Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Cannot connect to internet, constant orange

04 Jun 2013   #1
misternomo

MS Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 
Cannot connect to internet, constant orange

Just installed a new motherboard onto my computer and everything is working fine on it, all the settings are the same and no problems have been encountered when working on it except that I cannot connect to the internet (wired) and when I look at the back of the computer where I plugged the network cable into its a constant orange on the left and a blinking orange on the right where it should be green.

Tried disconnecting and reconnecting, restarting internet.

There's only one network I can connect to and it won't let me for some reason, it's as if the network adapter is broken or something but I want to make sure before I buy a new one.

Any suggestions on what I should try next?

Thanks


My System SpecsSystem Spec
.
04 Jun 2013   #2
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by misternomo View Post
Just installed a new motherboard onto my computer and everything is working fine on it, all the settings are the same and no problems have been encountered when working on it except that I cannot connect to the internet (wired) and when I look at the back of the computer where I plugged the network cable into its a constant orange on the left and a blinking orange on the right where it should be green.

Tried disconnecting and reconnecting, restarting internet.

There's only one network I can connect to and it won't let me for some reason, it's as if the network adapter is broken or something but I want to make sure before I buy a new one.

Any suggestions on what I should try next?

Thanks
Try shutting down the system, unplug the power and push the power button to bleed off all power then plug it back in, boot up and see if the network light is green yet.

If not then you might want to try clearing the cmos on the board, just be sure and check the bios settings first to make sure you get them back to how they were.
My System SpecsSystem Spec
04 Jun 2013   #3
misternomo

MS Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by chev65 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by misternomo View Post
Just installed a new motherboard onto my computer and everything is working fine on it, all the settings are the same and no problems have been encountered when working on it except that I cannot connect to the internet (wired) and when I look at the back of the computer where I plugged the network cable into its a constant orange on the left and a blinking orange on the right where it should be green.

Tried disconnecting and reconnecting, restarting internet.

There's only one network I can connect to and it won't let me for some reason, it's as if the network adapter is broken or something but I want to make sure before I buy a new one.

Any suggestions on what I should try next?

Thanks
Try shutting down the system, unplug the power and push the power button to bleed off all power then plug it back in, boot up and see if the network light is green yet.

If not then you might want to try clearing the cmos on the board, just be sure and check the bios settings first to make sure you get them back to how they were.
Tried both solutions but got no difference, still orange.
The motherboards a ASUS M5A97 PRO
My System SpecsSystem Spec
.

04 Jun 2013   #4
PeaB4YouGo

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

My dad always says, Keep It Simple. So, here it is. Check the cable. Both ends. Be sure that they're both ends of the same cable. Be sure the cable is CAT5 or better. Be sure that you're plugged into the correct port at the router/modem. Be sure that all of the pins in the plug are straight and that they make contact and that the plug is tight. Try a different cable, just to rule it out. Use the original cable on a different machine.

Just checking.... You would be surprised.
My System SpecsSystem Spec
04 Jun 2013   #5
PooMan UK

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 

Have you tried downloading the latest drivers for your network card

M5A97 PRO - Motherboards - ASUS


Attached Images
Cannot connect to internet, constant orange-lan-drivers.jpg 
My System SpecsSystem Spec
05 Jun 2013   #6
misternomo

MS Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by PooMan UK View Post
Have you tried downloading the latest drivers for your network card

M5A97 PRO - Motherboards - ASUS
Took the download from another computer and put it onto this one and it works fine now.

Thanks everyone :]
My System SpecsSystem Spec
05 Jun 2013   #7
PooMan UK

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 

Nice 1 ... glad you got it sorted
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Cannot connect to internet, constant orange




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
USB Internet dongle is taking a long time to connect to Internet
1. Is this a wired or wireless connection issue? Wireless via USB modem/dongle 2. Who is your Internet Service Provider (ISP)? Tata Docomo 3. What type of Broadband connection are you using? don't know 4. What is the exact Make and Model of your Modem, Router or Modem/Router Combo -...
Network & Sharing
Can't connect to internet "Windows was unable to connect to this netwo
Hello guys, I have just finished my very first computer build and am rather happy with most things. Unfortunately I am having problems connecting to the internet. I have a temporary dongle in place and because it's my only option for about a month I kinda need it to work. When I first...
Network & Sharing
I cannot connect to my ROUTER but i can connect to internet.
1. Question: Help please, so i don't know what the problem is but i want to portforward my port and i've tryed hunders of gateways cmd ---> ipconfig i know that but it just says ''Page could not be found'' So do you have any suggestions how can i fix this? I'm using D-Link DWA-125 Wireless N 150...
Network & Sharing
Constant "Identifying..." and cannot connect to the internet
I have had my laptop for two years, and I have never really had any problems with it. A couple days ago I turned off my computer and everything was fine (I had finally gotten rid of all the viruses on my laptop). Then the next morning, I couldn't connect to the internet. All the other computers in...
Network & Sharing
not able 2 connect to internet through broadband connect
i have bsnl broadband connection.whenever i tried to connect it through my win 7 it gives me error 651 with pppoe.. I am on a wired connection through a modem,..modem is workng well with win xp..but not with win 7.
Network & Sharing
No apps connect to MY internet, but connect fine on my neighbours net?
I am trying to use limewire, couterstrike, bitcomet etc, but nothing apart from firefox/I.E. and windows live messenger can connect to MY internet. everything workd perfectly on my neighbours internet, when accessed from my own laptop. Please help me. Thanks.
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 21:25.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App