Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Problem connecting to NAS

03 Dec 2013   #1
marco1990

windows 7 x64
 
 
Problem connecting to NAS

Hello,

I'm having trouble connecting to my NAS server from my laptop.
I can see the NAS but I cant make a networkmap.
The strange thing is that I works on my PC, only my laptop gives a error 0x800704cf
And says I have no access, which it says to all paths I try to make a map to.

Does anyone know how to fix this?


My System SpecsSystem Spec
.
03 Dec 2013   #2
Gator

Dual Boot: Windows 8.1 & Server 2012r2 VMs: Kali Linux, Backbox, Matriux, Windows 8.1
 
 

Can you try this?

Can't map network drive - Network Error 0x800704cf - Microsoft Community

Scroll passed the person directing them to technet and try what the other answer suggests.
My System SpecsSystem Spec
03 Dec 2013   #3
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by marco1990 View Post
Hello,

I'm having trouble connecting to my NAS server from my laptop.
I can see the NAS but I cant make a networkmap.
The strange thing is that I works on my PC, only my laptop gives a error 0x800704cf
And says I have no access, which it says to all paths I try to make a map to.

Does anyone know how to fix this?
Can you post a screen shot of the ipconfig/all form this machine?
My System SpecsSystem Spec
.

03 Dec 2013   #4
marco1990

windows 7 x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by mhansen1 View Post
Can you try this?

Can't map network drive - Network Error 0x800704cf - Microsoft Community

Scroll passed the person directing them to technet and try what the other answer suggests.
I followed the steps but it still gives the same error.
When I enter NET VIEW it says the list is empty, even after 'netsh winsock reset' The site says ignore the warnings, but there were no warnings.

Quote   Quote: Originally Posted by chev65 View Post

Can you post a screen shot of the ipconfig/all form this machine?
It is in dutch, hope that it is oke

Windows IP-configuratie

Hostnaam . . . . . . . . . . . . : Marco-Laptop
Primair DNS-achtervoegsel . . . . :
Knooppunttype . . . . . . . . . . : hybride
IP-routering ingeschakeld . . . . : nee
WINS-proxy ingeschakeld . . . . . : nee
DNS-achtervoegselzoeklijst. . . . : lan

Ethernet-adapter voor LAN-verbinding 3:

Mediumstatus. . . . . . . . . . . : medium ontkoppeld
Verbindingsspec. DNS-achtervoegsel:
Beschrijving. . . . . . . . . . . : Iomega Virtual Ethernet Adapter
Fysiek adres. . . . . . . . . . . : 00-00-00-3D-04-00
DHCP ingeschakeld . . . . . . . . : ja
Autom. configuratie ingeschakeld : ja

Draadloos LAN-adapter voor Draadloze netwerkverbinding:

Verbindingsspec. DNS-achtervoegsel: lan
Beschrijving. . . . . . . . . . . : Intel(R) WiFi Link 5100 AGN
Fysiek adres. . . . . . . . . . . : 00-22-FA-04-2D-7A
DHCP ingeschakeld . . . . . . . . : ja
Autom. configuratie ingeschakeld : ja
Link-local IPv6-adres . . . . . . : fe80::9ce9:cee1:d833:1a81%11(voorkeur)
IPv4-adres. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.116(voorkeur)
Subnetmasker. . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease verkregen . . . . . . . . . : dinsdag 3 december 2013 21:30:38
Lease verlopen. . . . . . . . . . : woensdag 4 december 2013 21:30:38
Standaardgateway. . . . . . . . . : 192.168.1.254
DHCP-server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.254
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 218112762
DHCPv6-client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-14-E4-81-6B-00-90-F5-90-01-E9
DNS-servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.254
NetBIOS via TCPIP . . . . . . . . : ingeschakeld

Ethernet-adapter voor LAN-verbinding:

Mediumstatus. . . . . . . . . . . : medium ontkoppeld
Verbindingsspec. DNS-achtervoegsel:
Beschrijving. . . . . . . . . . . : Realtek PCIe GBE Family Controller
Fysiek adres. . . . . . . . . . . : 00-90-F5-90-01-E9
DHCP ingeschakeld . . . . . . . . : ja
Autom. configuratie ingeschakeld : ja
My System SpecsSystem Spec
03 Dec 2013   #5
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

I have solved this type of problem before but it was caused by too many tunnel adaptors and it didn't have anything to do with NAS access, in this case I don't see too many tunnel adaptors but that may be because I'm not seeing the entire ipconfig/all.

