Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Yellow Triangle, No internet access - Tried everything

18 Mar 2013   #1
Tjoner

64
 
 
Yellow Triangle, No internet access - Tried everything

Hello all,

I've come here to hopefully get some assistance with my internet issue rather lack of internet issue.

I have an Acer Aspire S3 and am unable to connect to home network using Wifi connection. I have tried almost everything and nothing has worked thus far. My laptop does not have an Ethernet port so I have been unable to test if it works through a wired connection.

My laptop is working fine as I have tried other wifi networks and there has been no issue. The modem/ router is brand new and works fine with the other devices in the house (2 other laptops and iphones).

I have spent hours on the phone with time warner and with Acer and both are blaming each other.

It's been like this since we have moved into the apartment (2 weeks ago) and I have been unable to connect on my laptop the entire time. However, i have taken it to other places and it works perfectly fine.

In summary, I have done the following-

- Reset the router etc. - didn't work
- un-installed the network adapters - didn't work.
- Restored the laptop to factory setting - didn't work

The network and sharing info. says that it is connected yet it is labelled as an unidentified network and there is no internet access. There are full bars on the screen and I signal is excellent. The other devices do not struggle at all ( one Toshiba satellite Pro and one Macbook).

I am now desperate and would love some help as both Time Warner and Acer have been mostly useless up to this point.

I've attached some images of ipconfig and also of the screen I get in the network and sharing centre.


Any help would be amazing! Thanks so much in advance,

Tjoner




Attached Thumbnails
Yellow Triangle, No internet access - Tried everything-capture.jpg   Yellow Triangle, No internet access - Tried everything-capture3.jpg  
Attached Images
Yellow Triangle, No internet access - Tried everything-capture2.jpg 
My System SpecsSystem Spec
.
18 Mar 2013   #2
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Hello and welcome TJ just had a look at the specs and I can't believe it doesn't have a cable port.

But down in the system tray at bottom right is there an icon with the connection indicator?

In the Device Manager see what the adaptor setting is like - see my pic.

Then you could try the little flag bottom right near the audio control click on it and it will or may show you if something needs fixing - mine shows those USB ports need attention.

If this cannot be fixed easy - return it to the dealer mate if it is still in warranty - that is a lot of money for a laptop especially one that size.


Attached Images
Yellow Triangle, No internet access - Tried everything-tray.png 
My System SpecsSystem Spec
18 Mar 2013   #3
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Tjoner View Post
Hello all,

I've come here to hopefully get some assistance with my internet issue rather lack of internet issue.

I have an Acer Aspire S3 and am unable to connect to home network using Wifi connection. I have tried almost everything and nothing has worked thus far. My laptop does not have an Ethernet port so I have been unable to test if it works through a wired connection.

My laptop is working fine as I have tried other wifi networks and there has been no issue. The modem/ router is brand new and works fine with the other devices in the house (2 other laptops and iphones).

I have spent hours on the phone with time warner and with Acer and both are blaming each other.

It's been like this since we have moved into the apartment (2 weeks ago) and I have been unable to connect on my laptop the entire time. However, i have taken it to other places and it works perfectly fine.

In summary, I have done the following-

- Reset the router etc. - didn't work
- un-installed the network adapters - didn't work.
- Restored the laptop to factory setting - didn't work

The network and sharing info. says that it is connected yet it is labelled as an unidentified network and there is no internet access. There are full bars on the screen and I signal is excellent. The other devices do not struggle at all ( one Toshiba satellite Pro and one Macbook).

I am now desperate and would love some help as both Time Warner and Acer have been mostly useless up to this point.

I've attached some images of ipconfig and also of the screen I get in the network and sharing centre.


Any help would be amazing! Thanks so much in advance,

Tjoner
There are many reasons for this problem to occur. The one I see most often is a default gateway with a value of 0.0.0.0, the fix for this is mentioned in the link below. There are many other solutions talked about at the bottom of the page in the link.

If you have iTunes installed you will want to disable the Bonjour Service as this service is famous for causing this problem.

Windows 7 Unidentified Network, Limited Access, No Internet Connection Problem Resolved
My System SpecsSystem Spec
.

18 Mar 2013   #4
Tjoner

64
 
 

Thanks got your prompt replies.

In response

@chev65, I have tried everything and as you can see from the screen capture the default gateway value is not 0.0.0.0, I can use it on other wireless networks, just not at home. I don't have iTunes installed as i did a system restore and returned it to factory settings, so there is no additional software installed.

@Icit2lol
I'm not sure if I can buy uSb adapter that I can use for a Ethernet cable. I will look into it. The USB ports ate working fine. Also, the wifi is working fine on other networks. Just not at home- despite other devices working fine. I have spent hours on the phone with Acer and they say everything is fine from everything I've told them.

Anyone else have any suggestions?

Thanks in advance
My System SpecsSystem Spec
18 Mar 2013   #5
VistaKing

Windows 7 Ultimate 32-Bit & Windows 7 Ultimate 64-Bit
 
 

Hi Tjoner

On the image you posted . On the devices with the icon on them can you right-click on the device choose Properties . Once the properties window comes up click on the Details tab inside on the drown down under property chose hardware Ids and take an image of that and post here . I will assist you and getting that fixed for you .
My System SpecsSystem Spec
18 Mar 2013   #6
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Tjoner View Post
Thanks got your prompt replies.

