Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Time to connect to Internet

27 Feb 2013   #11
denwilliam

Windows 7 Professional 64 Bit
 
 

Unable to open the private mail you sent me as I don't know how.Will try going through that extensive list you gave me when I have time later today and will let you know if it helps.You also suggest it could be my laptop yet I have checked my network adaptor drivers for Atheros AR5007EG network adaptor,Wi Fi mini port adaptor and Realtek family controller and they are all fine.Is there anything else it could be in the laptop?.


My System SpecsSystem Spec
.
27 Feb 2013   #12
denwilliam

Windows 7 Professional 64 Bit
 
 

Did manage to read your message and also went through the default list and changed a few things,made no difference .
My System SpecsSystem Spec
27 Feb 2013   #13
mangoh

Windows 7 Professional 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by denwilliam View Post
Did manage to read your message and also went through the default list and changed a few things,made no difference .
At Sevenforums we don't give up until the OP does

Have you tried changing the SSID? (the name used when you connect to the internet)

If you look at the answer to this question other people have had problems with the Atheros AR5007EG network adaptor

To change the SSID
Type http://192.168.0.1 into your browser

Default username = admin
Default password = changeme

If you have changed your login details before obviously enter your new details into http://192.168.0.1

Once you are logged in look for SSID and rename it to a 10 character name or less with no spaces.

Restart the Superhub and your laptop and let us know how you get on.

Also if that doesn't work can you tell me if you are upgraded your OS recently and did you experience this problem before you had the SuperHub router installed?
My System SpecsSystem Spec
.

27 Feb 2013   #14
denwilliam

Windows 7 Professional 64 Bit
 
 

Chsnged the SSID from a 18 character to a 8 character but unableto see any improvement.Only had this problem since the SH was installed.Have not upgraded ar changed any systems.Running Windows 7 Home Premium 64 bit service pack 1.When I had the netgear modem and router which was given me on joining Virgin internet connection was instantaneous.Problem started when SH was purchased from Virgin.
My System SpecsSystem Spec
27 Feb 2013   #15
mangoh

Windows 7 Professional 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by denwilliam View Post
Chsnged the SSID from a 18 character to a 8 character but unableto see any improvement.Only had this problem since the SH was installed.Have not upgraded ar changed any systems.Running Windows 7 Home Premium 64 bit service pack 1.When I had the netgear modem and router which was given me on joining Virgin internet connection was instantaneous.Problem started when SH was purchased from Virgin.
Do you not have another router anymore?
My System SpecsSystem Spec
27 Feb 2013   #16
denwilliam

Windows 7 Professional 64 Bit
 
 

The SH is the only router I have.I omitted to give you answers to some of your earlier questions so here they are:-my laptop is a Toshiba model Satellite Pro L300-1FK and I have no phone wi-fi.The Virgin broadband comes in by cable.
My System SpecsSystem Spec
27 Feb 2013   #17
mangoh

Windows 7 Professional 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by denwilliam View Post
The SH is the only router I have.I omitted to give you answers to some of your earlier questions so here they are:-my laptop is a Toshiba model Satellite Pro L300-1FK and I have no phone wi-fi.The Virgin broadband comes in by cable.
Thanks for your reply

Quote:
Connect to the superhub and log into it.
http://192.168.0.1
Username admin
Password changeme
Goto the advanced settings under the 3 boxes and then to the wireless radio config.
Change the following settings.
Wireless Speed set to 145mb
Wirelss security is best set to WPA2-AES (you can also change the password for wifi here to something easy for you to remember)
Select a channel (Not Auto) Download inSSIDer and scan first and use the least used channel.
Greenfield mode off and OBSS should be off anyway.
Source

Basically from researching into the issue it sounds like your wireless driver is conflicting with the SuperHub so technically speaking it is both the laptop and the SuperHub's fault. The wireless driver you have does seem to have a lot of connection issues from the posts I have read on the internet.

Please also install the up-to-date driver from here. CTRL F + AR5007EG to save you having to look through the entire list.

Finally do Window updates. Same applies for Windows 7, check for updates.

Let me know how you get on.
My System SpecsSystem Spec
28 Feb 2013   #18
denwilliam

Windows 7 Professional 64 Bit
 
 

Tried what you suggested but sorry to say there is no improvement.
My System SpecsSystem Spec
28 Feb 2013   #19
mangoh

Windows 7 Professional 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by denwilliam View Post
Tried what you suggested but sorry to say there is no improvement.
I really don't know then

Only other thing I can think of is to uninstall the drivers via device manager, restart and then reinstall the drivers (previously I said to install the drivers again so I'm unsure if you uninstalled them first)

Note: Make sure you download the file before uninstalling the wireless drivers as obviously you won't be able to download the driver file without any internet connection.
My System SpecsSystem Spec
28 Feb 2013   #20
denwilliam

Windows 7 Professional 64 Bit
 
 

Agree that I did not uninstall drivers before installing new ones,will give it a go and then advise.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Time to connect to Internet




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
USB Internet dongle is taking a long time to connect to Internet
1. Is this a wired or wireless connection issue? Wireless via USB modem/dongle 2. Who is your Internet Service Provider (ISP)? Tata Docomo 3. What type of Broadband connection are you using? don't know 4. What is the exact Make and Model of your Modem, Router or Modem/Router Combo -...
Network & Sharing
Can't connect to internet "Windows was unable to connect to this netwo
Hello guys, I have just finished my very first computer build and am rather happy with most things. Unfortunately I am having problems connecting to the internet. I have a temporary dongle in place and because it's my only option for about a month I kinda need it to work. When I first...
Network & Sharing
not able 2 connect to internet through broadband connect
i have bsnl broadband connection.whenever i tried to connect it through my win 7 it gives me error 651 with pppoe.. I am on a wired connection through a modem,..modem is workng well with win xp..but not with win 7.
Network & Sharing
No apps connect to MY internet, but connect fine on my neighbours net?
I am trying to use limewire, couterstrike, bitcomet etc, but nothing apart from firefox/I.E. and windows live messenger can connect to MY internet. everything workd perfectly on my neighbours internet, when accessed from my own laptop. Please help me. Thanks.
Network & Sharing
each time i have to disable/enable IPV4 to connect to the internet
each time i have to disable/enable IPV4 to connect to the internet. I am using ZTE adsl modem which is always connected to internet and connected to my computers using ethernet cable. in my windows xp/ linux installations i just plug ethernet cable in and it automatically connects to the internet...
Network & Sharing
Clock gains time with synchronized Internet Time set
The computer clock in my Windows 7 b7100 installation has been gaining about 30 seconds per day. I have tired setting the clock in Win7 to synchronize with time.windows.com and 4 different government servers. But with each set individually, the system clock never seems to be updated, and gains time...
Performance & Maintenance


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 17:16.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App