Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Limited Acces, Connection is good, but no Internet acces.

07 Sep 2013   #1
Leonard Gent

Netherlands
 
 
Limited Acces, Connection is good, but no Internet acces.

Hi,

Ive got an Asus K55VD, with an Atheros AR9485 Wireless Network Adapter and a Realtek PCIe GBE Family Controller (not sure if the last one is of any importance).
The problem is that I keep losing my acces to the internet, although the connection with the router seems to be fine. A Yellow Exclamation point will show up, and under the SSID it will say Limited Acces. It is very annoying as it happens almost every five minutes. I've tried alot of things to fix this, such as unticking the Power Saving option and disableing the connection IPv6.

I hope to get some suggestions which would hopefully lead to a sollution.

Any help would be much appreciated,

Leonard


My System SpecsSystem Spec
.
07 Sep 2013   #2
Shadowjk

Windows 7 Professional x64 SP1 ; Windows Server 2012 R2 Standard
 
 

Following this thread will help give us some more information as to what the possible cause is - Basic Requirements Before Posting your Networking Thread

Does it happen to any other devices on the network? Do the lights on the router change more importantly does the internet light on the router change at all?

Many Thanks,
Josh
My System SpecsSystem Spec
07 Sep 2013   #3
Leonard Gent

Netherlands
 
 

First off, the Basic Requirements Before Posting Your Network Thread:
1. Is this a wired or wireless connection issue?

Its Wireless only

2. Who is your Internet Service Provider (ISP)?

Ziggo.



3. What type of Broadband connection are you using?

Cable

4. What is the exact Make and Model of your Modem, Router or Modem/Router Combo - Linksys, D-Link, Netgear, TP-LINK, etc.

Its a Modem/Router Combo from Linksys, Cisco EPC 3928

5. What is the Name of the Anti-Virus, Security or Firewall Software

Im running McAffee.


Now to answer your questions:

This problem only occurs on my laptop, even though we have got several in usage. There are no abnormal light or lights blinking when they shouldn't on the modem/router. I am pretty sure the problem lies with my laptop, because due to other networking problems we have changed the router and even the modem several times in the last months. Now we finaly got this Modem/Router combo from our provider and this solved all problems, except this one. This problem has survived the mutiple router and modem replacements, multiple reinstallements of Windows 7 and windows 8. I downgraded my laptop from windows 8 to windows 7 only last week, and for the first days it seemed the problem was solved, but then it happened once, and throughout last week it is happening more frequent to the point where it happens almost every 10 minutes at times. I am beginning to worry that it might be a faulty network card, is this possible?
My System SpecsSystem Spec
.

07 Sep 2013   #4
Shadowjk

Windows 7 Professional x64 SP1 ; Windows Server 2012 R2 Standard
 
 

A faulty network card is possible. Are you able to test network connectivity with another wireless network? Possibly a friend or relatives? Or maybe a public hotspot?

This will greatly help us in determining whether a setting needs to be changed on your router or if there is an issue with the laptop itself to which we made need to find a new driver or possibly a third party application causing the issue however since you have done multiple re-installations I doubt this is the issue unless you installed any applications which began causing the faults however that is for later troubleshooting.

Also, can you try an temporarily disable your Anti-Virus and firewall applications since these can be major suspects in network connections.

Many Thanks,
Josh
My System SpecsSystem Spec
07 Sep 2013   #5
Leonard Gent

Netherlands
 
 

I will see if the problem occurs on other networks when I have the chance. In the meanwhile, I'll shutdown Mcaffee and Windows Essentials(If it is currently turned on). Ill post again in a few hours to see if the problem will occur again.

Many thanks Josh, I greatly appreciate this!
My System SpecsSystem Spec
07 Sep 2013   #6
Shadowjk

Windows 7 Professional x64 SP1 ; Windows Server 2012 R2 Standard
 
 

No worries, take your time
My System SpecsSystem Spec
07 Sep 2013   #7
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

This particular Atheros NIC is famous for having driver compatibility problems with certain routers. Same complaints about this strange disconnection problem all over the place. See if this one works Shadowjk. The Op should also enable IPv6 as it's not the problem.

The latest cz driver version is supposed to work the best, I've taken the time to download and attach this driver just to avoid confusion with errant downloads of incorrect garbage.


Attached Files
File Type: zip win7-10.0.0.251-whql.zip (2.40 MB, 14 views)
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Limited Acces, Connection is good, but no Internet acces.




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Can't acces BIOS!
(Don't know if this is the right section, if not, please move the thread) Hi, I've had a Sony Vaio SVE14AA11M and it has been giving me a multitude of problems. I'll be creating other threads on other forums for the other problems, but this one regards a problem I'm having with the bios. ...
General Discussion
No internet acces and unidentified network
Hi all, so I have recently made a new install of windows 7 and now I can't seem to acces the Internet. I am using PPoE connection for the Internet which requires username and pass from the ISP, and yes I'ved checked if they're well written thousands of times before posting this but it still seems...
Network & Sharing
Unindentified Network / cant acces my internet
hey forum , again another problem , im at my friends house so time is short , today when i woke up i find that i dont have internet acces and the network is named unindetified network , also if a network is set to public , how can i set it to home , please help me solve these 2 problems.
Network & Sharing
Internet acces through ethernet but not wireless
<<THE SOLUTION>> Microsoft couldn't get me the latest drivers for my wireless network card so even if the drivers turned up as up to date in device manager that wasn't the case. That resulted in no wpa support so when I removed the security or connected via ethernet it worked. If you have this...
Network & Sharing
no internet acces with unidentified network
Hi All, you are my last chance... I tried all the solutions given in several threads but nothing seems to work for me :( The small icon with a yellow triangle has become my friend in the last week and it seems that wants to stay.....:sarc: Ok,here below there is my configuration,hope that can...
Network & Sharing
New laptop, unidentified network and limited acces!
I just got a new laptop, its the toshiba satellite a665 model. When I try to connect to my home network, the connection fails and it gives me limited connectivity, or limited access. I've tried reinstalling my wireless network driver. I've tried power cycling. I've tried turning the firewall off....
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:27.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App