Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Internet connection constantly dropping

27 Aug 2013   #1

Windows 7 x64
 
 
Internet connection constantly dropping

I have a Dell Studio 1558 running Windows 7 x64.

I recently encountered some problems with my internet dropping after a few minutes. To temporarily fix the problem I used troubleshooting which would give me the message

"The connection between your access point, router or cable modem and the Internet is broken. Detected

The default gateway is not available. Fixed"

I tried restoring to a previous date when I didn't have this problem but nothing changed. The problem usually occurs when I'm in a skype call or I'm trying to watch a youtube video.

My ipconfig/all is

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : ROMEO-PC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection 3:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : DW1501 Wireless-N WLAN Half-Mini Card
Physical Address. . . . . . . . . : 5C-AC-4C-7F-53-E8
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::99ea:d3e6:4798:d859%18(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.12(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : August-27-13 3:28:31 PM
Lease Expires . . . . . . . . . . : September-03-13 3:28:33 PM
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 64.71.255.204
64.71.255.198
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Tunnel adapter Local Area Connection* 13:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:0:4137:9e76:18b8:2502:3f57:fff3(Pref
erred)
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::18b8:2502:3f57:fff3%23(Preferred)
Default Gateway . . . . . . . . . : ::
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

Tunnel adapter isatap.{3FAE5C00-1905-4C5A-9C15-B391B024C170}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #3
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Edit: My other devices can connect to the internet perfectly fine, the problem only occurs on this laptop.
My ISP is rogers, I have a Cisco DPC3825 and I use AVG

My System SpecsSystem Spec
.

28 Aug 2013   #2

Winndows 7 32 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by User191680 View Post
I have a Dell Studio 1558 running Windows 7 x64.

I recently encountered some problems with my internet dropping after a few minutes. To temporarily fix the problem I used troubleshooting which would give me the message

"The connection between your access point, router or cable modem and the Internet is broken. Detected

The default gateway is not available. Fixed"

I tried restoring to a previous date when I didn't have this problem but nothing changed. The problem usually occurs when I'm in a skype call or I'm trying to watch a youtube video.

My ipconfig/all is

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : ROMEO-PC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection 3:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : DW1501 Wireless-N WLAN Half-Mini Card
Physical Address. . . . . . . . . : 5C-AC-4C-7F-53-E8
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::99ea:d3e6:4798:d859%18(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.12(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : August-27-13 3:28:31 PM
Lease Expires . . . . . . . . . . : September-03-13 3:28:33 PM
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 64.71.255.204
64.71.255.198
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Tunnel adapter Local Area Connection* 13:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:0:4137:9e76:18b8:2502:3f57:fff3(Pref
erred)
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::18b8:2502:3f57:fff3%23(Preferred)
Default Gateway . . . . . . . . . : ::
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

Tunnel adapter isatap.{3FAE5C00-1905-4C5A-9C15-B391B024C170}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #3
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Edit: My other devices can connect to the internet perfectly fine, the problem only occurs on this laptop.
My ISP is rogers, I have a Cisco DPC3825 and I use AVG
Hi User191680,

Welcome to Seven forums.

I apologize for all the inconvenience this issue has caused and promise you that I will do my best to resolve this issue to your satisfaction.

First of all check the system under safe mode with networking and check if the issue occurs in this mode as well:

Safe Mode

Then you should try updating to the latest driver for the wireless card from the link below:

DW1501

Keep us posted with the results so we can advise you further.
My System SpecsSystem Spec
28 Aug 2013   #3

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

If possible, check to see if you can connect via ethernet cable, and maintain that connection. Of course, this is only a suggestion if updating the driver for your wireless adapter doesn't work. You may need to use the ethernet cable to complete the download of the drivers, and that may be a good test, anyhow.
My System SpecsSystem Spec
.


28 Aug 2013   #4

Windows 7 x64
 
 

Hey thx for your help guys but it turned out to be a problem with my ISP. I called them and got things straightened out
My System SpecsSystem Spec
29 Aug 2013   #5

Winndows 7 32 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by User191680 View Post
Hey thx for your help guys but it turned out to be a problem with my ISP. I called them and got things straightened out
Hi User191680,

Its great to hear that issue with the system has been resolved. Please do share with us the resolution so other users can also benefit from the same.

If you have any further queries, please feel free to contact us.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Internet connection constantly dropping




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Internet connection constantly dropping
Thread Forum
Solved Router keeps dropping internet connection Network & Sharing
Internet Connection keeps dropping every 5 mins!! Network & Sharing
Internet Connection Dropping- Default Gateway not Available Network & Sharing
Wired Ethernet connection constantly dropping Network & Sharing
Wired Ethernet connection constantly dropping Hardware & Devices
How do I fix a Dropping Internet Connection Network & Sharing
network connection dropping/internet ok? Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:38 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33