Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: DNS Server Client won't start - dependent service does not exist

08 Feb 2013   #21
pajk

Windows 7 Professional SP1 32bit
 
 

Network location services has been set. I don't see the LEGACY_TDX in the registry. I have TCPIP TCPIPREG TDTCP and TSSECSRV


My System SpecsSystem Spec
.

08 Feb 2013   #22
Kaktussoft

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

you are simply missing key as described in #19
All things in that key are default things even {8ECC055D-047F-11D1-A537-0000F8753ED1}

But creating the key manually won't work. You don't have permissions to do it. But we gonna fix that

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Select what is value of Default on the right panel?

Since when do you have the problems?
My System SpecsSystem Spec
08 Feb 2013   #23
pajk

Windows 7 Professional SP1 32bit
 
 

Default is (value not set) I noticed the problem about 2 weeks ago but it may have been going on longer.
My System SpecsSystem Spec
.


08 Feb 2013   #24
Kaktussoft

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by pajk View Post
Default is (value not set) I noticed the problem about 2 weeks ago but it may have been going on longer.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Select what is value of Default on the right panel?


Attached Thumbnails
-knipsel.jpg  
My System SpecsSystem Spec
08 Feb 2013   #25
pajk

Windows 7 Professional SP1 32bit
 
 

It is the same as you have posted
My System SpecsSystem Spec
08 Feb 2013   #26
Kaktussoft

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by pajk View Post
It is the same as you have posted

I find another easy trick to do it.

Create a folder C:\TDX
Put both files I attach in that folder

One file is psexec.exe and one file is ff.reg (my LEGACY_TDX key)

In elevated command prompt:
Code:
C:
CD  \TDX
psexec -i -s cmd.exe
A new command prompt window opens. Goto that window
whoami
Are you really system now?
C:
CD  \TDX
start  ff.reg
import succesfully?
Check registry if key has been created (HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\Root\LEGACY_TDX)

Post back results

Reboot system. Now it works? You can delete C:\TDX if you don't need it anymore


Attached Files
File Type: reg ff.reg (1.1 KB, 23 views)
My System SpecsSystem Spec
08 Feb 2013   #27
pajk

Windows 7 Professional SP1 32bit
 
 

I got the attached error when running start ff.reg from an elevated command prompt


Attached Images
 
My System SpecsSystem Spec
08 Feb 2013   #28
pajk

Windows 7 Professional SP1 32bit
 
 

Hi-
Uploading the TDX registry worked, I now have DNS server running and can access all my shared drives. Thanks for all your help.
My System SpecsSystem Spec
08 Feb 2013   #29
Kaktussoft

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by pajk View Post
Hi-
Uploading the TDX registry worked, I now have DNS server running and can access all my shared drives. Thanks for all your help.
DHCP Client service is still not dependend of TDX. Don't know why but that's wrong!!

In registry HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\Dhcp
change value of DependOnService to value as shown

Who did delete the dependency? Who did delete the registry key LEGACY_TDX? Did you have a virus? Did you clean a virus?


Attached Thumbnails
-knipsel.jpg  
My System SpecsSystem Spec
08 Feb 2013   #30
Kaktussoft

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by pajk View Post
I got the attached error when running start ff.reg from an elevated command prompt
Did you do EXACTLY what I told in #26 ?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 DNS Server Client won't start - dependent service does not exist




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Offline Folder sync issue, Win 7 Client Server 2003 Flie Server.
Hi, I am having an issue with offline files created offline syncing back to the server. I have set up a network share to be available offline on a client computer. All files are available offline without issue. Here is the issue however. If I set the folder to work offline any file I create in...
Network & Sharing
audio service not working, dependency service does not exist...
hi can anyone help? i have a medion akoya laptop running windows 7 64 bit i have no audio. if i click troubleshoot problems it says the audio service is not running it says the windows audio and endpoint builder arent working if i go into services, windows audio is set to automatic but its...
Sound & Audio
LAN network for server/client only, USB hotspot for server internet.
A friend is moving his business, and the new business park that he's setting up shop in does not have anyway to get any wired internet to his building, excluding a T1 line, which he can't justify the cost of. One windows 7 machine acts as the server, primarily for Quickbooks database, and there...
Network & Sharing
"The specified service does not exist as an installed service" problem
Hi. I am having really bad problem on my WIN 7 x32. I would appreciate some help. Here's brief description of the problem: The problem started when my mcafee anti virus removed ZEROACCESS trojans from my system. After the scan was completed, my system rebooted and I lost control of all...
General Discussion
DHCP Client Service FAILS TO START! (Error 1075)
Hello, On July 12th 2012, my computer installed updates. After rebooting and waiting for me on the login screen, I gave it a hard shutdown to check on the BIOS settings (for a little side project, in the end I did not save any changes). After booting and logging in again, I find that many...
Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:38.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App