Dec 2012   #3

Windows 7
 
 

Thanks for the reply.. They reset the modem first by having me unplug it, but when that didn't work the reset it with there computers. Resetting the modem still doesn't help.
My System SpecsSystem Spec
.


10 Dec 2012   #4

Windows 7
 
 

And yes my modem and router are one.
My System SpecsSystem Spec
10 Dec 2012   #5

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ashileemonae View Post
I have a Arris TG862 Modem And Router. With Time Warner Cable Internet. Saturday When I Got Home The Wireless Said "Unidentified Network No Internet Access" I ran trouble shooter and it said windows doesn't have a valid IP configuration. I called Time Warner 4 times and told each person on the phone this and all they did was reset the modem over and over which isn't helping me. I currently using a friends wireless.. Can someone help me with this problem?
Do you have iTunes or Adobe CS3 photo shop installed on this system?

Can you post the ipconfig/all from this machine?
My System SpecsSystem Spec
10 Dec 2012   #6

Windows 7
 
 

Yes I have itunes.
Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : AshileeMonae-PC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Local Area Connection:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Atheros AR8152/8158 PCI-E Fast Ethernet C
ontroller (NDIS 6.20)
Physical Address. . . . . . . . . : 04-7D-7B-29-90-45
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8188CE Wireless LAN 802.11n PC
I-E NIC
Physical Address. . . . . . . . . : 9C-B7-0D-0C-97-5A
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::789b:a948:3711:f0fe%11(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.43.24(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Monday, December 10, 2012 10:43:21 AM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Monday, December 10, 2012 11:43:20 AM
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.43.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 245151501
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-17-91-4B-6C-9C-B7-0D-0C-97-5A

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 2602:30a:c0a2:49f0:58b1:34ff:fee7:6380
192.168.43.1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Tunnel adapter isatap.{52EC60B9-8D5F-48C7-87AA-6B2A39E8082D}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter isatap.{D4A9F8A3-2A41-425E-8574-81C7DD815F91}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #2
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 9:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

C:\Users\Ashilee Monae>
My System SpecsSystem Spec
10 Dec 2012   #7

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

ITunes installs a service called Bonjour which tends to cause the problem you are describing here.

You should try going into Windows services "services.msc" and look for either Bonjour service or ID store followed by a bunch of numbers, should be near or at the top of the page. If you can't find it please post a screen shot of your services and I can look for it.


You need to disable that service in order to fix this problem. It won't affect iTunes functionality.
My System SpecsSystem Spec
10 Dec 2012   #8

Windows 7
 
 

I disabled it, But my internet still says no access
My System SpecsSystem Spec
10 Dec 2012   #9

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Unzip and run the file below, your machine will reboot automatically. Let me know if this changes anything.


Attached Files
File Type: zip IPResetALL.zip (33.6 KB, 14 views)
My System SpecsSystem Spec
10 Dec 2012   #10

Windows 7
 
 

No, Still doing the same thing
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Arris Modem/Routeer No Valid Ip Configuration?




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Arris Modem/Routeer No Valid Ip Configuration?
Thread Forum
LAN doesn't have a valid IP configuration! (ICS prob.) Network & Sharing
<device name> does not have a valid ip configuration Network & Sharing
Solved Wireless doesn't have valid ip configuration Network & Sharing
Ip doesnt have valid configuration, help!?!!? Network & Sharing
LAN does not have a valid IP configuration Network & Sharing
MAC, VPN 'not valid IP configuration' Network & Sharing
Connection doesn't have a valid IP configuration. Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:38 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33