Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: How do i get my internet working like it used to

01 Mar 2013   #1
kazig

windows 7 home premium 64bit
 
 
How do i get my internet working like it used to

I live in Poland i have a TP Link Router/Modem & also TP wireless connection to my computer, i am running windows 7 professional 64bit. My I.P. address is [address removed for your safety] & is Neostrada Plus.


My problem started a couple of days ago where i was unable to connect to the internet even though it showed i had internet, after switching everything off & back on again it worked ok, till i switched it back on today & now i don’t have internet connection where on my router/modem it shows i have, my laptop works fine via the wireless connection but not my computer, i have no idea why this has happened nor how to fix it & i’m not to clever with technical jargon & simplified instructions work best for me
Thanks,
Kaz.


My System SpecsSystem Spec
.
01 Mar 2013   #2
marsmimar

Microsoft Community Contributor Award Recipient

 
 

Hello Kaz. Sorry to hear you're having these problems. Since it just started a couple of days ago, have you checked with your internet service provider to see if they're having any problems? They might also be able to run a free diagnostic check on your computer, router/modem, etc to see if you need any firmware updates. I'd rule out ISP problems first before making any changes to my computer.
My System SpecsSystem Spec
01 Mar 2013   #3
kazig

windows 7 home premium 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by marsmimar View Post
Hello Kaz. Sorry to hear you're having these problems. Since it just started a couple of days ago, have you checked with your internet service provider to see if they're having any problems? They might also be able to run a free diagnostic check on your computer, router/modem, etc to see if you need any firmware updates. I'd rule out ISP problems first before making any changes to my computer.
I have indeed & they say all is fine, my laptop still connects to the internet without any problems....
I have just noticed that my 'Dropbox' can't establish a secure connection on my computer but is working find on my laptop
Still puzzled!!
Kaz.
My System SpecsSystem Spec
.

01 Mar 2013   #4
marsmimar

Microsoft Community Contributor Award Recipient

 
 

It would help if you filled in your system specs for the machine having the problems. At the top of every Forum page is a "User CP" link. Click on that and then click on "Edit System Spec" in the left column. Fill in as much info as you can.

Have you checked for malware on the computer? Run a full scan with your installed and updated anti-virus suite. Since no anti-malware product is 100% effective 100% of the time (if there was such a thing we'd all be using it) I'd run a couple more free on-demand scanners just in case something slipped by your primary product. The more scans you run that come back "no malware found" the greater the probability that your computer doesn't have any malware. Some recommends scanners are:

Malwarebytes

ESET Online Scanner

HitmanPro

SuperAntispyware

warning   Warning
Make sure you uncheck any offered toolbars, browsers etc uness you really want them.

Have you cleaned out any temporary "stuff" that might be interfering with your computer?

Disk Cleanup - Open and Use

Since this issue started only a couple of days ago, have your tried rolling back your computer to a date/time before the problem began?

System Restore
My System SpecsSystem Spec
01 Mar 2013   #5
kazig

windows 7 home premium 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by marsmimar View Post
It would help if you filled in your system specs for the machine having the problems. At the top of every Forum page is a "User CP" link. Click on that and then click on "Edit System Spec" in the left column. Fill in as much info as you can.

Have you checked for malware on the computer? Run a full scan with your installed and updated anti-virus suite. Since no anti-malware product is 100% effective 100% of the time (if there was such a thing we'd all be using it) I'd run a couple more free on-demand scanners just in case something slipped by your primary product. The more scans you run that come back "no malware found" the greater the probability that your computer doesn't have any malware. Some recommends scanners are:

Malwarebytes

ESET Online Scanner

HitmanPro

SuperAntispyware

warning   Warning
Make sure you uncheck any offered toolbars, browsers etc uness you really want them.

Have you cleaned out any temporary "stuff" that might be interfering with your computer?

Disk Cleanup - Open and Use

Since this issue started only a couple of days ago, have your tried rolling back your computer to a date/time before the problem began?

