Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: A problem on browsing.

05 Feb 2013   #1
turbonis

Windows 7 ultimate 32 bit
 
 
A problem on browsing.

Legend:
A - a router which is in the neighbor's house
B - an ethernet cable which is connected from the router into the cpu's socket.
C - an ethernet cable which is connected from the cpu's socket into the laptop's socket
D - a laptop

Now my problem is that in (D) i can't open some sites such as facebook/yahoomail etc. it says "This webpage is not available". Ican open some like youtube google sevenforums etc. But when i use (B) to my laptop, there seems no problem opening sites. My question is where the problem lies, and how to fix this? A help would be appreciated. Thank you.




Attached Thumbnails
-wew2.jpg  
My System SpecsSystem Spec
.
06 Feb 2013   #2
Parman

Windows 7 Ultimate x64
 
 

In order to share the internet between the PC and the laptop you need to enable ICS. This will make your PC act as a second router and put your laptop on the subnet 192.168.137.x by default.

Internet Connection Sharing - Enable
My System SpecsSystem Spec
11 Feb 2013   #3
turbonis

Windows 7 ultimate 32 bit
 
 

and put your laptop on the subnet 192.168.137.x by default.

i dont get this part?
My System SpecsSystem Spec
.

11 Feb 2013   #4
Parman

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Let me explain it a little for you turbonis.

ICS works by turning the PC into a router, in order for the PC to act like a router with another router on the network it needs to be on a different subnet. By default Microsoft decided to use 192.168.137.x. meaning that the IP address of your laptop will probably be 192.168.137.2. Windows XP used a different address and i cant think of it off the top of my head.

another file tutorial

Windows 7 Internet connection Sharing (ICS) Host Computer Setup
My System SpecsSystem Spec
Reply

 A problem on browsing.




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Problem when browsing Internet
Hi guys, My friend has a PC. He told me he has a problem when opening Iranian pages. The problem was that the browsers couldn't open them. Both of us live in Iran. I told him bring your PC in my office and I try to find out the issue. Our modems are the same and each one of us use TP-Link...
Network & Sharing
Chrome/Browsing Problem
Hello guys im having a problem with my internet over here the problem is i just got a new connection 100/Mbps and i have Netgear CG3000 and everything is working smoothly exept Facebook , facebook just wont load properly every other websited work smooth i have cleared browsing data and chace...
Browsers & Mail
Folder browsing problem
Earlier today I went to the Libraries and clicked on my documents. Instead of opening in the same window, it opened in a new window and continued to do this for every folder I clicked. In both the control panel and the Ultimate Windows Tweaker I have it set to open in the same window, but it...
Themes and Styles
Font problem in browsing
Don't know what hapend or may be I did it by mistake but the browsers & even when I send a messenger mesege , text got bollded . Don't remember if this apeared after I press the shift 5 times , or after I closed nfs world online with task manager the resolution changed to lower and my be when I set...
Browsers & Mail
IE 9 Tab browsing problem
Originally posted 6 days ago but adding new info here and hope some new person sees this and helps me. I downloaded IE 9 beta with no apparent problem and the installation ended with a window which said some of the IE files were in use and could not be updated. I donít know which these were...
Browsers & Mail
A very odd browsing problem...
Hello, This is my first post in these forums... please be nice. Ok, I have a really odd problem which is driving me mad. Whenever I try to access facebook.com it looks as if the page is loading (i.e I get the loading wheel in the top left corner of the tab), but the page stays blank. Not odd...
Browsers & Mail


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 19:00.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App