Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Amazing Network Problem.

05 Oct 2009   #1

 
 
Amazing Network Problem.

Hey all, i found this site by mistake, because i was searching for a windows 7 network solution.
Okay, here's my problem.

When i installed the windows, i had no errors, nothing whatsoever. But when i tried to go on the internet 1st it gave me error that i am in Unidentified network, and i could see my step brothers PC on the network, and could go in that drive, copy/paste etc.. but i couldn't access internet. I am constantly getting error with "Wrong IP Configuration."

I got no idea why i am getting this. in IPv4 properties i chose "Assign IPs by default" (or sth like that)

my network submask is 255.255.255.0,
and it assigns me submask of 255.255.0.0 , and i dont know why

anyways here's the screenshot:



I would appreciate help with this.. Cuz i tried EVERY possible things i know about..
Not sure about /flush or /renew in cmd, but i will try that today too..

Thanks...


My System SpecsSystem Spec
.

05 Oct 2009   #2

Win 8 Release candidate 8400
 
 

WE

Ok lets take a look at the network connection. can you go to start>search>type cmd>thyp ipconfig /all and using the built in snipping tool (snipping in search) take a screenshot fo the output and upload it to us?

let us know if y ou need help with any of this

ken
My System SpecsSystem Spec
05 Oct 2009   #3

 
 

Quote   Quote: Originally Posted by zigzag3143 View Post
WE

Ok lets take a look at the network connection. can you go to start>search>type cmd>thyp ipconfig /all and using the built in snipping tool (snipping in search) take a screenshot fo the output and upload it to us?

let us know if y ou need help with any of this

ken
What you mean snipping tool
Never heard of that.

But i will give you screenshot of ipconfig /all . give me bout 30-40 minutes as i am in college right now.

thanks.
My System SpecsSystem Spec
.


06 Oct 2009   #4

 
 

oo yep.. found it.. give me 1 second i will do it.. I am at the moment on step brothers PC..
My System SpecsSystem Spec
06 Oct 2009   #5

 
 

Here it is :



My IPv4 Config are "Obtain an IP address automatically"
same with DNS server address..

thanks.
My System SpecsSystem Spec
06 Oct 2009   #6

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by WindowsEight View Post
Here it is :



My IPv4 Config are "Obtain an IP address automatically"
same with DNS server address..

thanks.
This usually means that the system is configured to obtain an IP address automatically, but that a DHCP server is not available. Have you tried setting a static IP address (manually set IP address)? You may have to access your router and verify that it is set to assign IP addresses with DHCP.

Dam13n
My System SpecsSystem Spec
06 Oct 2009   #7

Windows 7 Ultimate x64, Windows Vista Ultimate x64 and Windows 2003 Datacenter Server x64 Edition
 
 

Would you please elaborate more as to connected devices like Modem / Router, especially their Brand / Model Numbers, if any?
My System SpecsSystem Spec
06 Oct 2009   #8

 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Maxman View Post
Would you please elaborate more as to connected devices like Modem / Router, especially their Brand / Model Numbers, if any?
Umm, I got Router, Netgear DG834G.. When i was on XP, everything was working fine.. And in Properties of the current connection, i had "Obtain IP Address automatically".. and my IP address was 192.168.0.5 and subnet mask of 255.255.255.0 , IF i select "Obtain IP Address automatically" on Windows 7, I get IP address like 169.174.0.23 and subnet mask of 255.255.0.0.. And when i go Networks that i am in, i see my step brothers PC (can do on his drive, and copy/paste, etc) also i see some PC called Chris-PC, got no idea who is that and i dont have internet... but if i input my IP address manually, to 192.168.0.5 instead of selecting "Obtain IP Address automatically", then i can see my brothers PC on the network and i still dont have internet..

I am really annoyed.. Ive been trying to fix this problem for over 2 days, still cant do it.. -_-'
My System SpecsSystem Spec
06 Oct 2009   #9

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 8.1 Pro with Media Center
 
 

The IP address starting with 169. is Windows' way to tell you it doesn't find the DHCP server. Quite often the problem is solved by rebooting modem, router and computer. You could try this:
  • power off modem and router
  • wait a minute or two
  • power on modem, wait until all lights are green
  • power on router
  • reboot your computer
Good luck,

Kari
My System SpecsSystem Spec
06 Oct 2009   #10

 
 

I already done that few times

Did not really helped.. ;(
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Amazing Network Problem.




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Amazing Network Problem.
Thread Forum
This is an amazing performance Chillout Room
Amazing Pictures Chillout Room
Opera is amazing! Browsers & Mail
Battlefield 3 looks amazing Gaming
54 Amazing IE9 Websites You Have to Try News
Just for your entertainment - amazing Chillout Room

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:44 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33