Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Reinstalled Windows 7 and lost connection - help!

11 Jan 2014   #1
arayfo1

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 
Reinstalled Windows 7 and lost connection - help!

Reinstalled Windows 7 and now I can't establish an internet connection.

I don't mean to sound as though I am trying to wriggle out of starting over, but before I proceed to the installation process I thought I should mention that I managed to establish an internet connection several times last night.

On a whim I decided to play around with the homegroup troubleshooter which then prompted me to try the network troubleshooter and somehow or another I was able to connect again that way. I'm not sure why it didn't do the same whenever I tried troubleshooting the connection from the system tray, not unless it has something to do with homegroup. So I'm really not sure if I have homegroup set up correctly (my other computer which is hooked directly to modem has Windows 8 on it, so I'm not sure if there are any known Windows 8 conflicts) or if that should even be a factor, but what happened is since I had an internet connection I went ahead and installed my updates. Naturally, I was prompted to restart so that windows can proceed to configure updates. Updates were configured but whenever I signed back in there was no longer an internet connection.

I managed to reestablish the connection a couple times but each time I had to reinstall all 128 updates. So the last time I established internet connection prior to going to bed I set it to download all 128 updates again and went on to bed. I haven't been able to reconnect to the internet at all today. Also, I should probably note that this all took place using the iso I downloaded from the tutorial (from this site). I am somewhat curious if windows firewall isn't blocking my wifi signal.

Anyways, I keep getting sucked into 'troubleshooting my connection problem' when most likely I should start over again. I told myself I would give it a few hours and post here first. So what do you guys think?


My System SpecsSystem Spec
.
11 Jan 2014   #2
Slartybart

x64 (6.3.9600) Win8.1 Pro & soon dual boot x64 (6.1.7601) Win7_SP1 HomePrem
 
 

This thread is a sibling of Reformat gone bad - please help

I advised arayfo1 to open a new thread for the connection issue.

The resoultion paths are
re-install & test connectivity, fix connectivty if needed
or
fix connectivity, reinstall ONLY if unresolved.

I think I might have confused arayfo1 by the options. Hope this clears it up.
My System SpecsSystem Spec
11 Jan 2014   #3
theog

Microsoft Community Contributor Award Recipient

ME/XP/Vista/Win7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by arayfo1 View Post
I've just tried disconnecting my wifi connection on my mobile phone and reentering the passkey and it reconnected to the network with no problem whatsoever. That tells me the router is acting as it should. Also, on the site where I downloaded this version of Windows 7 there were a few people complaining that they had no internet connection. They seemed to think they were missing important internet drivers. I'm not sure if I am having a driver issue or not. Before I went to bed last night I restored my backup which was an image of drive c prior to reformatting it. I assumed that might download whatever drivers I am missing. I don't know what else to do except for maybe find a different version of Windows 7 to download and start over. Thoughts?
That sounds to me a TORRENT download.
My System SpecsSystem Spec
.

11 Jan 2014   #4
Slartybart

x64 (6.3.9600) Win8.1 Pro & soon dual boot x64 (6.1.7601) Win7_SP1 HomePrem
 
 

arayfo1 stated that it was Piratebay, but has since cleaned that up.

After a few troubling attempts in the 'parent' thread I think arayfo1 has eveerything in place (Upgrade disc, drivers on flash, backups done) to reinstall.

I just suggested (VM) that the cleanest path to solving the issue (reinstall with disc) be taken. We'll have to wait and see what OP wants to do

Quote   Quote: Originally Posted by theog View Post
That sounds to me a TORRENT download.
My System SpecsSystem Spec
11 Jan 2014   #5
Golden
Microsoft MVP

Windows 7 Ult. x64
 
 

Nice work......I think its good that SlatyBart takes the lead there. Having too many helpers seems to have caused some confusion.
My System SpecsSystem Spec
11 Jan 2014   #6
arayfo1

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Well, I have both the torrent download as well as the tutorial download still currently on my pc. I'm not sure how to uninstall the torrent download other than reformatting with a 3rd reinstall (if it comes to that).

