Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Networking issue with Netgear NeoTV350 media player

23 May 2013   #1
Jango Fett

Windows 7 Ultimate x64
 
 
Networking issue with Netgear NeoTV350 media player

Hi guys, hoping some of you can give me a bit of expert advice on a networking issue.

I have a Netgear NeoTV 350 media player rigged up to my TV and networked over the powerline with me PC (Windows 7 ultimate x64).

Since last week whenever I try to access a file on my computer I get a message saying I need to enter my network user Id and password (see attached). Never have had to do this in the two years I have had the media player.

So I have tried the following to try and rectify the issue

Switched off Firewall altogether still getting issue
Moved firewall from Bitdefender to windows firewall still getting the issue
Ensured all folders I am trying to access are available to share as read/write
Ensured sharing and network discovery was turned on in the network and sharing centre.
In the media streaming option I have allowed the media player access also.
Factory re-set the media player in case that was the problem.

After all of the above, I am still getting the error message on the player when I try to access files on my PC. I have also entered my network ID and password when prompted to see if that would fix the issue but I still get a login failed notification.

Im running out of options here as to how to fix this issue so if anyone has any advice Id really appreciate the input before I fire the pc and player out the window !

JangoFett




Attached Images
Networking issue with Netgear NeoTV350 media player-neotv-error-message.jpg 
My System SpecsSystem Spec
.
24 May 2013   #2
2xg

Win7 & Win8 64bit
 
 

Welcome to Seven Forums,

If it was working prior, you may try a System Restore and back date it to when you didn't have this issue. Please see this Tutorial.

Please give us an update whether the System Restore helped or not.
My System SpecsSystem Spec
24 May 2013   #3
Jango Fett

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Hey 2xg, tried the system restore but still the issue remains I'm afraid.
My System SpecsSystem Spec
.

27 May 2013   #4
Jango Fett

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Just to give an update here guys, it appears to be a known issue with Media players not being able to connect to the network when you install Windows Live, which I did prior to the issues starting, just never thought one would impact the other !

Anyway, problem solved and hopefully this will be of help to others having similar problems.

JangoFett.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Networking issue with Netgear NeoTV350 media player




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Media player maximize issue ?
Hi all, and happy new year. I have Windows 7 Home premium 64 just intalled on my new build. Pc runs mint with no issues at all, all my programs and applications run 100% fine and super quick. Only issue i am having is my media player behaves oddly like never before on other systems i had....
Media Center
Media Player 12 - Media Streaming Issue
Hi guys and Gals, I've been really happy with Win7 thus far, except for the only thing that isn't currently working. Media Streaming via Media Player 12. Every single time I click OK, regardless of settings, it crashes explorer. :( Anyone else encountererd this problem? :sarc:
Software
NETGEAR Networking Card
A friend of mine has kind of an old laptop. It has NIS 2010 on it. When you start it up, it takes Norton a while to startup leaving it somewhat vulnerable to viruses during startup. Recently, on one occasion, her laptop got hit with a rogue AV but when Norton started up it found it and quarantined...
Hardware & Devices
Windows Media Player 12 - CPU hog issue
Hi Guys, I noticed resource hog when I'm using Windows Media Player 12. When you have music library +20.000, after finished process added all of the tracks to the WMP library and close WMP. Every-next open WMP causes high CPU usage and generates a lot of I/O bytes - i guess it is because WMP...
Music, Pictures & Video
Windows Media Player 12 Issue
Gotta prob w/ songs files being mixed up. Some titles will be totally in the wrong place and album pix are not even where they should be. What I thought were duplicates are other songs just different titles. I've done a total removal of the library and downloaded again, Same thing. My music...
Media Center
Strange Issue with Media Player
For some reason at random times my music stops and I get this error message pop up "An audio device was disconnected or reconfigured. Verify that the audio device is connected, and then try to play the item again." So I close that window and when I try to resume it goes to a new track, sometimes it...
Music, Pictures & Video


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 14:51.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App