Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: Have internet access but no internet

22 Oct 2013   #1

Windows 7 ULTIMATE X64
Have internet access but no internet

Hey guys, I'm new here. Anyway, I have really strange problem, and don't know real cause of it. Yesterday I installed latest version of Avast Antivirus, everything went just fine until I woke up this morning. I have internet connection on every device in house but not on my laptop on which Avast was installed. I uninstalled Avast recently but nothing changed, my laptop is still connected to wifi internet in my house, it says "internet access" but nothing won't go online, I can't browse nor Chrome nor IE, even Skype won't log in. My only thought was to format my laptop, but I'd rather to not do that. So, does anyone know how to solve this issue?

My System SpecsSystem Spec

22 Oct 2013   #2

W7 Pro SP1 64bit

Welcome to the Seven Forums.

Can you ping Google?
See this post (and the one after it) for more information.

Can you ping Google from the Safe Mode with Networking?
Can you surf from the Safe Mode with Networking?
If you need help getting to that mode, please see this tutorial:
Safe Mode
Just select Safe Mode with Networking instead of Safe Mode.

If you can surf in the Safe Mode with Networking,
then please download/run this tool:
avast! Uninstall Utility | Download aswClear for avast! Removal
If you can not surf in that mode,
please use another computer to get the removal tool,
then transfer it to the problematic computer via USB flash drive.
My System SpecsSystem Spec

 Have internet access but no internet

Thread Tools

Similar help and support threads
Thread Forum
Laptop connecting to internet but no internet access (DNS server)
My laptop connects to the local network, but it has no internet access. If I run troubleshooting it says that the DNS server isn't responding. It is not the internets fault, because my room mate net works fine. It's not the cables fault because I tried plugging it in both of my routers and in...
Network & Sharing
Constantly slow and disconnecting from internet (no internet access)
Ok this has been happening for a few weeks now with the connection either being slow or just displaying a yellow triangle saying limited access and no internet access. Getting pretty desperate and running out of ideas now so need to ask here. Basically we switched ISPs after about a month of no...
Network & Sharing
Internet acting strange - can't port forward - no ipv6 internet access
Hey guys I have a really frustrating problem right now and I was wondering if anyone could help me. Very recently, my forwarded ports stayed closed (even though I've definitely opened them from the router page) and configuring a static ip gets really random. I'm using a Belkin wireless...
Network & Sharing
Internet sharing via Virtual Wifi miniport drops internet access
Hi All, I have established a Virtual Wifi Miniport and would like to share my laptops internet via the Miniport. Whenever I connect my android phone with this access point, it works perfectly for a few minutes and then all of a sudden there is no internet on the phone. The phone remains connected...
Network & Sharing
Internet Access = Can't browse / No Internet Access = Nice Browsing ??
When my computer says Internet Access, I am having trouble browsing. Most pages do not load. Right now, It says no internet access for over 15 minutes and I am able to brose so much better and still going on downloading around 400 kb/s. How can this be? Why would it be? (I am on a wired...
Network & Sharing
Internet shows connected but unable to access Internet
A warning in advance: this is going to be a fairly long post. I don't know a ton about troubleshooting but I'm not computer illiterate and I've tried quite an array of tests while trying to fix things on my own. First of all my laptop is an: HP Presario V6000(GB115AV) I'm running windows 7, I...
Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 00:13.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App