Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No internet in normal mode but works in safe mode with networking


18 Jan 2013   #1

Windows 7 Ultimate x64
 
 
No internet in normal mode but works in safe mode with networking

Hi! I'm just a new here, hope someone can help and give advice here. (Sorry if this is not the right thread to start my topic)

Scenario: (this is my first time to encounter this problem)

While playing facebook games last monday, my computer get BSOD and restarts. After booting up on windows, I found out that my internet connection was gone.I tried to restart but still no connection. I use my laptop and other PC to checked if there's internet and yes they are still connected. I restart my pc again and found out after boot up a message box appear says "No AMD graphics driver is installed, or the AMD driver is not functioning properly. Please install the AMD driver appropriate for your amd hardware"

I did uninstall / install my driver but the message box still prompting after restart.
Still no internet connection.

Anyone experience this?
Sorry for my bad english.

Specs:
Intel i3 2120
Asrock H61 U3S3
Sapphire 7770 OC Edition
500 WD Blue
4GB Geil DDR3 1333mhz
550w Hec Cougar 80

My System SpecsSystem Spec
.

18 Jan 2013   #2

Windows 7 Ultimate x64
 
 

The first thing i would do is stay in safe mode and run a virus scan.

-edit-
Also check for a system restore point.

Use your Install DVD. When on the install now screen choose repair in the left side of screen. Select your OS. Then When at the GUI select system restore. Choose a date before all this happened.
My System SpecsSystem Spec
18 Jan 2013   #3

Windows 7 Ult x64
 
 

If you want to manually find it, you can start disabling start up items and processes, but Parman is right.. .run a virus scan..... I like Hitman pro for things like this:

HitmanPro 3 - SurfRight
My System SpecsSystem Spec
.


18 Jan 2013   #4

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Okay thanks.. I will try that when I get home.

I already tried to restore it but nothing happened.

Thanks! I'll update you later..
My System SpecsSystem Spec
19 Jan 2013   #5

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Still no luck!
My System SpecsSystem Spec
19 Jan 2013   #6

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

We need that stop code look in the event viewer and try to find the code for the bsod
My System SpecsSystem Spec
19 Jan 2013   #7

Windows 7 Ultimate x64
 
 

^ what do you mean code for bsod?
My System SpecsSystem Spec
19 Jan 2013   #8

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Since the AV didnt find any viruses you can use you dont need to use safemode for this if you dont want to.

Click Start orb.
enter msconfig
Go to services tab. Put a checkmark in "Hide all Microsoft Servies"
Click Disable all.

Go to startup tab and click Disable all.

Reboot and test internet.

If internet is working go back into msconfig and do the same steps above except just enable 1/2 the services and startup until you can find what is causing the issue.

If its still not working. enable them again and post back.

What AV did you use. malwarebytes free version is highly recommend for scanning infected systems.
My System SpecsSystem Spec
19 Jan 2013   #9

Windows 7 Ultimate x64
 
 

^ OKay sir I will do this. Update you later.

I have scanned my pc with Avast and MalwareBytes trial version and no infected files detected.
My System SpecsSystem Spec
19 Jan 2013   #10

Windows 7 Home Premium 64 Bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Dehkgwapo View Post
Still no luck!

Try Checking that internet explorer is not using any proxy's.

In internet explorer. Click on Tools. - Internet Options. Click on the connections tab. Then select. LAN Settings.

Settings should look like this:

No internet in normal mode but works in safe mode with networking-untitled.jpg


My System SpecsSystem Spec
Reply

 No internet in normal mode but works in safe mode with networking




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:23 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33