0x800704cf error

Can you repost the ipconfig using the command ipconfig/all this time? It looks like I am missing some information here.

Has this laptop ever been connected to this NAS?

Make sure that Client For Microsoft Networks is enabled in the IPv4 properties for this connection.

Is this laptop running Windows 7 Pro, Enterprise or Ultimate version?
My System SpecsSystem Spec
03 Dec 2013   #6
marco1990

windows 7 x64
 
 

I thought the tunnel adaptors where not important to show, but there is large list of tunnels behind the piece I send.
I've attachted a screenshot


Attached Thumbnails
Problem connecting to NAS-screenshot-2013-12-03-21.58.06.png  
My System SpecsSystem Spec
03 Dec 2013   #7
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by marco1990 View Post
I thought the tunnel adaptors where not important to show, but there is large list of tunnels behind the piece I send.
I've attachted a screenshot
Yes in this case showing the entire ipconfig/all is what matters most so that I can determine if you have the tunnel adaptor problem.

Since you can see the rest of the list and the extra adaptors seem to be there you need to run the file below which will remove them for you automatically.

There is a 32/64 bit version so run the version that applies. It may be required to reboot after running the remover tool then reboot and run it again.

After that repost the ipconfig/all again so we can make sure they are all gone.


Attached Files
File Type: zip 6to4remover.zip (455.4 KB, 6 views)
My System SpecsSystem Spec
03 Dec 2013   #8
marco1990

windows 7 x64
 
 

I tried to run the x64 version, because i'm using 64 bits windows 7.
But it says it wont work, and when i start the x86 version it starts to run.
But it only says remove failed.
My System SpecsSystem Spec
03 Dec 2013   #9
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by marco1990 View Post
I tried to run the x64 version, because i'm using 64 bits windows 7.
But it says it wont work, and when i start the x86 version it starts to run.
But it only says remove failed.
Did you right click and then extract them first? After that right click the 64 version and choose "Run As Administrator"

There is another way to do this from Device Manager but it's much slower to remove them that way.
My System SpecsSystem Spec
03 Dec 2013   #10
marco1990

windows 7 x64
 
 

Yes I did.
The first screenshot is when I run the x64 (it is in dutch, but it says that it is not compatible)
The second when I run x86


Attached Thumbnails
Problem connecting to NAS-screenshot-2013-12-03-22.15.17-2-.png   Problem connecting to NAS-screenshot-2013-12-03-22.15.24.png  
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Problem connecting to NAS




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Problem connecting VPN - error 720
Hi! I'm trying to setup a VPN between my home computer and a server i have set up at my parrents house, the server has a static ip and a domain, i use this server to host web sites, FTP servers and a Mail server and all work but for some reason when i follow your instructions to setup Incoming...
Network & Sharing
problem connecting to wireless in win 7
Hi I purchased Toshiba Satellite C650D laptop 2-3 weeks back. I installed windows 7 and can connect to the internet by wire. My brother's laptop is registered with the ISP so I have to mask my MAC address. I am posting snapshots of the problem. I get error 691. I tried resetting the router....
Network & Sharing
connecting problem
Im using win7 64 bit system.my problem here is that im able to connect to net,but all my applications except Firefox are unable to connect to net.its showing following message on start up =========================================================================== Interface List 13...bc ae c5 07...
Network & Sharing
problem connecting to tv
I have been having problems connecting my pc up to my lcd tv, my graphics card is an ATI Radeon HD 4850. What i want to do is to watch movies from my pc to my main tv but i dont seem to be able to get a picture. Can any one help please.
General Discussion
Problem connecting pc to tv
When i connect my laptop to my tv through an hdmi cable my computer screen goes off and my tv says searching for signal but it never finds my computer. How can this be resolved so i can watch movies from my computer on my tv?
Graphic Cards
Problem connecting to my router.
I have Windows 7 64 bit and a D-link dir 300 router connected to internet through an pppoe. When booting the PC there are 2 connection: "RDS" (my real connection), "unidentified network". I have to manually disable the LAN connection and enable it to connect to internet. When I do this it...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 13:24.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App