Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: "Local Area Connection" missing in "Change adapter Settings".. Plz hlp

20 Apr 2013   #31
vishalsahu

Windows 7 ultimate SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Kari View Post
Did you install the motherboard (chipset) driver before trying to install network adapter drivers?

I actually Installed Chipset after Marvel(Ethernet controller)


My System SpecsSystem Spec
.
20 Apr 2013   #32
vishalsahu

Windows 7 ultimate SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by gregrocker View Post
If it says Networks are available then you'd left click to connect to your network.

If this fails, rightclick to run Troubleshooter.

In Post #18 I gave you very specific instructions on what to do during reinstall: plug in by ethernet cable, run all Important and Optional Updates after enabling Automatically get recommended drivers and updates for your hardware (Step 3).

There was no reply to these steps as if you had just ignored them. Why? Why would you ask for help here and then just ignore or skip our suggestions. Do you have some problem that keeps you from following simple instructions?

Greg , I'll do everything again.
My System SpecsSystem Spec
20 Apr 2013   #33
mitchell65

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

I would say yet again "Greg said "What does it say when you place your cursor on the connection icon in bottom right System tray? It will either be a five-bar or tiny TV screen icon. Click on that icon to see if it offers networks to connect. If not rightclick on that icon to Run Troubleshooter."
I note what you see when you hover over the icon but did you right click on it as Greg suggested?"
My System SpecsSystem Spec
.

20 Apr 2013   #34
vishalsahu

Windows 7 ultimate SP1
 
 

I want to add another thing.... I had Run the Dell Diagnostics. via Dell Website. And All the tests were done. and were positive. No issue was raised by the diagnostic.
My System SpecsSystem Spec
20 Apr 2013   #35
gregrocker

 

If Diagnostics could not run from the F12 boot menu, then you can delete all partitions during Steps 7/8 of Clean Install Windows 7, create new one(s) as you wish before install.
My System SpecsSystem Spec
20 Apr 2013   #36
vishalsahu

Windows 7 ultimate SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by mitchell65 View Post
I would say yet again "Greg said "What does it say when you place your cursor on the connection icon in bottom right System tray? It will either be a five-bar or tiny TV screen icon. Click on that icon to see if it offers networks to connect. If not rightclick on that icon to Run Troubleshooter."
I note what you see when you hover over the icon but did you right click on it as Greg suggested?"


I did Mitchell , I'm afraid it still can't recognize the LAN Hardware. The Troubleshoot was only contented to Wireless and asked to switch ON the Wireless Capability. Nothing there about LAN

Here is the snip.


Attached Images
"Local Area Connection" missing in "Change adapter Settings".. Plz hlp-troubleshoot.jpg 
My System SpecsSystem Spec
20 Apr 2013   #37
vishalsahu

Windows 7 ultimate SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by gregrocker View Post
If Diagnostics could not run from the F12 boot menu, then you can delete all partitions during Steps 7/8 of Clean Install Windows 7, create new one(s) as you wish before install.

okay. I'll Run the Dell diagnostics with F12 and get back to you.
My System SpecsSystem Spec
20 Apr 2013   #38
vishalsahu

Windows 7 ultimate SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by vishalsahu View Post
Quote   Quote: Originally Posted by gregrocker View Post
If Diagnostics could not run from the F12 boot menu, then you can delete all partitions during Steps 7/8 of Clean Install Windows 7, create new one(s) as you wish before install.

okay. I'll Run the Dell diagnostics with F12 and get back to you.

I had a Dell Diagnostic Run from F12 Boot. No Issues. All the tests passed with flying colors.
My System SpecsSystem Spec
20 Apr 2013   #39
gregrocker

 

That was a step which was given you to do before reinstall. Didn't you already reinstall?

If so did you reinstall plugged in by Ethernet cable as you were told? It should have started up connected if so.

The troubleshooter is quite clear you have your wireless switched off on the laptop. Press the wireless button to turn it on. It is normally close to the power button or on the sides.
My System SpecsSystem Spec
21 Apr 2013   #40
vishalsahu

Windows 7 ultimate SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by gregrocker View Post
That was a step which was given you to do before reinstall. Didn't you already reinstall?

If so did you reinstall plugged in by Ethernet cable as you were told? It should have started up connected if so.

The troubleshooter is quite clear you have your wireless switched off on the laptop. Press the wireless button to turn it on. It is normally close to the power button or on the sides.
Greg , The Wireless is working fine.. I'm using Wi-fi to connect to internet. The area of Concern is LAN. Yup , I did Re-install but ethernet was not plugged in (I forgot to do so). But Anyways, It asked for connection as connected with my wi-fi during install.

What shall i do now to get the LAN back?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 "Local Area Connection" missing in "Change adapter Settings".. Plz hlp




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
"local Area Connection 2 doesn't have a valid IP Configuration" <-- I
Hello, as I have searched I have not yet found a clear and concise answer to this problem, and I was wondering if someone could please help me with this situation; on my network I have a pc connected through ethernet that keeps giving me this error message while trying to connect to the internet...
Network & Sharing
""Local Area Connection" Doesn't have a valid ip config "
i Recently bought and hp windows 7 computer 64 bit and it was fine but two weeks later it does this it was working few hour ago and now it saids this ""Local Area Connection" Doesn't have a valid ip config" what does that mean? i couldnt fix it, i turned off the router, modem did a pc recovery...
Network & Sharing
2 questions (stuck at "shut down" and local area connection trouble
Hi everyone. 2 questions: 1) My windows 7 stuck at "shutting down". Doesn't matter if i'm restarting or shutting down. If i don't touch it, then i get a BSOD after about 10 minutes. 2) every once in a while i have no connection to the internet. If i troubleshoot, windows says there's a...
General Discussion
""Local Area Connection" Doesn't have a valid ip config
This is the error I got, and I couldn't connect to the internet. ""Local Area Connection" Doesn't have a valid ip config. It also stated that I had an unknown network, and I couldn't get an IP from the DHCP Server for some reason. I currently have it fixed, somehow. And would really appreciate...
Network & Sharing
"local area connection" doesn't have a valid ip configuration?
Yesterday and today, my computer randomly disconnected to the internet and when I tried to troubleshoot the problem, it fixed the internet connection and told me that: "local area connection" doesn't have a valid ip configuration What does this mean, why is this happening. I know it's not a...
Network & Sharing
the "local area connection" adapter is not working properly
Although my computer modem and internet was working all fine, after I boot it up again with fresh windows 7 ultimate, while creating new network connection, it shows whether modem is connected and is power on? where the problem might be.. help appreciated.
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 14:04.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App