Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Bizarre - unable to connect to internet!

13 Jan 2013   #1
RastaPickles

win 7 64 bit
 
 
Bizarre - unable to connect to internet!

Hope someone can help!

A friend has just taken delivery of a Virgin Media all-in-one hub and can't access the internet via the ethernet connection but can via wireless.

I've got the pc here. Here's the state of play:

Her pc can access the internet via MY cable modem.
My pc can access the internet via HER all-in-one hub.
I cannot get her pc to access the internet via HER all-in-one hub (which mirrors her experience).

So, there's nothing wrong with her pc because she can access the internet just fine via my connection; her all-in-one hub seems fine as I can access the internet via it.....it's just her pc and her hub that don't seem to like each other!

I've tried ipconfig/release etc to no avail.

If I type 192.168.0.1 into a browser window, I can get into the all-in-one hub's setup but there's nothing unusual in there.

Help! I'm totally confused!


My System SpecsSystem Spec
.
13 Jan 2013   #2
braddersz

Windows 7 Home Premium 64 Bit
 
 

try reseting Windows TCP/IP Networking Stack.
open Command prompt (as administrator) and type:

netsh int ip reset C:\netsh.log.txt
netsh winsock reset
My System SpecsSystem Spec
13 Jan 2013   #3
braddersz

Windows 7 Home Premium 64 Bit
 
 

Some other things to check:

Check the logs on the Home Hub to see if it shows anything?.

Even though she has no internet access, Can she see the local network?. (LAN)

Does the Home hub give her computer an IP address?.

Can you ping the gateway? ( router ) from her pc?.

What Anti Virus is she running?
My System SpecsSystem Spec
.

13 Jan 2013   #4
Parman

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Post the ipconfig /all of her pc when connected to the hub.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Bizarre - unable to connect to internet!




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Can't connect to internet "Windows was unable to connect to this netwo
Hello guys, I have just finished my very first computer build and am rather happy with most things. Unfortunately I am having problems connecting to the internet. I have a temporary dongle in place and because it's my only option for about a month I kinda need it to work. When I first...
Network & Sharing
Unable to connect to internet.
I am using ADSL internet. Untill lately it was working normolly. But now a strange problem has occoured. The modem works fine but i cant connect to internet. It works only when I first disable LAN and then re-enable. This problem reappears on each boot but initially the LAN is enabled. ...
Network & Sharing
Unable to connect to the internet.
I have a network oddity that I hope someone can give me some pointers on how to resolve. I have a Linksys befcmu10 v4 cable modem and to that I have connected a 4 port Linksys befsr41 router. To the router I have connected 2 computers A and B and a Linksys wap54g access point. There are no...
Network & Sharing
Unable to connect to the internet, only to the network
Hi everybody, My windows 7 connection has always been able to conenct to the internet through any type of connection wifi or with wire. But this time - i am in another country, Colombia - and the computer can only get connected to the network but i don't have the rest of the connection: no...
Network & Sharing
unable to connect to internet using lan
I just upgraded to windows 7 32bit from vista on my Toshiba satellite a210 and now I cant get my LAN to work, my wifi is working but I don't have a wireless router and strangely my wifi works with the switch in the off position. Can any one help me with this I'm loosing my mind trying to fix the...
Network & Sharing
Unable to connect to internet with Win 7/XP
I have a problem with my connection, In Windows 7/XP I have trouble connecting to the internet, but on my Linux Mint install, I have no issues whatsoever. All this seems to have started when I installed my old router as a switch, so I could run a music server. It seems that Windows thinks that this...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 19:29.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App