Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Win 7 64 bit : Randomly unable to access websites

01 Mar 2014   #21
UsernameIssues

W7 Pro SP1 64bit
 
 

Yes, please set the startup type to disabled for the DNS Client service. You can leave it disabled for a few days while we work thru this issue.

It post 14, you mention, "I cant ping my router either when this problem occurs. But its not a problem with the router because im now living in a college dorm and everyone else has normal internet when this occurs..." Are there other computers using your router?


My System SpecsSystem Spec
.
01 Mar 2014   #22
Question2

win 7 64 bit
 
 

OK ive set it to disabled for now.

Its not a normal router that i can access or see anywhere, its a huge college dorm with lots of internet access outlets everywhere and building wide wi-fi. Im not sure how many routers are involved here for the building...
My System SpecsSystem Spec
01 Mar 2014   #23
UsernameIssues

W7 Pro SP1 64bit
 
 

I understand. Thanks for the info.

Some of the things that you have mentioned make it sound like you are loosing the ability to resolve domain names to IP addresses. But, even in that state, you should still be able to ping a router using its IP address.

Can you ping the router now (while you can surf)?
edit:
perhaps I should just say Default Gateway instead of router
ping whater IP address ipconfig shows you for your Default Gateway

You might want to leave the ping running all of the time by using the -t switch at the end.


Let's see if the problem happens if you use the laptop for a few days with the DNS Client service disabled.
My System SpecsSystem Spec
.

01 Mar 2014   #24
Question2

win 7 64 bit
 
 

Oh i can ping the router via the IP, thats not a problem. And i can ping it now too.
My System SpecsSystem Spec
01 Mar 2014   #25
UsernameIssues

W7 Pro SP1 64bit
 
 

Sorry, I think that I misunderstood post #14 when you said:
Quote   Quote: Originally Posted by Question2 View Post
I cant ping my router either when this problem occurs. But its not a problem with the router because im now living in a college dorm and everyone else has normal internet when this occurs....also the problem goes away when i restart my computer....
Quote   Quote: Originally Posted by Question2 View Post
Oh i can ping the router via the IP, thats not a problem. And i can ping it now too.
I thought that you were pinging the router using the IP address - but when the problem occurs, you cannot ping the router. Some routers also have a domain name, so maybe you were pinging the router's name and not its IP address. Either way, I think that I understand the situation better/clearer now.

Everything points to DNS failing. So, now we wait to see if the problem happens again while the DNS Client service if disabled.


While we are waiting, could you please post your IPCONFIG/ALL info as mentioned in step 5 of this post:
Basic Requirements Before Posting your Networking Thread
It might be easier to post it as text wrapped in code tags.
My System SpecsSystem Spec
01 Mar 2014   #26
Question2

win 7 64 bit
 
 

Sorry i think i got a bit confused there.

Now that i think about it i couldnt ping the router either...but i will try again the next time this problem occurs.

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : Question-PC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
DNS Suffix Search List. . . . . . : pub.unsw.edu.au

Ethernet adapter Local Area Connection 2:

Connection-specific DNS Suffix . : pub.unsw.edu.au
Description . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe GBE Family Controller #2
Physical Address. . . . . . . . . : 00-90-F5-E7-B0-6F
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::2046:a478:e323:a484%18(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 129.94.207.115(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.252.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Saturday, March 01, 2014 4:30:37 PM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Sunday, March 02, 2014 4:30:36 PM
Default Gateway . . . . . . . . . : 129.94.204.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 149.171.135.141
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 318804213
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-19-88-E2-1C-2C-D0-5A-E8-71-04

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 208.67.222.222
208.67.222.220
Primary WINS Server . . . . . . . : 149.171.56.8
Secondary WINS Server . . . . . . : 149.171.56.6
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Ethernet adapter Bluetooth Network Connection:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Bluetooth Device (Personal Area Network)
Physical Address. . . . . . . . . : 2C-D0-5A-E8-88-42
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Ethernet adapter Hamachi:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Hamachi Network Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 7A-79-19-28-70-44
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2620:9b::1928:7044(Preferred)
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::3587:d699:5237:62fb%14(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 25.40.112.68(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.0.0.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Saturday, March 01, 2014 4:30:41 PM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Saturday, March 01, 2014 8:18:37 PM
Default Gateway . . . . . . . . . : 2620:9b::1900:1
25.0.0.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 25.0.0.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 410679645
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-19-88-E2-1C-2C-D0-5A-E8-71-04

DNS Servers . . . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%1
fec0:0:0:ffff::2%1
fec0:0:0:ffff::3%1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Tunnel adapter isatap.{2984EF7E-7A6E-43EF-A749-8A63EF36EBD7}:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::200:5efe:25.40.112.68%21(Preferred)

