Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Time to connect to Internet

13 Mar 2013   #81
TheCyberMan

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Have you had any friends or relatives bring their laptops to your home and have they connected wirelessly and suffered the same problem that would point to the SH if that were the case?


My System SpecsSystem Spec
.
13 Mar 2013   #82
denwilliam

Windows 7 Professional 64 Bit
 
 

Would not want to impose on friends and family.Maybe you could help with another matter if you are agreeable.The driver for my network adaptor is a Atheros AR5007EG dated 9/6/2009.Tried device manager but it just keeps telling me I have the latest driver yet on another forum I was given a web address that says there is a driver dated 10.0.0.221 that is dated 27/11/2012.The only fly in the ointment is that it also wants to download a load of junk.Any advice?.
My System SpecsSystem Spec
14 Mar 2013   #83
TheCyberMan

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Understand you do not want to impose on friends or relatives but without testing other computers to see if they have the same issue when connected to the SH then you cannot say it is definitely the SH at fault.

I was under the impression you had installed the latest drivers but follow the link below the first in the list is the 10.0.0.221 version of the driver and download the correct one either x86(32-bit) or x64(64-bit) whichever version of Windows 7 you have. It is a good idea to update the driver as the version you have is old.

Drivers for Atheros AR5007EG and Windows 7
My System SpecsSystem Spec
.

14 Mar 2013   #84
denwilliam

Windows 7 Professional 64 Bit
 
 

When I go into device manager to check the network adapter I am told the 2009 driver is the updated one.Tried the web address you gave me and downloaded the zipped file but when I try to open it I receive the message "Zip is invalid,folder is empty".Where do I go from there?.
My System SpecsSystem Spec
14 Mar 2013   #85
TheCyberMan

Windows 7 Ultimate x64
 
 

The files are there i just downloaded the zip file and opened it up and all files were there.

Try downloading winrar from the link below and install it and then open it up.
WinRAR archiver, a powerful tool to process RAR and ZIP files
My System SpecsSystem Spec
14 Mar 2013   #86
denwilliam

Windows 7 Professional 64 Bit
 
 

Thank you but no thanks,it comes with too much baggage and I want to know why the zip is invalid.When I find the answer I will try that web address for the driver again.
My System SpecsSystem Spec
14 Mar 2013   #87
TheCyberMan

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Too much baggage please explain as the files in there are normal for that download?

With zip files you open up the zip and then click relevant option to extract files that is it nothing more simple.

Then click on setup file and driver will install.
My System SpecsSystem Spec
14 Mar 2013   #88
denwilliam

Windows 7 Professional 64 Bit
 
 

My fault because I thought I had told you that I finally opened the zip only to be told that it was empty so it makes me wonder what the hell is going on.
My System SpecsSystem Spec
15 Mar 2013   #89
TheCyberMan

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Well the file is definitely not empty i dwonloadded it.

Any messages form your anit-virus or firewall when you downloaded the file?

Don't know why the zip showed invalid maybe a problem somewhere what zip program are you using just the inbuilt one in windows try installing winrar from link i gave you.

Then re-download the file and choose to open with winrar and see what happens.
My System SpecsSystem Spec
15 Mar 2013   #90
denwilliam

Windows 7 Professional 64 Bit
 
 

Well I managed to finally download the driver file and also WinRAR so how do I now move the new driver to where it should be.You will no doubt gather that I am new to this and need a lot of help.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Time to connect to Internet




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
USB Internet dongle is taking a long time to connect to Internet
1. Is this a wired or wireless connection issue? Wireless via USB modem/dongle 2. Who is your Internet Service Provider (ISP)? Tata Docomo 3. What type of Broadband connection are you using? don't know 4. What is the exact Make and Model of your Modem, Router or Modem/Router Combo -...
Network & Sharing
Can't connect to internet "Windows was unable to connect to this netwo
Hello guys, I have just finished my very first computer build and am rather happy with most things. Unfortunately I am having problems connecting to the internet. I have a temporary dongle in place and because it's my only option for about a month I kinda need it to work. When I first...
Network & Sharing
not able 2 connect to internet through broadband connect
i have bsnl broadband connection.whenever i tried to connect it through my win 7 it gives me error 651 with pppoe.. I am on a wired connection through a modem,..modem is workng well with win xp..but not with win 7.
Network & Sharing
No apps connect to MY internet, but connect fine on my neighbours net?
I am trying to use limewire, couterstrike, bitcomet etc, but nothing apart from firefox/I.E. and windows live messenger can connect to MY internet. everything workd perfectly on my neighbours internet, when accessed from my own laptop. Please help me. Thanks.
Network & Sharing
each time i have to disable/enable IPV4 to connect to the internet
each time i have to disable/enable IPV4 to connect to the internet. I am using ZTE adsl modem which is always connected to internet and connected to my computers using ethernet cable. in my windows xp/ linux installations i just plug ethernet cable in and it automatically connects to the internet...
Network & Sharing
Clock gains time with synchronized Internet Time set
The computer clock in my Windows 7 b7100 installation has been gaining about 30 seconds per day. I have tired setting the clock in Win7 to synchronize with time.windows.com and 4 different government servers. But with each set individually, the system clock never seems to be updated, and gains time...
Performance & Maintenance


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 00:56.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App