Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: DNS Fails after any change to Adapter settings.

08 Mar 2013   #1
jzehring

Windows 7 Ulimate x64
 
 
DNS Fails after any change to Adapter settings.

I have a problem that is just killing me. If I modify any IPv4 setting in my wireless adapter (or wired for that matter), I lose DNS lookup capability. This surfaced sometime ago but it is a real problem now. I bought a new Wireless-N adapter and cannot install it because "any" change at all results in the DNS Failure. I have done everything I could find with regard to suggestions: I uninstalled Nortorn Internet Security. I reset the TCP stack, I even reset permissions on the Registry. I manually cleaned up all the old adapter items in the registry. Nothing has worked. Also, I uninstalled Windows Updates back to October of last year and tried uninstalling any software that was installed in the last 3 months. So, I am stuck - reinstalling windows 7 ultimate is just not an option. I have IIS setup (test bed for 4 live websites I maintain) , a mail daemon and tons of other programs, it would take me weeks if not months to get everything working again. So, anyone have any suggestions. Note: I do not use the Broadcom Wired Connection, but I need to keep it in a disconnected state (not disabled) because the Mail Server (Mdaemon) stupidly only checks for a wired adapter and won't even startup without one - even though it works just fine with a wireless.

Here is my ipconfig /all output:

Windows IP Configuration
Host Name . . . . . . . . . . . . : Bilbo
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
Ethernet adapter Local Area Connection:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Broadcom NetLink (TM) Gigabit Ethernet
Physical Address. . . . . . . . . : 00-25-64-E3-60-06
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8192SU Wireless LAN 802.11n USB 2.0 Network Adapter #6
Physical Address. . . . . . . . . : 00-E0-4C-81-92-52
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2601:a:2400:4a:edb0:7078:4533:46f3(Preferred)
IPv6 Address. . . . . . . . . . . : fdd0:bc54:2c1f:0:edb0:7078:4533:46f3(Preferred)
Temporary IPv6 Address. . . . . . : 2601:a:2400:4a:8dd5:cf92:9f52:7503(Preferred)
Temporary IPv6 Address. . . . . . : fdd0:bc54:2c1f:0:8dd5:cf92:9f52:7503(Preferred)
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::edb0:7078:4533:46f3%26(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.254.1(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : fe80::5a6d:8fff:fe0d:6deb%26
192.168.254.254
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 503373900
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-12-D4-7D-B0-00-25-64-E3-60-06
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 2620:0:ccc::2
2620:0:ccd::2
208.67.222.222
208.67.220.220
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled


My System SpecsSystem Spec
.
08 Mar 2013   #2
DMHolt57

 
 

try adding these two numbers in the router DNS and then turn the adapter DHCP to enabled...
208.67.222.222
208.67.220.220
My System SpecsSystem Spec
08 Mar 2013   #3
jzehring

Windows 7 Ulimate x64
 
 

Already use OpenDNS servers Router and PC. Also, I tried DHCP and it did not make any difference. Also, DNS Client was cycled, etc. So, been there done that. Just couldn't list everything I tried. All, the standard suggestions did not solve the problem. Something is screwed up in the DNS association with adapters but I cannot for the life of me figure it out. Thanks for the suggestion though. Jack
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 DNS Fails after any change to Adapter settings.




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
"Local Area Connection" missing in "Change adapter Settings".. Plz hlp
I have to set up a Broadband connection. But Local Area connection icon is missing. Someone told "drivers" could be missing... I installed few. But the problem is as it was.. please guide me in this regards.. Thank you Screen shots Attached
Network & Sharing
NETWORK ADAPTER- cant change advanced settings from 802.11d
Hey, This is my first post here or anywhere relating to my computer problems. I am going into Computer>manage>device manager>network adapters>my adapter>rightclick>properties>advanced and I am trying to change the "property" from "802.11d" to "wireless mode" (under value next to "wireless...
Network & Sharing
problem in Network and Sharing Center, Change adapter Settings
problem in Network and Sharing Center, Change adapter Settings When I try to enter ( Change adapter Settings ) This Problem Come :shock::shock::shock:
Network & Sharing
No wireless connection, nothing showing in 'change adapter settings'
Hi guys, I am trying to fix my friends wireless connection here, im a mac user and not very good on windows so i dont know what to do. I am following some you tube videos for help. As far as i know in 'change adaptor settings' you should be able to see your LAN and wireless connection to enable...
Network & Sharing
How can I block in Control Panel the option "Change Adapter Settings"
I need to block/hide/disable in the control panel the option "Change Adapter Settings". I have a DHCP server and I dont want my users configure a network adapter with a fixed ip. I am looking for registry section or a directive that makes the trick. Thanks in advance.
Network & Sharing
Broadcom 802.11g Network Adapter fails under RC
Hi, my Lenovo S10e Netbook features a Broadcom 802.11g Network Adapter Hardware ID DEV_4315 wich used to work perfectly under Win7 7000. After having installed the RC it sais the driver could not be initialised. Deleting and restarting etc. did not help, Winupdate sais: driver is up to date. ...
Drivers


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:27.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App