System Restore
I don't even know what a User CP is so not sure on what you mean....
I have scanned my computer many times been running it over night but will try the ones you mentoned & see if that will give help...... I also clear out everything every night just before closing down & i don't add toolbars either.....
I did roll back the computer to the time before it went wrong, that worked fine untill i switched the computer off & on again & still has the same problem as before..........
Kaz.
My System SpecsSystem Spec
01 Mar 2013   #6
Thorsen

Win7 Home Premium 64x
 
 

Easier to do this: http://www.sevenforums.com/profile.php?do=extra

just click on link and it will take you to your Details page in the User CP (User Control Panel)

If you have any problems with what hardware you are using, download Speccy - System Information - Free Download

This helps people see what your components are and what hardware problems if any could be going on. Also helps to suggest what drivers to download etc.

Also, what program (and what settings) are you using nightly to clear out your temp data.

As a first test, I would try not clearing out data and shutdown/startup to see if the problem still pops up. could be as simple as your cleaning program clearing away some needed settings...
My System SpecsSystem Spec
01 Mar 2013   #7
kazig

windows 7 home premium 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Thorsen View Post
Easier to do this: http://www.sevenforums.com/profile.php?do=extra

just click on link and it will take you to your Details page in the User CP (User Control Panel)

If you have any problems with what hardware you are using, download Speccy - System Information - Free Download

This helps people see what your components are and what hardware problems if any could be going on. Also helps to suggest what drivers to download etc.

Also, what program (and what settings) are you using nightly to clear out your temp data.

As a first test, I would try not clearing out data and shutdown/startup to see if the problem still pops up. could be as simple as your cleaning program clearing away some needed settings...

Befire i do that i used Microsoft Windows Essentals & found 3 Trojans in Quarentine have now got rid of them but could that be the problem?
Thanks,
Kaz.
My System SpecsSystem Spec
01 Mar 2013   #8
marsmimar

Microsoft Community Contributor Award Recipient

 
 

Malware could certainly affect how your computer works. Since MSE found 3 trojans I think it's even more important that you use run additional scans with other products.
My System SpecsSystem Spec
04 Mar 2013   #9
kazig

windows 7 home premium 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by marsmimar View Post
Malware could certainly affect how your computer works. Since MSE found 3 trojans I think it's even more important that you use run additional scans with other products.
Just to let you know the problem has been solved, i did a few scans & everything seems to be running well i can now switch off my computer now so it does seem to be ok.........Thanks to all for your help on this matter.
Kaz.
My System SpecsSystem Spec
04 Mar 2013   #10
marsmimar

Microsoft Community Contributor Award Recipient

 
 

Glad to hear you got it sorted out. Thanks for posting back!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 How do i get my internet working like it used to




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Husbands Lenovo PC Won't Connect to the Internet. Internet working.
My husbands lenovo PC won't connect to the internet. The internet is working fine for my PC, his samsung galaxy s3 mini phone, and the PS3s. His PC won't connect, though. Please, can someone help me1 I don't know what the hell is going on with his PC! is it hardware, software? I think a...
Network & Sharing
Internet not working, windows update, ping, DNS, etc. working fine
Hello, I've got a Dell laptop here that isn't functioning properly. I can't get this to work for the life of me! I am currently using this laptop with a different hard drive, it's the install on the SSD that doesn't work. I know that the quick fix would be to simply reload windows, but I don't...
Network & Sharing
Internet wireless not working on my PC, but working on other computers
Hi people, I'm using Windows 7 Home Premium. My wireless connection has been working on and off for a while, but now it just refuses to work. The other computers in the wireless network are working just fine, so it must be definitely something in my laptop. I can detect the network just...
Network & Sharing
Wireless and internet are working but no internet access
Hi there ،، well the problem here that suddenly all my internet explolers ( firefox , IE9(x32) , google Chrome ) can't access to the internet . I checked the connection many times, i tried the system restore, scan for viruses and i couldn't find any help with this. The strange thing that...
Network & Sharing
Windows 7 Internet Working, LAN not working
Umm. Hey there guys. I have posted about this problem earliar too. But there has been very poor response from sevenforums.com . I installed windows 7 and encountered the NETWORK (No internet access) problem. This is what I am connected through. I am using a PPPoE connection which directly...
Network & Sharing
Internet Working/ Lan not- working :(
Hey guys I just reformatted my pc with windows 7 ultimate. I have installed only 2 things yet. 1. Audio driver 2. Onboard Realtek NIC driver for WIn 7 I have a strange problem. I am connected through a wired connection which goes into a switch on the neighboring bldg. I can create a dial up...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 14:56.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App