Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Internet stops working randomly

03 May 2013   #11
crankypenguin

Windows 7 Ultimate x64
 
 

I am happy I helped I guess


My System SpecsSystem Spec
03 May 2013   #12
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Not to be pessimistic but I doubt the endpoint settings fixed anything here. I've certainly never needed to mess with them and my 655 is always stable but I guess we will know for sure if the Op comes back again.

I've also checked the reviews for this router which there are very many, nobody ever mentioned adjusting those settings to get the router stable.

In fact the DIR-655 is probably the best router ever made although my Asus AC66U would be a close second I'm using it as an access point.
My System SpecsSystem Spec
05 May 2013   #13
phamersma

Windows 7 Professional x64 SP1
 
 

well, i guess you are wright Chev65, it did not solv it. allthough internet doesn't stop working entirely, it becomes so slow it prcticly doesn't work. N-only does it a little bit better but still far from what it should be.
File transfers over the network crash so it seemss connection does get lost short periods.

I also searched DIR655 forums and tried more things like Short GI on and off, i also tried to use a wider band 40Hz and auto 20Hz/40Hz.
Nothing
On neighbours it still works good while they have a g-router and signel has same strengh (inSSIDer)

I tried speedtests with my legacy labtop (XP and wireless-g): wireless gives a 20Mb download speed while my desktop gives a 0.62Mb!!
I tried with disabled AVG. Speed was better but not much.

Been busy all weekend, i can't stand this!

I will try unstalling AVG and install a different free AV.
Any other ideas?
My System SpecsSystem Spec
05 May 2013   #14
phamersma

Windows 7 Professional x64 SP1
 
 

Avira AV installed, doesn't make any difference.
My System SpecsSystem Spec
05 May 2013   #15
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by phamersma View Post
Avira AV installed, doesn't make any difference.
Have you tried starting up in safe mode with networking?

This will keep any installed programs from running, and will narrow down the problem.

Safe Mode
My System SpecsSystem Spec
05 May 2013   #16
phamersma

Windows 7 Professional x64 SP1
 
 

Save mode solves the problem apperantly. Downloadspeed reaches 9Mb, back in Normal mode it drops to 0.32Mb. (But now i am on my neighbours network again witch gives a steady 7Mb). What does that mean?
My System SpecsSystem Spec
05 May 2013   #17
phamersma

Windows 7 Professional x64 SP1
 
 

The problem accually got worse as video playback shows lags when i am on my own network connection....
My System SpecsSystem Spec
10 May 2013   #18
phamersma

Windows 7 Professional x64 SP1
 
 

I guess you don't have any ideas anymore. As a finall resort. I re-installed Windows 7. Clean install with no AV gave the same problem. On neighbours network no problem. I even tried to install XP i had here with nothing else. Same.... I think this HAS to be a compatiblility problem between DIR 655 and mij Sweex W-lan card. (allthough in save mode it does work)
First time i installed Win 7 all worked fine for a month. After the firmware update (i tried as a solution) it never worked again.
Thanks for your thoughts. I geus i have to contact D-Link and sweexs......
My System SpecsSystem Spec
10 May 2013   #19
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by phamersma View Post
I guess you don't have any ideas anymore. As a finall resort. I re-installed Windows 7. Clean install with no AV gave the same problem. On neighbours network no problem. I even tried to install XP i had here with nothing else. Same.... I think this HAS to be a compatiblility problem between DIR 655 and mij Sweex W-lan card. (allthough in save mode it does work)
First time i installed Win 7 all worked fine for a month. After the firmware update (i tried as a solution) it never worked again.
Thanks for your thoughts. I geus i have to contact D-Link and sweexs......
When you did the firmware update, I'm assuming on the DIR-655, firmware 1.35NA 2010/11/12, after you updated the firmware did you take the router back to default settings? This sometimes is required in order for the router to work right.

On the D-link page for the router, try going to "Tools" then click on "System' left side, there is a default button there that says "restore factory defaults", hit that button and let it go back to default settings then redo the wireless settings etc. Let me know if anything changes.
My System SpecsSystem Spec
10 May 2013   #20
phamersma

Windows 7 Professional x64 SP1
 
 

I allready tried that during this thread but tried it again just to be sure but it didn't help. I sent emails to D-link and Sweex now. See if they can help.... I wil let you know.

Thanks for your help chev65.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Internet stops working randomly




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Sound on Laptop and Desktop Randomly Stops Working and Working
So recently the sound on my desktop and my laptop has stopped working. For seemingly no reason. I really don't understand it. I first noticed it with my desktop. The sound just randomly stopped working. But not...entirely. It's really strange and complicated what's been happening, so bare with...
Sound & Audio
Sound stops working randomly after a while
Hi I've bought a set of new speakers for listening to music on my PC. However they stop playing randomly after a while. If I then go to the Device-manager and rightclick on the speakers (which is set as the default Device for sound) and do the test it works again for a while, whereupon the pattern...
Sound & Audio
Sound stops working randomly
Hi, My acer (aspier v5 171 Series) (windows 8) has been working smoothly for 1 year now, but since couple of days the sound would go off if something is not being played for sometime. then I need to restart to get it back...initially I though it happens after I lock the laptop but today it went...
Sound & Audio
All Internet other than Skype stops working randomly
I am on a wired connection on windows 7 So basically all of my computers Internet, except for Skype, will drop for about 5 minutes. Then it will come back and any where from 5 to 45 minutes later it will drop.. Sooo I have no idea what's wrong. The little Internet connection symbol in the...
Network & Sharing
Keyboard randomly stops working
So i have windows ultimate 32 bit, and i noticed this problem. My keyboard randomly, doesnt matter what im doing, stops working. All i hear is a beep and then the keyboard is frozen. Sometimes i can go into on-screen keyboard and press a few buttons and my keyboard will unfreeze, but sometimes i...
Hardware & Devices
Keyboard randomly stops working.
Hi thelastbonbona, It may not be an issue with the keyboard at all. You may try using a good-known keyboard with the system, if available; will help you to isolate the keyboard as the possible root cause. Alternatively, you may use this keyboard with another system to see if the issue...
General Discussion

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:43.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App