Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Wired connection, internet stuck at "Identifying", 169.XX IP problem

14 Apr 2013   #21
TheCyberMan

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Please change the TCPIPv4 settings back to using DHCP set to automatically obtain an IP address and DNS server address.

Please check these services are started and set to automatic unless otherwise stated go to start>control panel>administrative Tasks>Services

• COM+ Event System (for WZC issues)
• Computer Browser is set to manual
• DHCP Client
• DNS Client
• Network Connections
• Network Location Awareness
• Remote Procedure Call (RPC)
• Server
• TCP/IP Netbios helper
• Wired Autoconfig is set to manual(wired ethernet connections only)
• Wireless Zero Configuration ( XP wireless configurations only)
• WLAN AutoConfig ( Vista/7 wireless configurations only)
• Workstation

Also what anti-virus and firewall(Internet security) package are you using on the computer?


My System SpecsSystem Spec
.
24 Apr 2013   #22
n00boxular

win xp pro
 
 

Alright. Update.

I reinstalled windows and still no dice. My ISP has a bot responding to all emails so that's no go. If I call them, they say it's a personal issue and not on their end so they can't help with it.

I am beyond frustrated.
My System SpecsSystem Spec
24 Apr 2013   #23
UsernameIssues

W7 Pro SP1 64bit
 
 

So - what operating system is on this laptop now? You had mentioned that you might put W8 on it.

Also, can you test the laptop on another location (another network, another router) - using a hard wire and DHCP for both the IP and the DNS addresses. Maybe a neighbor has the same router/ISP.

Instead of showing up at a neighbor's door holding a measuring cup and wanting to borrow a cup of sugar - you show up with a laptop and network cable wanting to borrow a router LAN jack :-)


I would be interested to see if you get two DNS addresses that are both the router. I don't think that I've ever seen that before - but I cannot say that I've specifically looked for it. If you don't have a neighbor that you can test this with, maybe your work place, local library or a hotel lobby would do.

Do the computers that work okay on your network get this double DNS entry (router listed twice)?
My System SpecsSystem Spec
.

24 Apr 2013   #24
n00boxular

win xp pro
 
 

Hi there. I re-installed windows 7 using the "restore to factory settings" since I couldn't acquire a copy of W8 legally.

Also, I'll be going over to my friend's house tomorrow who lives a block or so away since all of my neighbours are arabs and I don't speak arabic. Will update then.

Quote:
Do the computers that work okay on your network get this double DNS entry (router listed twice)?
If you are asking whether the working connections have both DNS servers showing as 192.168.1.1 in cmd.exe when I type ipconfig/all, then yes.


They all have it set to 192.168.1.1, which I read (as I mentioned earlier) online that it has something to do with proxies and i'll have to contant my ISP (which didnt happen)
My System SpecsSystem Spec
24 Apr 2013   #25
UsernameIssues

W7 Pro SP1 64bit
 
 

Do the other computers have 192.168.1.1 listed twice as the DNS - like you showed in this post?

If so, then I think that is weird.

It is fine and normal to have 192.168.1.1 listed once as the DNS. That is not a proxy thing, it just means that the router is doing the DNS look ups for the computer.

You might consider doing a clean install so that you don't have factory bloatware:
Clean Install Windows 7
My System SpecsSystem Spec
26 Apr 2013   #26
TheCyberMan

Windows 7 Ultimate x64
 
 

What anti-virus and firewall(Internet security) package are you using on the computer?
My System SpecsSystem Spec
26 Apr 2013   #27
n00boxular

win xp pro
 
 

Sorry for not responding, I have exams in a week or so and I haven't been able to go to my friend's place to test my connection there.

And I just tested the other computers, all have DNS servers as 192.168.1.1. If this is some weird router configuration then I will never be able to fix it. My ISP customer service is shit and after spending 1 hour talking with them, I'm pretty sure I can plug my ethernet cable into the dump I took yesterday still get a better internet connection.

As for my Anti-Virus, I had Avast before I re-installed windows, switched to Microsoft security essentials and I reinstalled MS-SE after reinstalling windows.
My System SpecsSystem Spec
26 Apr 2013   #28
UsernameIssues

W7 Pro SP1 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by n00boxular View Post
.........I just tested the other computers, all have DNS servers as 192.168.1.1. ....
Okay, you used the plural for servers...
...but I'm still not sure if the computers that can get online have this weird double entry that you show in your first post:

Wired connection, internet stuck at "Identifying", 169.XX IP problem-dns-times-two.png

Do you see where 192.168.1.1 is listed twice in the DNS area at the bottom of you ipconfig info?

That is weird.

Is the ipconfig DNS info for the computers that can get online just as weird?


My System SpecsSystem Spec
26 Apr 2013   #29
UsernameIssues

W7 Pro SP1 64bit
 
 

BTW, it is fine to have 192.168.1.1 as the DNS value and I doubt that having it twice is a problem... I'm just looking for differences between computers that can get online and the one that cannot (at least not via hard wired connection).
My System SpecsSystem Spec
26 Apr 2013   #30
n00boxular

win xp pro
 
 

Lel, so I'll try to put it in a better way.
When I use ipconfig/all on every computer in my house, it shows BOTH DNS servers as 192.168.1.1 for every computer.

I'll try and ask some friend's to check their connections to make sure this same DNS server issue isn't just on my router or something.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Wired connection, internet stuck at "Identifying", 169.XX IP problem




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Connected, but stuck "identifying" with no internet access
Hi there! My compaq laptop has mysteriously change settings or something (read: one of my children probably screwed with something). I have a wireless router and modem (iPad, phones, etc. are all connecting just fine). It tells me I am currently connected to my wireless network connection, but then...
Network & Sharing
Wired LAN Connection: "Unidentified network" No Internet Connection
Hi, I'm having a little bit of trouble connecting my computer to a wired internet connection. My wireless works, but some of the programs I am running require wired connections. My Physical connections are pretty weird, so I think I'll get that out of the way first. I have an AT&T wireless modem....
Network & Sharing
Wired LAN Connection: "Unidentified network", No Internet Connection
Microsoft Windows Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved. C:\Users\Jesse>ipconfig /all Windows IP Configuration Host Name . . . . . . . . . . . . : JPC Primary Dns Suffix . . . . . . . : Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
Network & Sharing
PC internet stuck on "Identifying".
Hey guys. The main router I use, the one I'm usually connected to, has been having the same issue I had a few months ago. It's the router everyone in the house is connected to, weird part is , mine is the only one that does this. It shows the 5 bars but It has a CAUTION sign, the yellow triangle...
Network & Sharing
Network is not connecting to internet, stuck on "identifying" & public
Hi guys! I'm new to this forums so please be patient with me. I recently got rid of a virus... but i think it did some damage to the computer. I know that it deleted some registry files for firewall (but I fixed that, following some other advice from other threads on here).... but the next issue...
Network & Sharing
Connection stuck on "Identifying..." and cannot go online
About a month ago, I was hit with a virus and thats when this problem started. I have definitively gotton rid of the virus but the connectivity problem remains. Weirdly, i used sfc/ scannow and it fixed it. Then i went to my sisters house, connected to her wireless network, and when I came back and...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:48.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App