Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: i am stumped

28 Jan 2014   #1
OCIR

windows 7 home permium 64 bits
 
 
i am stumped

hi all I have a xfinity gateway all in one wifi built in it.
this what was going on in the back room of the house my wifes laptop would lose wifi all the time so I got a new gateway thinking the first one was bad but it dose the same thing . so I got a asus 802.11ac rt-56u router thinking the laptop was to far away from the gateway so I got it all hooked up and it wall stay connected but the speed is slow. the gateway well get about 40.00 dl and 11.00up asus well get 18.00 dl 12.00up and just to make things interesting my Samsung gs4 well get 56.00 dl and 12.00 up so I got into the settings of the router and tried all the channels 1 to 11 . 20megaherts to 40 2.4 g to 5 g
I can get the laptop fast but the gs4 well be slow like 3.0 dl 6.0 up. sorry for the bad grammar ijust don't what I can do now
ps I did all updates on the asus router.


My System SpecsSystem Spec
.
29 Jan 2014   #2
OCIR

windows 7 home permium 64 bits
 
 

OK 3 dumb questions should Idisable the gatway wifi?
can i put the wired computers back to the gateway so i can move the asus router about 20 feet away I only have one 20 foot cable?
could the house braker box afect the gatway and router? They are setting right inside on the same wall.
My System SpecsSystem Spec
29 Jan 2014   #3
matts6887

Windows 7 ultimate 64-bit
 
 

Sounds like something might not be right in the settings. Im not sure how asus routers are set-up on their settings page; so you will have to go into the web based interface(the router must be connected to at least 1 ethernet connected computer to do this) and once in there; find the page that should allow you to change the channel on which the router broadcasts and change the channel to like anywhere from channels 5-8(preferably in the middle as not many people know to use a different channel). Try this and post back if it doesnt help. And yes; the breaker box could be affecting it; as anything with electrical power sources(which covers a lot i know) can cause interference. So yes i would try and get the router as far as feasibly possible away from the breaker box.
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 i am stumped




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
FF has me STUMPED?
Hi Folks, When a new version of FF is released, I normally disable my Firewall as it tends to block access to certain items during the upgrade. On this occasion, I forgot to do so. Now when I open a web page, (this one for example) the vertical scroll bar is visible till I scoll the page using...
Browsers & Mail
Think i need some expert help with this one im stumped
Prim95 i can do small FFTs but when it comes to In-place large FFts and Bend its just giving me warning and errors Any help with this one im totally clueless My personal thoughts are ram
PC Custom Builds and Overclocking
Stumped by Windows
Hi, I have what I consider a major problem with my desktop pc, the usuall thing happened switched mine off last night, today will not boot up, I have tried the usual repairs, tried to use the system held repair, unable to get the pc to load, I have tried to complete a new install but every one of...
Installation & Setup
Really Stressed and Stumped
Have only had this PC with Windows 7 for a week. Everything was set up and I was using two mail accounts on Windows Live Mail, brilliant and was well pleased. Then up popped a message to update Windows Live essential, so I did and have lost my Windows Live Mail ! Since then I have un-installed all...
Browsers & Mail
Stumped!
I have just changed my computer case for a new one and have a problem. All cables have been checked for looseness. Only one sata drive is connected. Memory works fine (checked with fresh memory) Post screen fine. goes into install windows then When it starts the 'starting windows' screen it...
Installation & Setup
Ok - I'm stumped
After installing a new program - Revo Unistaller, and un/reinstalling Yahoo Mssngr, and Google Earth - I have had what appears to be the Win7 security sheild, I'm guessing (it's blue/gold or yelloe) attached to the icons. I was thinking it was probably a compatability issue, or maybe a security...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 21:42.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App