Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No wireless signal unless in safe mode with networking

01 Jan 2013   #1
TICKETS

Windows 7 Home Premium 64
 
 
No wireless signal unless in safe mode with networking

So I've got a XPS 14z (XPS L412Z) with Windows 7 Home Premium 64 on it. Suddenly, the wireless couldn't get a signal unless a few feet from the router. In safe mode with networking, it works perfectly, so I figured it was a software issue. Tried a system restore to a week ago, tried searching for the software that was causing it, and nothing worked.

I just wiped, and have a fresh install of windows on it this morning. It's still exhibiting the same symptoms. No connection in windows, but full strength in safe mode with networking. I've tried installing the recommended drivers to fix this issue from Dell's website, and I've tried other drivers I've found online, and nothing works. What do?


My System SpecsSystem Spec
01 Jan 2013   #2
UsernameIssues

W7 Pro SP1 64bit
 
 

Welcome to the Seven Forums.

Try to isolate the problem via these steps:
Troubleshoot Application Conflicts by Performing a Clean Startup
My System SpecsSystem Spec
02 Jan 2013   #3
TICKETS

Windows 7 Home Premium 64
 
 

I initially tried to figure out if a program was causing the problem but couldn't track it down.

I tried a live install of linux and it wasn't working properly. Went back to windows in safe mode to check again and it wasn't working either. It seems as if it was a coincidence that it was working in safe mode, and I'm beginning to think it is a hardware issue. I ordered a wireless usb dongle, and I'll confirm it in a few days. Thanks.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No wireless signal unless in safe mode with networking




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Browsers working in safe mode with networking but not in normal mode
Hi , I'm using windows7 32-bit operating system. I have internet explorer 8( it never worked since installation, always shows "No network connection") and Google chrome installed in my computer. I had been using Google chrome which crashed yesterday. I re-installed Chrome and now it says...
Browsers & Mail
HDMI vid signal only works in safe mode and not Windows 7
I recently purchased a Bush 42" HD ready LED FS TV with HDMI ports so I could connect my Medion laptop, with HDMI output, to watch HD movies etc and stream Net content to my TV. I set everything up in accordance with both manufacturers recommendations and using the correct HDMI cable. When powering...
Graphic Cards
No internet in normal mode but works in safe mode with networking
Hi! I'm just a new here, hope someone can help and give advice here. (Sorry if this is not the right thread to start my topic) Scenario: (this is my first time to encounter this problem) While playing facebook games last monday, my computer get BSOD and restarts. After booting up on windows,...
Network & Sharing
No Internet Access, except Safe Mode with Networking
Hello, I am a PC tech, and I have gotten 3 laptops with the same issue this week. All unrelated, and the first 2 I just formatted to fix the issue, but now I would like to get to the bottom of this. I have gone ahead and ran HijackThis.exe. Here is my log file. I know its gotta be a service or a...
Network & Sharing
Cannot access Safe Mode but can boot in Safe Mode with Networking
After attempting to start my Laptop in Safe Mode, it loaded drivers normally only to crash a few seconds later. A prompt message appears but is impossible to read because Windows immediately reboots upon showing the prompt. Safe Mode with Networking loads normally. Any ideas or advice? The...
BSOD Help and Support
Black screen, safe mode, no networking
I am experiencing the black screen issues with my new windows 7 lenovo laptop. when it starts normally, I can get to my user logon screen but when I select a profile the computer takes a moment to load through the welcome... part and then just a faint light blue screen with cursor. In normal mode I...
General Discussion

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 18:07.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App