Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: WMP300N - Windows 7 Issue (Freezing)

23 Oct 2009   #1

Windows 7
WMP300N - Windows 7 Issue (Freezing)

Hi Everyone,

I just upgraded to Windows 7 Home Premium 64-bit and have encountered an issue with my wireless Linksys WMP300N net work adapter. Basically when I install the drivers my computer struggles to boot up, it just freezes at the loading screen. I then booted it in safe mode and removed the driver and all went back to normal. I installed the latest driver from Windows update aswell and that seemed to allow me to boot up my computer but as soon as I'd try and open the internet it would all freeze again.

Is there any driver or anything that I can use to correct this issue? It kinda sucks because now I can't use the internet on my computer until Linksys release a driver for Windows 7 (which looks highly unlickley given there last driver update was in 2007 *sigh*)

Any help would be greatly appreciated in trying to resolve this issue.

Thanks so much

My System SpecsSystem Spec
09 Feb 2010   #2
Salan Oran

Win 7 Pro x64
Solution for version 2.0


this is an old thread, but I solved this problem last night and maybe it will help someone.

My solution only works with version 2.0 of the WMP300N, sold in europe.

If you're using Win7 32bit:
Just use the old XP-drivers (not Vista!) from the driver CD.
(You can also get them from

If you're using Win7 64bit:
Unfortunately the XP drivers won't work with the 64bit Windows.
You will find an unknown network-device in the device-manager.
Choose actualize driver -> manual -> from a list -> Atheros Communications Inc. -> Atheros AR5008X.
Sometimes, the driver won't work. Just uninstall it, restart your PC and star all over again.
My System SpecsSystem Spec

 WMP300N - Windows 7 Issue (Freezing)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
Windows 7/8 freezing issue after being idle
Hi everyone. I have an issue that been bothering me non stop lately. I have a custom built pc that was running windows 8.1 up until recently. After a AMD catalyst update I started having an issue that I did experience before but somehow went away. The issue is thar after being iddle for a few...
General Discussion
My Method to fix the windows 7 mouse randomly freezing issue
The tips here is to help you to fix your mouse randomly freezing issue on windows7 using USB3.0 port Issue description: mouse randomly freezing on windows 7 - sometimes it totally freeze and will not work and have to reboot the pc to make it work. during freezing the skype and realplayer...
Hardware & Devices
Ridiculous Lag by wmp300n
Hey all, So this has stumped me. Over the last couple days, my adapter has been acting up and it would drop the connection, and I would be unable to reconnect no matter what. I think I fixed that by changing the channel on my router from 1 to 9, and it hasn't dropped since (not yet anyways)....
Network & Sharing
Windows 7/DOCSIS 3/Linksys WMP300N
Hi all! First, thanks to all the posts here, I was able to install Windows 7 with hardly any issues. The internal wireless gave me a problem for a bit until I saw a link to a driver on these forums. Well I have recently upgraded my internet connection here at work to the 50/10 business service...
Network & Sharing
Help me with my upgrade to Windows 7 (Freezing Issue)
I have a newer computer that has Vista 64 Ultimate on it. Microsoft sent me a upgrade DVD for Window 7 64 Ultimate. I have ran the upgrade advisor and got no problems except for the fact that Ultimate Extras would not be supported in Windows 7 and also that Windows mail would not be supported....
Installation & Setup
wmp300n connectivity issue
The title must seem very vague, and sorry if it is. I have been trying to troubleshoot this all week. When I had initially installed Windows 7 everything went fine with no problems. On the get go, a generic Broadcom driver was installed on my wlan nic, considering the chipset. But this worked...
Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:26.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App