Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Atheros AR9285 constantly disconnecting/reconnecting

11 Jan 2014   #11
MillsyUK

Windows Seven Home Premium 64bit
 
 

EasyTether is used to connect my android phone to my computer and use it as a wifi hotspot. I had an idea of connecting my phone to my computer and using it instead of my wireless card while I solved the problem but unfortunately it can only use mobile data and can't connect to wifi whilst acting as a hotspot, useless as I get no network coverage in the house!

There is also another wireless network called Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter, not sure what this is?

Have reset the router several times which hasn't helped. The router itself is just a cheap router that my broadband company provided. It's a Thomson TG585 v8, you can tell by the reviews here its not a great piece of kit - Thomson TG585v8 Reviews | Thomson Gateway TG585 v8 Wireless-G ADSL 2+ Router. To be fair though I updated the firmware on it about a year ago and haven't really had many problems before this. My local exchange is also 3 miles away (I live in a small village in a rural area) which is supposed to have a very negative effect.

OK, will try and play around with the router settings and see how that goes. Thanks for your quick and detailed responses, you've been very helpful.


My System SpecsSystem Spec
.
11 Jan 2014   #12
MillsyUK

Windows Seven Home Premium 64bit
 
 

Boohbah - My ISP is Plusnet. I'll give them a call in the morning, they've corrected some faults on the line before. Thing is, it only seems to be my laptop with the problem, for example my brother has been playing xbox live for around 2 - 3 hours today using a wireless connection and hasn't has any problems at all.

Cheers
My System SpecsSystem Spec
11 Jan 2014   #13
boohbah

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7600
 
 

ok, thats a good point that the connection is fine for your brother, nevertheless they may help troubleshoot for you.
i have had some brilliant tech support from BT.

just out of interest you havent put a new electrical item anywhere near your laptop since having the problems, or something that may interfere with the signal to your area of the house.

it may be worth trying the laptop in different areas to see if there is a pattern to the drop out or if it is in a fixed location it does it.
My System SpecsSystem Spec
.

11 Jan 2014   #14
MillsyUK

Windows Seven Home Premium 64bit
 
 

I set up a Devolo Dlan 500 kit which uses the ringmain to give a wireless network in parts of the house where the wifi signal won't reach. It worked fine without interfering with my conncection but I have had it unplugged for a few days now whilst trying to solve this problem. Apart from that nothing else has changed.
My System SpecsSystem Spec
11 Jan 2014   #15
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by MillsyUK View Post
EasyTether is used to connect my android phone to my computer and use it as a wifi hotspot. I had an idea of connecting my phone to my computer and using it instead of my wireless card while I solved the problem but unfortunately it can only use mobile data and can't connect to wifi whilst acting as a hotspot, useless as I get no network coverage in the house!

There is also another wireless network called Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter, not sure what this is?

Have reset the router several times which hasn't helped. The router itself is just a cheap router that my broadband company provided. It's a Thomson TG585 v8, you can tell by the reviews here its not a great piece of kit - Thomson TG585v8 Reviews | Thomson Gateway TG585 v8 Wireless-G ADSL 2+ Router. To be fair though I updated the firmware on it about a year ago and haven't really had many problems before this. My local exchange is also 3 miles away (I live in a small village in a rural area) which is supposed to have a very negative effect.

OK, will try and play around with the router settings and see how that goes. Thanks for your quick and detailed responses, you've been very helpful.
The Msoft WiFi miniport is used to set up a WiFi hotspot, it's part of every Windows WiFi WHQL driver package so you really did not need the easy tether or the easy tether software for this. There are netsh commands and connectify software made just for this.

I'm not familiar with this Develo Dlan 500 kit so can't give advice on that but if it's working so well why can't it amplify the signal for this machine?

I would consider disabling the Bluetooth driver and the Msoft miniport, and also uninstall the software for the tethering, just for testing, you should also test this machine closer to the router with 5 bars signal strength, I'm pretty sure you won't be having any type of disconnection problems with a stronger signal.

As is the signal strength is in the yellow with poor signal strength, this according to Windows, when you see yellow color and anything past three bars is considered to be a poor signal and will therefore be unreliable at best unless something changes.
My System SpecsSystem Spec
11 Jan 2014   #16
MillsyUK

Windows Seven Home Premium 64bit
 
 

The Devolo device is upstairs at the end of the house so the signal won't reach here. It doesn't amplify the signal it basically creates a new wireless network in another part of the house, one device plugs into the router and a power socket and sends a signal through the ring main, another device is plugged into a wall socket elsewhere and picks up the signal and creates a wireless network.

Anyway, I think my card is dead, I can't install any drivers anymore and get the following. Have tried all of the drivers that I have on my laptop. Am now using a wired connection which is working fine.



So I guess all I can do now is buy a replacement card?

Thanks for all your help!
My System SpecsSystem Spec
12 Jan 2014   #17
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

I'd be more inclined to believe that the easy tether is causing the problem rather than the card just dying. That is why I said it should be removed or deleted from the system.
My System SpecsSystem Spec
13 Jan 2014   #18
MillsyUK

Windows Seven Home Premium 64bit
 
 

Hi Chev,

I have disabled both the bluetooth and the easytether.

I'm still getting the same error message no matter which set of drivers I try and install.


Edit: Now completely removed the easytether from my system, no change.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Atheros AR9285 constantly disconnecting/reconnecting




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Mouse constantly disconnecting/reconnecting, already tried many fixes
My Steelseries Diablo 3 mouse is constantly disconnecting and reconnecting from my computer for ~3-30 seconds at a time and occasionally becomes unresponsive until I restart the computer (unplugging and reconnecting mouse won't even bring it back online). When this happens, the computer makes the...
Hardware & Devices
Atheros AR9285
I am very new to this.. So I am going to explain the best I can and maybe someone can help me. I have a new laptop, and I filled out my specs with this forum, I have Windows 7 HP*64 bit and I also have home wireless 6.0. I have a clearwire modem running off of a Lynksys wireless modem. This morning...
Hardware & Devices
Atheros ar9285 connectivity issues
Hi, I just resonantly I bough a brand new Desktop that came with a Atheros ar9285 internet USB chip and I'm unable to connect to my Hitron Technologies Modem (model CGN2-ROG). I've tried almost everything already to connect to my modem but its all failed. Any suggestions to fix this problem? I'm...
Network & Sharing
Promblem with Atheros AR9285 wireless Network Adapter-disconnecting
Hello folks, Seriously need a Helping Hand here, I bought a Samsung R540 last yr (Oct) everything worked awesome. I have been using wireless internet since i got it, Recently I bought star wars and been dying to play it. Was going great at first but then started getting connection problems. So...
Network & Sharing
Where can I get Atheros WNA AR9285 and ATA/ATAPI AHCI drivers
Hi, Have been looking all over the internet for these drivers, but without luck. I think the latest Atheros is 9.93, and I have 8.0.0. In another thread someone suggested PCPitStop - another one of those FREE driver sites, where you can get all the drivers you need; once you "register". I.e...
Drivers
atheros ar9285 802.11b/g/n
Hey guys, I have the above-listed wireless card on my laptop. Up until the past two days, it was working fine, but now it disconnects from my school network numerous times (almost every five minutes). It'll say it can't find any networks. I even system restored to yesterday, and it's still giving...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:59.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App