Default Gateway . . . . . . . . . :
DNS Servers . . . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%1
fec0:0:0:ffff::2%1
fec0:0:0:ffff::3%1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

Tunnel adapter isatap.pub.unsw.edu.au:

Connection-specific DNS Suffix . : pub.unsw.edu.au
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #2
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::200:5efe:129.94.207.115%20(Preferre
d)
Default Gateway . . . . . . . . . :
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 208.67.222.222
208.67.222.220
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:0:9d38:6ab8:3c12:85:7ea1:308c(Prefer
red)
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::3c12:85:7ea1:308c%13(Preferred)
Default Gateway . . . . . . . . . :
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

Tunnel adapter isatap.{73F6222D-E185-46EB-BF52-6EEF01E0E727}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #3
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
My System SpecsSystem Spec
01 Mar 2014   #27
UsernameIssues

W7 Pro SP1 64bit
 
 

Ping 129.94.204.1 like this:

ping 129.94.204.1 -t

If you can stand it, leave that running for days.


Please verify your Hamachi info.

Lease Expires . . . . . . . . . . : Saturday, March 01, 2014 8:18:37 PM
Default Gateway . . . . . . . . . : 2620:9b::1900:1
25.0.0.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 25.0.0.1

Is that a copy/paste error?

My Hamachi virtual network adapter does not have a default gateway - but mine is setup a bit different than most Hamachi users. I'll play with Hamachi inside a virtual machine and see what a normal setup looks like.
My System SpecsSystem Spec
01 Mar 2014   #28
Question2

win 7 64 bit
 
 

I just double checked and the default gateway is there. I turned the hamachi adapter off though, just in case.
My System SpecsSystem Spec
01 Mar 2014   #29
UsernameIssues

W7 Pro SP1 64bit
 
 

Thanks for checking. I saw the same type of Default Gateway when I installed Hamachi inside a Virtual Machine. So I guess that is the norm these days. Having two active network adapters with two active Default Gateways used to be a problem.

Leave the Hamachi application in whatever state it had been in the past. If you have kept it turned on in the past, then please leave it turned on now. We don't want to change two things (e.g DNS Client disabled and Hamachi off) during one test. For now, we only want to test having the DNS Client off

If DNS fails again in a few days, while the DNS Client service was disabled, then we can enable that service again and move on to the next thing to test. (e.g. removing the Default Gateways from the Hamachi adapter.)
My System SpecsSystem Spec
01 Mar 2014   #30
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Most likely you are working around a problem created by Hamachi which is famous for causing connection problems. I've seen similar problems with Hamachi many times in the past.

Good luck on fixing this without removing Hamachi completely from the system which was a required step to fix these types of problems which have occurred many times in the past.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Win 7 64 bit : Randomly unable to access websites




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
I am unable to view some websites on any of my browsers.
I recently cleared my cache after my game was lagging, and then all of a sudden, i couldn't load the website, or anything to do with the website, the website is Habbo.com but i also can't load Enjin Forums either. I have never had this issue after clearing my cache, but i am not sure if it is my...
Browsers & Mail
Unable to see all Photo's when trying to attach to websites
Hi, I need some help but apologies for the waffle... If I want to add an image from my Pictures Library and attach it to an advert on a website such as Gumtree for some reason not all of my picture folders are displayed. We have two main folders in our Pictures library, 1 Is for Business Images...
Music, Pictures & Video
Cannot access some websites
Hi Guys hope you're all well I have an issue with a certain website. As some of you know I play a lot of poker online, its almost like a second job for me but for the last week or so I have been unable to access Online Poker | Play Texas Hold'Em at Betfred.com | Up to 250 Bonus! The page will...
Browsers & Mail
Cannot access most websites or messengers
I moved recently and yesterday got internet installed at the new house, and now most sites and yahoo and aim are not connecting. I can get gmail, this site, sometimes craigslist, msn messenger, skype, and nothing else. No settings have been changed, the only thing new is the new internet. My...
Browsers & Mail
Cannot access certain websites.
When attempting to access www.environment.nsw.gov.au all I get is a blank screen. I have started internet explorer without add-ons, tried compatability mode, reset privacy settings, typed in the IP address instead of website and added as a trusted site. But after all my efforts I have had no...
Browsers & Mail
Unable to connect to many websites - please help
Ok, So I've had this problem for quite a while now and have tried to solve it without asking anywhere but I'm dumbfounded on what to do next. My computer simply will not connect to certain websites, particularly youtube.com, no matter what browser I use. I have checked the hosts file, run a...
Browsers & Mail


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 20:29.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App