In response

@chev65, I have tried everything and as you can see from the screen capture the default gateway value is not 0.0.0.0, I can use it on other wireless networks, just not at home. I don't have iTunes installed as i did a system restore and returned it to factory settings, so there is no additional software installed.

@Icit2lol
I'm not sure if I can buy uSb adapter that I can use for a Ethernet cable. I will look into it. The USB ports ate working fine. Also, the wifi is working fine on other networks. Just not at home- despite other devices working fine. I have spent hours on the phone with Acer and they say everything is fine from everything I've told them.

Anyone else have any suggestions?

Thanks in advance
No sorry mate I should have been a bit more explicit I meant one of those dongle that plug straight into the USB port. I know this is not going to solve the problem but would probably get you out of trouble.
The drawback is that they can work out quite expensive.
Telstra do some and I keep the dongle and the wireless adaptor for my laptops and emergencies.
See https://www.telstra.com.au/online-sh...net_p#/prepaid
I use the MF60 3G wireless adaptor (it's quick enough for what I do) the most but for you it is pretty useless I guess but worth keeping in mind for travelling. If you go that route but the adaptor and get the $150 (12month) plan it works out the cheapest in the long run. The dongles well depends how much you want to put on them, and with this mob at least you get the coverage.

Having said that I would still be getting something done under warranty as I said before that is a ot of money for a laptop of that size.
My System SpecsSystem Spec
18 Mar 2013   #7
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Tjoner View Post
Thanks got your prompt replies.

In response

@chev65, I have tried everything and as you can see from the screen capture the default gateway value is not 0.0.0.0, I can use it on other wireless networks, just not at home. I don't have iTunes installed as i did a system restore and returned it to factory settings, so there is no additional software installed.

@Icit2lol
I'm not sure if I can buy uSb adapter that I can use for a Ethernet cable. I will look into it. The USB ports ate working fine. Also, the wifi is working fine on other networks. Just not at home- despite other devices working fine. I have spent hours on the phone with Acer and they say everything is fine from everything I've told them.

Anyone else have any suggestions?

Thanks in advance
That's good, yes I have some suggestions.

Have you been to the Acer support site to download the latest drivers for the Atheros NIC?

http://us.acer.com/ac/en/US/content/drivers

Have you tried going to Windows update Center or the Acer support site using a wired connection in order to obtain the latest updates for your system?

The first two steps are very important but assuming you have the most recent drivers for your system please read on.

Please run the IPReset file below, it should reboot the machine for you after it resets winsock, TCP/IP stack, flushes the DNS and resets the IP.

After that, please open the Device Manager, click the view tab then the "show hidden devices" tab, go down the Network Adaptors and disable the Msoft Virtual WiFi miniport adaptor and also the Bluetooth adaptor.

Please post the ipconfig/all again after that.


Attached Files
File Type: zip IPResetALL.zip (33.6 KB, 46 views)
My System SpecsSystem Spec
18 Mar 2013   #8
PooMan UK

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 

Is it possible for testing purposes for you to assign your pc a static ip address for your wi-fi card, its possible that you have a DNS issue

ie.
ip= 192.168.0.100
subnet = 255.255.255.0
gateway = 192.168.0.1
DNS = 192.168.0.1
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Yellow Triangle, No internet access - Tried everything




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Yellow triangle over network indicator, but internet works
Hey guys, I'm using Windows 8.1 (I hope I can post here though). Yesterday I thought I'd disable a few services that some sites suggest me to do so, and I accidentaly disabled "diagnostic policy service", ever since then I have a yellow triangle over my network indicator, and it says that my...
Network & Sharing
Yellow Triangle of Death on Internet Connection Icon, What can I do?
*I've bolded the main points for you Good morning everyone! I am currently doing all my schooling online and was supplied with a Lenovo Think Pad laptop that has Windows 7 Pro running. It's been a few months since I had it and it was working perfect at the beginning, but for the last two...
Network & Sharing
internet is working fine but there is yellow triangle symbol on my int
internet is working fine but there is yellow triangle symbol on my internet symbol in task bar and also cross sybmol between lan to internet line.
Network & Sharing
internet slow connecting at every boot(yellow triangle)
Hi All I have a windows 7 VM which is getting the yellow triangle at every boot-up, while connecting to the internet. The triangle lasts up to a minute and then disapears. The machine is on a fixed IP on a home network(WORKGROUP). ipconfig /all C:\Windows\System32>ipconfig /all Windows IP...
Network & Sharing
Little Yellow Triangle & no internet access - Other devices connect
Hi all, I was hoping someone could help as I have spend hours scouring forums and trying fixes with no luck.. I have recently started getting the little yellow triangle with the exclamation point on my network access system tray icon. My internet is fine as all other devices (pc, iPad, I...
Network & Sharing
Dial Up ICS Error:Access Type No Internet Access With Yellow Triangle
Hi, i am a newbie when it comes to Windows networking particularly Internet Connection Sharing (ICS). A week ago i turned my Win 7 HP Laptop into wireless router which is on EVDO 3G dial up using the windows (ICS) to connect my second Win 7 Dell laptop which was successful. Unfortunately, i...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 16:13.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App