Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Fresh install of Win7 *unidentified network/no network access*


05 Jun 2013   #1

Win7 Enterprise 64-bit/Ubuntu 12.04LTS
 
 
Fresh install of Win7 *unidentified network/no network access*

I've freshly installed Windows 7 Enterprise 64 bit on my system that previously had Ubuntu installed, and prior to ubuntu had Windows 7 ultimate installed. With the fresh install of Windows 7, I receive an unidentified network/no network access issue.

Heres a list of things ive tried:

- reset the network adapter
- restarted the modem and the router
- messed around with homegroup
- reset tcp/ip
- tried connecting to a specific ip/dns/default gateway (which i retrieved with a laptop)
- ip /release /renew although i wasnt successful


Ive tried almost every single thing I could find on google. Nothing works. I connect fine on ubuntu and I connected fine on ultimate.

I havent tried installing drivers though. Because I cannot access the internet on that machine to install those drivers. Help is much much appreciated as I am tired of ubuntu.

Thanks,

j


My System SpecsSystem Spec
.

06 Jun 2013   #2

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

Welcome to the forums bietzshe,

I don't know much about 7 Enterprise, but I imagine you would need to install the Lan/Network drivers for your Motherboard.
Is your motherboard the P67 FTW? Do you have a driver CD for it? If not then you will need to head over to EVGA - EVGA Download Center find your motherboard from the drop down list and download and install the Network driver there.


Paul.
My System SpecsSystem Spec
06 Jun 2013   #3

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Can you post a screenshot of Device Manager? (right click on Computer icon Manage Device Manager)
My System SpecsSystem Spec
.


06 Jun 2013   #4

Windows 7 Professional x64 SP1 ; Windows Server 2012 R2 Standard
 
 

Also could you upload a screenshot of your ipconfig. These details are essential in finding out any network issue.

Network Posting Tips

Many Thanks
Josh!
My System SpecsSystem Spec
06 Jun 2013   #5

Win7 Enterprise 64-bit/Ubuntu 12.04LTS
 
 

It was the Lan driver. I actually tried all of that last night and it worked. I just forgot to reply. Good thing I checked my email. Thanks everyone.
My System SpecsSystem Spec
06 Jun 2013   #6

Windows 7 Professional x64 SP1 ; Windows Server 2012 R2 Standard
 
 

Thanks for your response and I am glad you had your problem fixed. I'll get the thread marked as solved.

Josh!
My System SpecsSystem Spec
06 Jun 2013   #7

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by bietzsche View Post
It was the Lan driver. I actually tried all of that last night and it worked. I just forgot to reply. Good thing I checked my email. Thanks everyone.
Just as I suspected. Glad your up and running.

Paul.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Fresh install of Win7 *unidentified network/no network access*




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:29 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33