Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Cannot Add Service to Network Adapter

07 Dec 2013   #21
carwiz

Windows 7 Pro-x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by MTS52 View Post
Hi Wizz, I tried as you said with netserv.inf on both client and service and this is what it brings up.

I know the driver for the firewall is oem73.inf but when i try to install that nothing happens.
Did you try it with oem72.inf?

I'm at a loss for ideas at the moment other than running a Proc-Trace on the add routine and see what dlls are called then see if they're referred to in the registry. What I'm afraid of is that since we both have blank screens, I can't tell what's missing if it's not in the registry. It's clear that the drivers were installed or they wouldn't be in Windows\inf and the Registry. What's not clear is why they don't show up.

Sorry I can't be more help at the moment. I'll put in another help call and see if someone chimes in.


My System SpecsSystem Spec
.
07 Dec 2013   #22
MTS52

Windows 7 Home Premium 32bit
 
 

Hi Wizz,

To get the most hits from google i searched for add client to microsoft networks.
They all say the same procedure, however I have found a few replies that state the dialogue box is empty so we are not alone with this problem.
I am wondering if this is just a Windows 7 problem. It seems strange.
If one were to uninstall client for microsoft networks for any reason at all I presume you would not be able to reinstall it.
You cannot re-install what is not there.

I did try selecting oem72.inf and that didn't work.
I even tried right clicking oem72.inf and selecting install but the error box says "The inf file you selected does not support this method of installation.

Thanks again for all your help.
My System SpecsSystem Spec
07 Dec 2013   #23
carwiz

Windows 7 Pro-x64
 
 

I put in a request for others to check their add services so we'll see what happens.

Yeah, I spent several hours going through MS Tech articles and nothing helped. That was after several Google tries.

One shot you might try (since you have more adapters) is to uninstall the adaptor drivers and disable the adaptor. Re-boot then reinstall them. My thought on this is the adaptor was installed while MaxNumFilters was set to 8 and perhaps there's a end point that's dangling somewhere. Just a shot though.
My System SpecsSystem Spec
.

07 Dec 2013   #24
MTS52

Windows 7 Home Premium 32bit
 
 

Hi Wizz,

I already tried that after increasing network filters to 14.
Uninstalled my broadband connection manager and then made sure all drivers were uninstalled.
Then did a re-install of Software and drivers and unfortunately it is still the same.
My System SpecsSystem Spec
07 Dec 2013   #25
carwiz

Windows 7 Pro-x64
 
 

Ok. Good thinking.
My System SpecsSystem Spec
10 Dec 2013   #26
MTS52

Windows 7 Home Premium 32bit
 
 

Hey Wizz,

I managed to find an image on the web of what I am trying to achieve.
This is the said OA Helper driver that is shown as installed for ethernet and VPN adapters.
I know it is there but nothing will show up when you try to add a service for my mobile broadband adapter.
This image is not from my computer. It is from an article on the web.


Attached Images
Cannot Add Service to Network Adapter-tlem-driver.png 
My System SpecsSystem Spec
10 Dec 2013   #27
carwiz

Windows 7 Pro-x64
 
 

I thought you already found out that your adaptor was incompatible with OA Helper. Wasn't that the response you got from Emsisoft Support?

http://support.emsisoft.com/topic/13...not-installed/
My System SpecsSystem Spec
10 Dec 2013   #28
MTS52

Windows 7 Home Premium 32bit
 
 

Hi Wizz,

Yes that was the response I was given, however the OA Helper driver should show up when I try to add a service from the Ethernet adapter or the VPN adapter but nothing shows up.

My main concern is why nothing shows up when you try to add a client or service to an adapter.
From everything I have read these dialogue boxes should not be empty so I am still confused.
My System SpecsSystem Spec
11 Dec 2013   #29
carwiz

Windows 7 Pro-x64
 
 

I'm sorry to say, I've been unable to find anything on the problem and apparently, no one else can either.

As I get time, I'll look into my own situation with this problem and post it here if I find something.

Sorry we couldn't help.
My System SpecsSystem Spec
11 Dec 2013   #30
MTS52

Windows 7 Home Premium 32bit
 
 

Hi Wizz,

Thanks a lot for all your effort to try and solve this problem.

cheers.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Cannot Add Service to Network Adapter




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Wifi adapter could not bind IP protocol stack to network adapter
Hello! I registered to forums to get help to solve wireless adapter issue I am having. I have been looking for help in Lenovo forums and AV provider: problem is still on. Background I changed AV software from Symantec to F-Secure. I uninstalled Symantec software and installed F-Secure...
Hardware & Devices
Cannot Add Service to Network Adapter
Hello, I'm using Windows 7 Home Premium 64bit SP1 There is similar question for Windows 7 Home Premium 32bit. posted by MTS52 but suggestions didn't help me :( I need to add manually service since is not automatically installed when I install SW and I can't do it, please see screen shots...
Network & Sharing
AWUS036H adapter can't find specific network but inbuilt adapter can
Hello I have my AWUS036H for a few months now and it worked perfect until now. My landlord has a router in his appartment and I need to connect to that router to get access to the internet. I bought this adapter for a better signal but this week I got a very weird problem. My adapter can find...
Network & Sharing
Problems with wireless network adapter and network connection driver
Hi, So recently I have removed a nasty zeroaccess rootkit virus(es) from my laptop. My Windows Firewall, Defender and Updates would not work (still won't), my browser kept redirecting to unrelated websites, and I was just overall having a TON of irritating issues. I installed MalwareBytes and...
Network & Sharing
Network Adapter Not Shown in Network and Sharing Center
I have windows 7 Ultimate installed (was originally installed as a clean install) and have ever since it was RTM. Everything has been running flawlessly and still is except for one thing. My network cards don't show up under Network and Sharing Center, but they do show normally under device...
Network & Sharing
Network Adapter Not Shown in Network and Sharing Center
I have a linksys usb600n (v2) using the Win7 driver from linksys. It installs and is displayed correctly in Device Manger - BUT it doesn't appear in the Network and Sharing Center as an adapter. This same device and driver were previously working just fine in this system - but I rebuilt the OS...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:53.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App