Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Local Area Connection missing from network adapters, no connection

02 Jul 2013   #11
UsernameIssues

W7 Pro SP1 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Cpwildstar1000 View Post
.........Chev65, Dont know where i can find the chipset drivers.
Try here:

TA870U3+ :: Motherboard :: BIOSTAR

Local Area Connection missing from network adapters, no connection-chipset.png




My System SpecsSystem Spec
.
03 Jul 2013   #12
Steve

Win 7 Ultimate 64 bit
 
 

CP have you tried to update the LAN driver with the Ethernet cable connected? Are you getting lights on the RJ45 jack?
Check the BIOS under Chipset Menu - Onboard Peripherals Configuration and verify that the Realtek PCIE NIC is Enabled.
My System SpecsSystem Spec
04 Jul 2013   #13
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by UsernameIssues View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Cpwildstar1000 View Post
.........Chev65, Dont know where i can find the chipset drivers.
Try here:

TA870U3+ :: Motherboard :: BIOSTAR

Attachment 274849
I would think that updating the drivers for his board would be the first thing I'd try.
My System SpecsSystem Spec
.

08 Jul 2013   #14
Cpwildstar1000

Windows 7 Home Premium x64
 
 

I think that it might be a bad card, because I can hook it up with an attachment to usb and it works fine. I also get the icon in the network connections panel.
My System SpecsSystem Spec
08 Jul 2013   #15
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Cpwildstar1000 View Post
I think that it might be a bad card, because I can hook it up with an attachment to usb and it works fine. I also get the icon in the network connections panel.
This is a fairly common problem with the LAN adaptor not showing up, it could be a hardware problem although you can sometimes bring the adaptor back up by shutting down the PC completely, unplug the power cord and then push the power button to bleed all power. Restart and see if the LAN adaptor comes up again. Clearing the cmos is another way to fix this problem.
My System SpecsSystem Spec
08 Jul 2013   #16
Steve

Win 7 Ultimate 64 bit
 
 

USB attachment is wireless or Ethernet LAN? Did you go into your BIOS and verify that LAN was enabled? SHould have defaulted to enabled but that would depend on where you got your mainboard. If it is a new card - contact manufacturer because it would be under warranty.
My System SpecsSystem Spec
09 Jul 2013   #17
Cpwildstar1000

Windows 7 Home Premium x64
 
 

It was a ethernet usb. It is enabled, and the card is kinda old. I got a new card and it is working fine.
My System SpecsSystem Spec
09 Jul 2013   #18
Cpwildstar1000

Windows 7 Home Premium x64
 
 

I dont know how to mark it as solved on my phone, so ill have to try to do it later
My System SpecsSystem Spec
10 Jul 2013   #19
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Cpwildstar1000 View Post
I dont know how to mark it as solved on my phone, so ill have to try to do it later
I'm glad the new adaptor worked. That last one gave up the ghost I guess. I'll mark as solved.
My System SpecsSystem Spec
30 Sep 2014   #20
daveca

W7-64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by jobeard View Post
Try using this WinAudit - Download to locate the onboard chip. From there you can google to get a driver package for it onto a thumbdrive for install on the failing system.
BEWARE - I downloaded that Win Audit from Softonics and the Virus Scanner lit up with "Trojan:Semnager"

Trojan.Semnager | Symantec

VIRUS LADEN SOFTWARE. Apparently my scanner cleaned the files.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Local Area Connection missing from network adapters, no connection




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Local Area Connection Is Missing
Okay it's going to sound confusing,my Safe Mode and Networking is working with the internet,but it is saying No Connection is available.When I open Network and Sharing Center,it will tell me;View your basic network information and set up connection.It will say Unknown;The dependency services or...
Network & Sharing
My Local Area Connection is missing
Iam not able to see my local area connection in my network Please solve it out I tried using my Device manger and the hidden devises in it but could not solve it .
Network & Sharing
Local Area Connection and Network Adapters in Device Manger is Missing
I need help. My local area connection is missing even the network adapters in the device manager.. While using our desktop, i noticed that the electricity flickered( once) then my internet connection disappeared.. so i had to go to network and sharing center and manage my connections. i disable...
Network & Sharing
Local Area Connection Missing from network adapters but operational
I have no Local Area Connections showing up in my Network Connections folder. I have an operational network connection via the ethernet port on my HP pavillion running Windows 7 Ultimate and the icon shows up in the status bar. I have no way of copying and modifying it. My connections for my...
Network & Sharing
Missing Local Area Connection
In the Network & Sharing Center's "Change Adapter Settings," there are usually Local Area Connection (wired) and Wireless Network Connection. For as long as I can remember, my computer (and I'm not sure why) has had Local Area Connection, Local Area Connection 2 (Network cable unplugged),...
Network & Sharing
Local area connection missing
Hi about a week ago i was useing my computer as a moderm for my xbox 360 it was working perfectually until the other dam i think i may have deleted something in network shareing, i have googled the problem and tried every thing that every site has told me but it still wont show up i have posted...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:43.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App