Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Network connected but pages will not load

12 Jan 2014   #1
rcmoore38

Windows 7 Home Premium x64
 
 
Network connected but pages will not load

Hi all,

I am running Windows 7 x64. I cannot access web pages through my browsers (Chrome, Firefox, IE). My network connections appears fine in the toolbar, I can ping sites effectively through CMD, and I am able to run fully functional in Ubuntu. I thought the issue would be with the drivers, so I restored a to a version from before I had this problem. The only site that seems to work is gmail, where I can load and refresh my email, I'm not sure if this is a different protocol that allows this to work. All other web pages show the downloading loading image, but then quit due to problems loading. I tried running the network adapter troubleshooter, but it returns that everything is functioning properly. One last thing, when I reboot into Windows 7 I get an pop up message from Java about a Security certificate that I can choose to ignore or connect to, when I choose connect I still have problems. Any ideas on what went wrong? Thanks for the help!


My System SpecsSystem Spec
.
12 Jan 2014   #2
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by rcmoore38 View Post
Hi all,

I am running Windows 7 x64. I cannot access web pages through my browsers (Chrome, Firefox, IE). My network connections appears fine in the toolbar, I can ping sites effectively through CMD, and I am able to run fully functional in Ubuntu. I thought the issue would be with the drivers, so I restored a to a version from before I had this problem. The only site that seems to work is gmail, where I can load and refresh my email, I'm not sure if this is a different protocol that allows this to work. All other web pages show the downloading loading image, but then quit due to problems loading. I tried running the network adapter troubleshooter, but it returns that everything is functioning properly. One last thing, when I reboot into Windows 7 I get an pop up message from Java about a Security certificate that I can choose to ignore or connect to, when I choose connect I still have problems. Any ideas on what went wrong? Thanks for the help!
With browsers not able to go anywhere the problem usually relates to the network stack requiring a reset with winsock or TCP/ip becoming corrupted. The Java pop up could relate to a malware so running anti virus software scan's may be helpful.

To fix this type of problem just unzip and click on the file below, it will reset the network stack and reboot your machine automatically. Let me know if it helps or not.


Attached Files
File Type: zip IPResetALL.zip (33.6 KB, 2 views)
My System SpecsSystem Spec
12 Jan 2014   #3
rcmoore38

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Hi chev65, I ran the unzipped file to reset the network but no luck, the same problem is still happening. Thanks for the help, though. I also ran an Avast full virus scan, but zero infected files were returned. I did another restore just to check, but no luck with that either. Any ideas? Thank you again!
My System SpecsSystem Spec
.

12 Jan 2014   #4
rcmoore38

Windows 7 Home Premium x64
 
 

I recently tried disabling all anti-virus software in case that was causing any problems, but still no loading on the web pages. Is there any more information I can provide that may help?
My System SpecsSystem Spec
13 Jan 2014   #5
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by rcmoore38 View Post
I recently tried disabling all anti-virus software in case that was causing any problems, but still no loading on the web pages. Is there any more information I can provide that may help?
Which anti virus software's are you running?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Network connected but pages will not load




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
PC connects to wireless network, but web pages just won't load...
Hello, I have a desktop PC with Windows 7 and an asus PCI-G31 wireless network adapter. The PC can connect to my wireless network but web pages will not load. In the very same room, I have a laptop with Windows Vista and Broadcom 802.11b/g WLAN adapter; and it connects to my wireless network...
Network & Sharing
COnnected to network, Browser pages not loading.
I am using an Acer Aspire desktop, wirelessly connected to my router. I have had it about two years now. A few months ago, Comcast installed a new router in our house. Since then, my computer has kept a perfect connection. However, any browsers I have tried to use acts as though there isn't...
Network & Sharing
Connected to Internet but web pages don't load
My Internet was working great for the past couple months and then today I tried to get on and boom nothing loads. I tried starting in safe mode with networking and problem still persists please help! Thanks.
Network & Sharing
Internet connected, but not able to load pages?
I have internet access, but when I am in normal mode it says that the page took too long to load so it couldn't connect to it. I have tried nearly everything, but nothing so far. When I am in safe mode, I can view any page. So that's how I am able to post this. Please Help!
Browsers & Mail
Connected to Internet but CANNOT Load Pages in Browsers
For a few months now, a few times a day, I'll be surfing fine but after awhile my browser (Firefox or IE) cannot load any pages, it'll say something like cannot load page. But I notice my downloads are still going (in Firefox or µTorrent, etc.) and my VoIP still works. I"m on a WIRED...
Network & Sharing
Connected to Internet, Pages won't load
Hi, just did a clean Windows 7 install on my Thinkpad. I was able to connect to my wireless network no problem, however (in both firefox and IE), no webpages will load, except: Google Youtube FF homescreen my college's outlook server page otherwise nothing will load, nor will any...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 19:44.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App