Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Laptop says connection to internet, however cant even web browser


07 Jul 2013   #1

windows 7
 
 
Laptop says connection to internet, however cant even web browser

Hello everyone, to start off this is a wifi problem, with one router

about 3 weeks ago it started

I cant stay connected to the internet to web browser or play game or just about anything, however people right next to my on their laptops can do everything fine. Also this only happens with the router in my house, I have tested other places and I have perfect speed and connection. Also it is not bandwidth cause I have tested with only myself on the internet and no difference.

I have tried changed my DNS to google, I have updated my drivers and even re installed them. Also I have disable firewall and my anti virus (tried safe mode) .Plugged in it works fine however I get drops from the internet that are super short ( I think that is normal tho). A I different forum helped me there, but after the first 2 steps, (DNS chance and driver update, they were stumped)

My current mini fix is if I disconnect and re connect to the wifi I get a brief 2-3 mins of ok internet. Also ever now and then when I diagnose the wifi, it well say the default gateway could not be reached, and it would fix it for 3-4 mins. however most of the time it says nothing is wrong.



I hope that was a decent telling of what is going on, and here is a ipconfig /all

---------------------------------------------

Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\Schpoople>ipconfig /all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : Schpoople-PC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection 4:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter #
2
Physical Address. . . . . . . . . : 94-39-E5-35-7A-9E
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Broadcom 802.11n Network Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 94-39-E5-35-7A-9E
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::11dc:4008:abd3:ccb%35(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.9(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Sunday, July 07, 2013 5:28:09 AM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Monday, July 08, 2013 5:28:09 AM
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 211040741
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-16-21-4F-85-20-6A-8A-5D-1D-91

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
205.171.2.25
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Ethernet adapter Local Area Connection:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Broadcom NetLink (TM) Gigabit Ethernet
Physical Address. . . . . . . . . : 20-6A-8A-5D-1D-91
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

C:\Users\Schpoople>

-----------------------------------

Also in my device manager I have these here, however only seconds ago did I try to disable them and get this new yellow message, so idk if they could be the cause.



thanks for taking the time to read all of this!



Attached Images
 
My System SpecsSystem Spec
.

07 Jul 2013   #2

Windows 7 Professional x64 SP1 ; Windows Server 2012 R2 Standard
 
 

My suspicion if that your machine is struggling to pick up the signal based on the channel set. What channel is your WiFi set one? If so could you please try and change it to another one and then try again.

If you do not know how to then please post your make/model of your router and i'll see if I can find some steps on how to.

Your drivers do look a wee bit messy however I am not too concerned with them being the issue since this has not affected your connection to other wireless networks

Many Thanks,
Josh!
My System SpecsSystem Spec
07 Jul 2013   #3

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Desalvatore View Post
Hello everyone, to start off this is a wifi problem, with one router

about 3 weeks ago it started

I cant stay connected to the internet to web browser or play game or just about anything, however people right next to my on their laptops can do everything fine. Also this only happens with the router in my house, I have tested other places and I have perfect speed and connection. Also it is not bandwidth cause I have tested with only myself on the internet and no difference.

I have tried changed my DNS to google, I have updated my drivers and even re installed them. Also I have disable firewall and my anti virus (tried safe mode) .Plugged in it works fine however I get drops from the internet that are super short ( I think that is normal tho). A I different forum helped me there, but after the first 2 steps, (DNS chance and driver update, they were stumped)

My current mini fix is if I disconnect and re connect to the wifi I get a brief 2-3 mins of ok internet. Also ever now and then when I diagnose the wifi, it well say the default gateway could not be reached, and it would fix it for 3-4 mins. however most of the time it says nothing is wrong.



I hope that was a decent telling of what is going on, and here is a ipconfig /all

---------------------------------------------

Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\Schpoople>ipconfig /all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : Schpoople-PC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection 4:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter #
2
Physical Address. . . . . . . . . : 94-39-E5-35-7A-9E
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Broadcom 802.11n Network Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 94-39-E5-35-7A-9E
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::11dc:4008:abd3:ccb%35(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.9(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Sunday, July 07, 2013 5:28:09 AM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Monday, July 08, 2013 5:28:09 AM
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 211040741
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-16-21-4F-85-20-6A-8A-5D-1D-91

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
205.171.2.25
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Ethernet adapter Local Area Connection:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Broadcom NetLink (TM) Gigabit Ethernet
Physical Address. . . . . . . . . : 20-6A-8A-5D-1D-91
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

C:\Users\Schpoople>

-----------------------------------

Also in my device manager I have these here, however only seconds ago did I try to disable them and get this new yellow message, so idk if they could be the cause.



thanks for taking the time to read all of this!
Hamachi seems to be causing this problem on a daily basis around here lately.

You will need to uninstall Hamachi completely from your system in order to fix this problem.

If you still need to use Hamachi look for the latest version and try it.

After uninstalling Hamachi it may help to clean up the network interface and flush the DNS cache etc. unzip and run the file below, let it run until your machine reboots which will be automatic.


Attached Files
File Type: zip IPResetALL.zip (33.6 KB, 5 views)
My System SpecsSystem Spec
.


07 Jul 2013   #4

windows 7
 
 

Hey thanks for the reply! So I only got hamachi about a day ago, cause I could bypass the internet to attempt to play a few lan games with no friends, but I well get that uninstall so the config /all looks different. Also we changed the channel off of 1 as a test if that could be the cause, but I shall switch that back here also.
My System SpecsSystem Spec
07 Jul 2013   #5

windows 7
 
 

So I uninstalled hamachi, and ran that program as a admin, however it sadly did not change anything
My System SpecsSystem Spec
08 Jul 2013   #6

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Desalvatore View Post
So I uninstalled hamachi, and ran that program as a admin, however it sadly did not change anything
I can't imagine why only your machine appears to not work correctly but only on your particular router. Hamachi was the only problem I saw there besides the missing 6 to 4 adaptors etc. Usually just reinstalling the driver for this connection will fix the other drivers.

Try updating or reinstalling the driver for this connection then try updating the firmware on the router. You might also try starting up in safe mode with Networking to determine if the problem is caused from an installed program of software.
My System SpecsSystem Spec
09 Jul 2013   #7

windows 7
 
 

I am rather happy about how confusing this is, just cause I feel somewhat less crazy.

Any who I ran it in safe mode and it still has the same problem, along with updating my drivers, then also uninstalled then and re installed still the same, however have not done firmware yet, roommate asleep in the living room so I can get back to you tomorrow on that.

Also idk if this changed anything but when I do a test on speed and such, my upload seed is 0.5 - 0.1, which does not make sense to me, cause other people can be 2 feet from me and get great speeds, and even when I am the only one on our network, I still get that slow. however well post back if the firmware update makes a difference





troubleshoot did something!

efault gateway cant be reacted, Idk if that coulds help
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Laptop says connection to internet, however cant even web browser




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Laptop says connection to internet, however cant even web browser
Thread Forum
internet connection present, but no browser works. Network & Sharing
Windows 7 internet connection, but no working browser Network & Sharing
Have internet connection but can't use browser and several programs Network & Sharing
Solved Laptop Internet Connection Network & Sharing
Solved How can I use VM on my laptop w/mobile connection like the Internet? Virtualization
Moving laptop, no Internet connection Network & Sharing
Slow Browser or Internet Connection? Browsers & Mail

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:40 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33