Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: W7 doesn't detect internet

25 Apr 2014   #1

Win 7 Home 64bit
 
 
W7 doesn't detect internet

Hello all;

Last night I was updating ZoneAlarm, then foolish me ran CCleaner during ZA's install. The OS still starts up but the internet is not detected.
I ran another OS from CD/DVD & connected just fine.
Don't know where to begin to give info that would be helpful to correct this problem.
I did try Troubleshooting but that just suggested to restart the modem (I am on DSL), no help.
[not meaning to influence anyone opinion] Almost seems like the NIC (old term?) driver got messed up but don't know how to tell for sure.

Don't know where to go from here.
Hope someone's directions can help
merl


My System SpecsSystem Spec
.

25 Apr 2014   #2

Windows 7 Home Premium
 
 

what browser are you using?
My System SpecsSystem Spec
25 Apr 2014   #3

Windows 7 Home Premium
 
 

If its internet explorer..open it ..tools options..connection..and click lan settings.. and chose automatically detect.. and see if it helps
My System SpecsSystem Spec
.


25 Apr 2014   #4

Windows 7 Professional x64 SP1 ; Windows Server 2012 R2 Standard
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by merlin1012 View Post
Hello all;

Last night I was updating ZoneAlarm, then foolish me ran CCleaner during ZA's install. The OS still starts up but the internet is not detected.
I ran another OS from CD/DVD & connected just fine.
Don't know where to begin to give info that would be helpful to correct this problem.
I did try Troubleshooting but that just suggested to restart the modem (I am on DSL), no help.
[not meaning to influence anyone opinion] Almost seems like the NIC (old term?) driver got messed up but don't know how to tell for sure.

Don't know where to go from here.
Hope someone's directions can help
merl
My first attempt would be to try and run a system restore to a point before the ZA install. This way we can see if any registry or configuration conflicts are of the cause. You may also want to try and run an sfc scan to verify the integrity of your core install.

System Restore

SFC /SCANNOW Command - System File Checker - OPTION TWO ONLY

Hope This Helps,
Josh
My System SpecsSystem Spec
27 Apr 2014   #5

Win 7 Home 64bit
 
 

Thank you all who responded.
I did some further searching before checking back here & found a site that recommended, among other things, to uninstall the Network Adapter thru Control Panel/Hardware and Sound/Device Manager. On restart the system reinstalled the Network Adapter & connected! Problem solved!
I then had to reinstall ZA but that was secondary.
Thank you all again who responded!
My System SpecsSystem Spec
28 Apr 2014   #6

Windows 7 Home Premium
 
 

Congrats
My System SpecsSystem Spec
Reply

 W7 doesn't detect internet




Thread Tools



Similar help and support threads for2: W7 doesn't detect internet
Thread Forum
How do I fix my USB that it doesn't detect anything at all Drivers
Solved MB doesn't detect 2nd HDD while Windows does Hardware & Devices
MSN Doesn't Detect Webcam (but computer does) Hardware & Devices
Windows 7 doesn't detect USB port Hardware & Devices
Doesn't detect displays Graphic Cards

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:35 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33