Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No Internet After Uninstalling Avira Internet Security


10 Jul 2013   #1

windows 7 premium 32 bits
 
 
No Internet After Uninstalling Avira Internet Security

Greetings,



I am having an issue with one of client machine where after uninstalling Avira Internet Security , i lost my internet connection . weird thing is that , i can still open one website , but not the rest.

Troubleshooting i did so far :

1. cmd-> netsh winsock reset press Enter

netsh interface ipv4 reset press Enter

netsh interface ipv6 reset press Enter

ipconfig /flushdns press Enter

Restart Computer.



2. Reinstalled NIC network card.

3. System Restore

4. Checked with Other Browsers.



Any help is appreciated.

My System SpecsSystem Spec
.

10 Jul 2013   #2

Windows 7 Professional 64bit
 
 

Can you ping your default gateway?
if not check your TP cable and IP configuration.
My System SpecsSystem Spec
10 Jul 2013   #3
Microsoft MVP

 

In addition rightclick on the connection icon in System Tray to run its Troubleshooter. Then if necessary type Troubleshoot in Start Search box to run the Internet troubleshooter.

Can you access internet in Safe Mode?

Run the Avira Uninstaller (removal tools) for common antivirus software - ESET Knowledgebase
My System SpecsSystem Spec
.


11 Jul 2013   #4

windows 7 premium 32 bits
 
 

Thanks for your time and replies.

Yes, i can ping to my default gateway .
I have tried running troubleshooter and even used the uninstaller tool but still nothing .
and even in the safe mode , i cant access internet.
My System SpecsSystem Spec
11 Jul 2013   #5

Windows 7 Professional 64bit
 
 

Can you ping 8.8.8.8 because if you can the problem is dns setting.
But if you can't ping 8.8.8.8 the problem is your routers connection to internet. Try to restart router or do a new dhcp request.

You can also try to use another router or plug your computer direct into the wall and run ipconfig /release & ipconfig /renew in cmd.
My System SpecsSystem Spec
12 Jul 2013   #6

windows 7 premium 32 bits
 
 

thenks tomerello for your reply. I have tried ipconfig /release and ipconfig /renew but it didnt helped.
didnt tried ping to 8.8.8.8 yet (this is something new) , neither restarting the router.

let me try it out tomorrow at office.
My System SpecsSystem Spec
12 Jul 2013   #7
Microsoft MVP

 

Can you System Restore to before removing Avira and the Internet worked?

Then uninstall using the tool this time.
My System SpecsSystem Spec
12 Jul 2013   #8

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

Turn off your modem and router. Shut down your computer.
Reboot your modem and then reboot your router.
Start your computer and see if Windows picks them up.
Sometimes these reboots fixes things and sometimes it don't. It's free to try.
My System SpecsSystem Spec
15 Jul 2013   #9

windows 7 premium 32 bits
 
 

The pages which were opening were only a few http and no https of the same website . rest no websites were opening.

no other AV was installed after that as couldnt find the offline trial of avira internet security.

even removed the upperfilter key from registry.

checked and there were no NDIS filter under the network adapter properties available

i tried pinging 8.8.8.8 and it wasnt doing that , so i restarted my router hoping for a reset but still nothing .

on the 2nd pc which started behaving the same after i uninstalled avira from the first PC , i did a system restore today again but even that was not willing to work.



Finally reinstalled Windows . but still , the same situation , can open only certain http pages (but not all http pages, neither any https) :|

how is this even possible !!!!!!! :hmm:
My System SpecsSystem Spec
18 Jul 2013   #10

windows 7 premium 32 bits
 
 

could this be some switch issue . can these two pc be connected through same switch ??
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No Internet After Uninstalling Avira Internet Security




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:23 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33