Quote   Quote: Originally Posted by theog View Post
Quote   Quote: Originally Posted by arayfo1 View Post
I've just tried disconnecting my wifi connection on my mobile phone and reentering the passkey and it reconnected to the network with no problem whatsoever. That tells me the router is acting as it should. Also, on the site where I downloaded this version of Windows 7 there were a few people complaining that they had no internet connection. They seemed to think they were missing important internet drivers. I'm not sure if I am having a driver issue or not. Before I went to bed last night I restored my backup which was an image of drive c prior to reformatting it. I assumed that might download whatever drivers I am missing. I don't know what else to do except for maybe find a different version of Windows 7 to download and start over. Thoughts?
That sounds to me a TORRENT download.
My System SpecsSystem Spec
11 Jan 2014   #7
arayfo1

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Thanks, Golden. Slardybart is doing a good job. I appreciate all of your help, Guys. I'm actually a bit tickled a forum like this exists, because otherwise I would likely be shopping for a new download right now.

Quote   Quote: Originally Posted by Golden View Post
Nice work......I think its good that SlatyBart takes the lead there. Having too many helpers seems to have caused some confusion.
My System SpecsSystem Spec
11 Jan 2014   #8
arayfo1

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

I guess I'll give it another half hour and if no one else suggests a solution to my network problem I will attempt to reinstall with the upgrade disk.
My System SpecsSystem Spec
11 Jan 2014   #9
Slartybart

x64 (6.3.9600) Win8.1 Pro & soon dual boot x64 (6.1.7601) Win7_SP1 HomePrem
 
 

Before I go eat, do you have a cell phone with a camera, or a digital camera?

Since you don't have internet on that machine, you could take pictures of what is on the monitor and use the Win8 machine to post them here. That would help a LOT when you have a question and someone wants to see what you see.
My System SpecsSystem Spec
11 Jan 2014   #10
arayfo1

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Slartybart View Post
Before I go eat, do you have a cell phone with a camera, or a digital camera?

Since you don't have internet on that machine, you could take pictures of what is on the monitor and use the Win8 machine to post them here. That would help a LOT when you have a question and someone wants to see what you see.
Sure. What exactly would you have me post?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Reinstalled Windows 7 and lost connection - help!




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Lost connection to my Synology DS412+ NAS box via Windows 7
I have 3 OS's in my house Win XP, 7 Home Premium SP1 and 8.1 all connected to my DS412+ with cat 5 cables and wireless just fine. The XP and 7 OS's are setup as a dual boot system on the same machine. The 8.1 system is on a wireless laptop. I have a cable modem provided by the local cable co....
Network & Sharing
have lost my activation code and reinstalled windows
Hi I lost my windows cd and packaging when I moved house, I wanted to do a reinstall but obviously didn't have the activation key. I got some duff advice about the product ID number being the activation code and burned a copy of Windows 7 from digital rivers. I have since performed the...
Windows Updates & Activation
Reinstalled Windows 7, lost all drivers!
Hi I bought this roughly a year ago PB Tech - NBKLEN1252535B : LENOVO IdeaPad G570 Sandy Bridge i5-2410M 2.3GHz 8GB (4Gx2) DDR3 640GB 15.6" ATI HD6370M 1G DEDICATED VGA BT2.1 2.0MP HD Webcam 802.11n DVDRW HDMI Win7 Home Premium 64bit 6Cell I re-installed Windows 7 Home Premium yesterday and...
Drivers
Lost internet connection on laptop windows 7
I lost my wireless internet connection. I have windows 7. My basic view of network info reads. "unidentified network" My connection is strong but my "access type" reads No internet access.
Network & Sharing
reinstalled windows 7 ultimate 64 bit. LOST PRODUCT KEY
I lost my copy of windows 7 ultimate. I reinstalled windows 7. before doing this i copied down what control panel said my product key was. after reinstalling come to find out that wasnt the product key. How do i find out what my product key was.
Windows Updates & Activation
Updating Windows 7 internet connection lost
Hello i've made an acc. just to post this because recently my msn and other internet software weren't working because I haven't updated my windows 7. So I did but then my internet connection was lost completely. I don't understand how my internet connection was lost. Luckily i re-setted by computer...
Windows Updates & Activation


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 22:32.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App