Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: WIFI not working after I have formatted

22 Sep 2013   #1
kimmmmmmm

Windows 7 Acer Aspire 5750 64-bit
 
 
WIFI not working after I have formatted

I have formatted my laptop on Monday, and now it wont connect to the internet or even recognise a connection.

I have been on the acer website and downloaded the Wireless LAN driver and installed everything, and it is still saying that the Intel wireless network adaptor was not found....

GRR, frustrated


My System SpecsSystem Spec
.
22 Sep 2013   #2
pebbly

win 7 ultimate32bit, Win8.1pro wmc 32bit
 
 

Hi kimmmmmmm, Welcome to the forums , Looking on Acers website Acer | Download It shows you could have any one of 3 different wireless cards in your lappy, have you tried all 3 ?
My System SpecsSystem Spec
22 Sep 2013   #3
kimmmmmmm

Windows 7 Acer Aspire 5750 64-bit
 
 

Hi pebbly. I have only downloaded the intel one as that's what my processor is. Should I try them all?
My System SpecsSystem Spec
.

22 Sep 2013   #4
stormy13
Microsoft MVP

Win 7 Ultimate x64
 
 

Yes you should. If it helps any, the make of the CPU has no bearing on what the wireless is. Then once you have it if you have a spare USB key (or even burn to CD/DVD) the correct driver as well as any others you may need for the future, save them so you don't have to download/look for them again.
My System SpecsSystem Spec
22 Sep 2013   #5
kimmmmmmm

Windows 7 Acer Aspire 5750 64-bit
 
 

Oh ok, awesome! I will try that and let you know :-) thanks pebbly
My System SpecsSystem Spec
23 Sep 2013   #6
kimmmmmmm

Windows 7 Acer Aspire 5750 64-bit
 
 

YAAAAAY! Thank you so much Pebbly :-) The Broadcom was the winner that got my internet back hehe

Thanks a million
My System SpecsSystem Spec
23 Sep 2013   #7
pebbly

win 7 ultimate32bit, Win8.1pro wmc 32bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by kimmmmmmm View Post
YAAAAAY! Thank you so much Pebbly :-) The Broadcom was the winner that got my internet back hehe

Thanks a million
You're very welcome kimmmmmmm, Glad we were able to help you, As stormy13 pointed out to you, having an Intel chipset does not mean every other piece of hardware belongs to Intel
My System SpecsSystem Spec
Reply

 WIFI not working after I have formatted




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
My wifi sharing is not working
Hi everyone, I have dell laptop and i'm running the Ethernet cable to receive internet and works fine. however when i turn my wifi adapter so i can use the internet in my iphone via wireless over the bars of the internet i get the yellow triangle and does not work. DNS on the wireless adapter...
Network & Sharing
Wifi not working
Hi friends, my laptop is Acer TravelMate 5744z, it has Atheros AR5B125 wireless network adaptor, it was worked fine till yesterday, it was stopped working when i messed up with device manager and uninstalled it along with it's drivers. After that i have tried updating and installing driver with...
Network & Sharing
Wifi Not working
Hi all, I am using Acer NE56R series laptop. I have tried installing driver CD. But the Wifi red light on my laptop does not turn on. Please help. Regards, Jeff
Network & Sharing
Wifi on HP g6000 not working
Cant access my wifi on my laptop HP g6000.. What driver do i need? I installed the latest WLAN but it is not detected on my computer. Thanks in advance :cry:
Network & Sharing
WIFI not working
I was watching Stargate SG-1 on Hulu when the internet just cut out. A screen popped up and said, "We're sorry, but we cannot stream your video at this time. Please try again later." Soon after, I realized my WiFi was out. Not only was it not connecting, but it wasn't even seeing the network; my...
Hardware & Devices
Wifi Indicator not working
http://farm4.static.flickr.com/3091/3133913011_b8a7dec9d9.jpg Pardon me if I'm at the wrong section of the forums. My machine is an LG R405. Back when I was on Vista, everything worked fine. After I installed Win7, both 6801 and 6956, I can't help but noticed that the last indicator light at...
Drivers


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 16:16.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App