Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Unable to connect to internet, virus deleted my drivers

15 Mar 2013   #1
bori02082005

Windows 7 64 bit
 
 
Unable to connect to internet, virus deleted my drivers

Hi everyone! My laptop, Lenovo T420, got infected by a nasty virus. Though I've deleted the virus, but it already deleted several drivers for my computer: ethernet controller, biometric coprocessor, and video controller (which I checked through 'Device Manager' saying: "No drivers are installed for this device") I've installed back the driver for my ethernet controller and wireless network drivers from Lenovo website. But still unable to see any wifi connection even though there are several open.

When I open "Network and Sharing Center" it says that "The dependency service or group failed to start." When I check "System Information" (through msinfo32) and click "Problem Devices" it says that there is an error in: "TCP/IP Registry Compatibility" and "WAN Miniport (L2TP)".

When I open "Network Connections", my "Broadband Connection" is Disconnected and has "Error 1060: The specified service does not exist as an installed service."

Furthermore, I also cannot turn on windows firewall. The screen resolution is also changed and I'm unable to revert it back to the original although I've tried tinkering with the "Adjust screen resolution". What shall I do to fix my internet, firewall, and screen resolution? Any help is much appreciated.


My System SpecsSystem Spec
.

15 Mar 2013   #2
maxie

windows 7 home 64bit
 
 

Hi and Welcome to the Forum bori02082005 You can download the Wan driver from the Lenovo site Where you using Windows Firewall before you had detected the Virus ? Having an Lenvo you should have the One Key Recovery Option.
My System SpecsSystem Spec
15 Mar 2013   #3
bori02082005

Windows 7 64 bit
 
 

Hi Maxie. Thanks for the reply. I've downloaded the WAN driver from Lenovo. But I still had the same status as before. As for the One Key Recovery Option, I don't have the program when I looked it up.
My System SpecsSystem Spec
.


15 Mar 2013   #4
maxie

windows 7 home 64bit
 
 

Run the link below and post back the results

SFC /SCANNOW Command - System File Checker

Where you using the Firewall before you had these problems?
My System SpecsSystem Spec
15 Mar 2013   #5
indianacarnie

Windows 7 Home Premium x64
 
 

If you get no love with the sfc/scannow, which I too recommend, then a repair install may be in your future. If not a complete clean install. We have many fine tutorials here, written by some very knowledgeable people. I highly suggest you avail yourself to them.

Repair Install

Clean Install Windows 7
My System SpecsSystem Spec
15 Mar 2013   #6
bori02082005

Windows 7 64 bit
 
 

Here is the SFC/SCANNOW result. Not sure about the firewall because I never checked it. I just checked it recently.


Attached Files
File Type: txt sfcdetails.txt (72.2 KB, 3 views)
My System SpecsSystem Spec
15 Mar 2013   #7
maxie

windows 7 home 64bit
 
 

Are you using any other AV like McAfee?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Unable to connect to internet, virus deleted my drivers




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Can't connect to internet "Windows was unable to connect to this netwo
Hello guys, I have just finished my very first computer build and am rather happy with most things. Unfortunately I am having problems connecting to the internet. I have a temporary dongle in place and because it's my only option for about a month I kinda need it to work. When I first...
Network & Sharing
Unable to connect to internet.
I am using ADSL internet. Untill lately it was working normolly. But now a strange problem has occoured. The modem works fine but i cant connect to internet. It works only when I first disable LAN and then re-enable. This problem reappears on each boot but initially the LAN is enabled. ...
Network & Sharing
Unable to connect to the internet.
I have a network oddity that I hope someone can give me some pointers on how to resolve. I have a Linksys befcmu10 v4 cable modem and to that I have connected a 4 port Linksys befsr41 router. To the router I have connected 2 computers A and B and a Linksys wap54g access point. There are no...
Network & Sharing
Unable To Connect To Internet Via Wireless
Ok I hope someone can help me... i'm so lost right now. I have a gateway laptop that was running pretty slow from having so many different things on it. I did a clean install and upgraded to Windows 7. IT'S GREAT. My only issue is i can pull up ALL the same wireless hotspots around me from before...
Network & Sharing
unable to connect to internet using lan
I just upgraded to windows 7 32bit from vista on my Toshiba satellite a210 and now I cant get my LAN to work, my wifi is working but I don't have a wireless router and strangely my wifi works with the switch in the off position. Can any one help me with this I'm loosing my mind trying to fix the...
Network & Sharing
Unable to connect to internet with Win 7/XP
I have a problem with my connection, In Windows 7/XP I have trouble connecting to the internet, but on my Linux Mint install, I have no issues whatsoever. All this seems to have started when I installed my old router as a switch, so I could run a music server. It seems that Windows thinks that this...
Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 22:59.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App