Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Internet works on Ubuntu, but not on Windows 7


12 Dec 2012   #1

Windows 7
 
 
Internet works on Ubuntu, but not on Windows 7

Hello
I'm dual booting Ubuntu and Windows 7 and I've got a wierd problem. Internet, both wireless and wired, works normally on Ubuntu but doesn't on Windows. I've installed wlan drivers but Windows somehow doesn't recognize any networks. Does anyone know how to fix this?
This is my computer.

My System SpecsSystem Spec
.

12 Dec 2012   #2

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Maybe the Msoft trouble shooter for this will help.
Troubleshoot problems finding wireless networks

Do you have any virtual adaptors blue tooth or VPN's enabled on this system?
My System SpecsSystem Spec
13 Dec 2012   #3

Windows 7
 
 

Troubleshooter didn't help at all. It only suggests that something is wrong with my wireless but that's not the case because wireless works on Ubuntu and my mobile phone.
Quote:
Do you have any virtual adaptors blue tooth or VPN's enabled on this system?
I don't think so. How do I check that?
My System SpecsSystem Spec
.


15 Dec 2012   #4

Windows 7
 
 

I think I've found out what's the problem, just don't know how to fix it. I opened the device manager and saw that there is a problem with drivers. Here is the screen shot. I've tried reinstalling drivers (even tried older versions) but nothing seems to help. What should I do?
My System SpecsSystem Spec
15 Dec 2012   #5

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by vedrann View Post
I think I've found out what's the problem, just don't know how to fix it. I opened the device manager and saw that there is a problem with drivers. Here is the screen shot. I've tried reinstalling drivers (even tried older versions) but nothing seems to help. What should I do?
I haven't really seen this before so not sure what might be causing it.

It seems as if some system files may have become corrupted.

Try running the sfc/scannow command and see what it finds.

It might help to run a start up repair from the Windows CD a few times.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Internet works on Ubuntu, but not on Windows 7




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:04 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33