Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Internet Connectivity Issues (Default Gateway Missing)

01 May 2014   #11
Phluff

Windows 7 Professional x64 SP1
 
 

Sorry for double posting, but my internet dropped and the computer would not let me reconnect or open networks and sharing. Now it is having difficulty shutting down. Oh crap.


My System SpecsSystem Spec
.
01 May 2014   #12
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Now I don't know where you stand the modem Dustin but I have found a couple of refs to it using the 2.4GHz frequency for wifi and it is the same frequency used by a lot of other outside devices such as the microwave oven cordless phones unless they are the 5.8GHz types so is it near anything like that?
If you haven't got it still the manual for this device is here Motorola SBG6580 | User Manual the support site is rather pathetic for anything resembling software for it but it does mention it came with an installation disk somewhere.

I am tending to go with Boozad on the cable connection to be honest at least it is physical and less likely to interference.
My System SpecsSystem Spec
01 May 2014   #13
Phluff

Windows 7 Professional x64 SP1
 
 

I have my modem sitting about a foot off the floor about four feet from that tv. I wired in a router to the modem, and it dropped when trying to access that website.
My System SpecsSystem Spec
.

01 May 2014   #14
Phluff

Windows 7 Professional x64 SP1
 
 

My internet is working for now. I don't know what the ISP lady did besides changing the modem name, but it is working quite well now.
My System SpecsSystem Spec
01 May 2014   #15
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Well Dustin maybe it is just their side of things mate cos you have done all the right things will just have to see how it pans out.
John
My System SpecsSystem Spec
02 May 2014   #16
Phluff

Windows 7 Professional x64 SP1
 
 

So far things have been working good. I'll give some feedback after a few days.

One thing I have noticed is that my net hasn't dropped when trying to access my college sign in page. Another thing is that my computer has two versions of my modem in its system, and connects to it twice. I don't know why, or how to stop it from doing so. I have removed it from my computer's memory, but when I reconnected it did it again.
My System SpecsSystem Spec
02 May 2014   #17
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Dustin lets let it go for a few days mate before anything is doen about that doubling up if it isn't breaking the system then why try repair it mate - like the wheel that isn't broken
My System SpecsSystem Spec
04 May 2014   #18
Phluff

Windows 7 Professional x64 SP1
 
 

So, everything was fine until my computer deemed it appropriate to install an Intel driver that was released in 2009. Though that driver did remove the double connections to the same modem, it also semi-broke the connection again. It auto-installed the driver, even though I had told the computer not to install it.
My System SpecsSystem Spec
05 May 2014   #19
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Phluff View Post
So, everything was fine until my computer deemed it appropriate to install an Intel driver that was released in 2009. Though that driver did remove the double connections to the same modem, it also semi-broke the connection again. It auto-installed the driver, even though I had told the computer not to install it.
Hum something is wrong but I am at a loss as to what?
My System SpecsSystem Spec
05 May 2014   #20
Phluff

Windows 7 Professional x64 SP1
 
 

Alright, I got some updated images for you.

Code:
Windows IP Configuration

   Host Name . . . . . . . . . . . . : Dustin-PC
   Primary Dns Suffix  . . . . . . . : 
   Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
   IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
   WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

   Connection-specific DNS Suffix  . : 
   Description . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8190 802.11n Wireless LAN (Mini-)PCI NIC
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-14-D1-A5-A2-E3
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
   Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::acc5:9e7b:64b8:279e%13(Preferred) 
   IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.4(Preferred) 
   Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
   Lease Obtained. . . . . . . . . . : Monday, May 05, 2014 7:44:15 PM
   Lease Expires . . . . . . . . . . : Monday, May 05, 2014 9:14:16 PM
   Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
   DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
   DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 318772433
   DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-1A-2A-FE-A6-00-25-64-B9-AD-19
   DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
                                       208.67.222.222
   NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Ethernet adapter Local Area Connection:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . : 
   Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) 82567LM-3 Gigabit Network Connection
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-25-64-B9-AD-19
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Ethernet adapter VirtualBox Host-Only Network:

   Connection-specific DNS Suffix  . : 
   Description . . . . . . . . . . . : VirtualBox Host-Only Ethernet Adapter
   Physical Address. . . . . . . . . : 08-00-27-00-84-FC
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
   Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::dc2d:9ee7:eb26:993a%19(Preferred) 
   IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.56.1(Preferred) 
   Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
   Default Gateway . . . . . . . . . : 
   DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 537395239
   DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-1A-2A-FE-A6-00-25-64-B9-AD-19
   DNS Servers . . . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%1
                                       fec0:0:0:ffff::2%1
                                       fec0:0:0:ffff::3%1
   NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Tunnel adapter isatap.{D40A88B4-7C14-4487-953B-45B945D33BD0}:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . : 
   Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 11:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . : 
   Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter isatap.{EB3F0BF5-22BA-44DE-B3D4-084A1D199012}:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . : 
   Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #2
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter isatap.{D59493FE-84A5-423E-8C68-69F3BAA35C76}:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . : 
   Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #4
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes


Attached Thumbnails
Internet Connectivity Issues (Default Gateway Missing)-hwinfo64.png   Internet Connectivity Issues (Default Gateway Missing)-hwinfo64-wireless.png   Internet Connectivity Issues (Default Gateway Missing)-xirrus.png  
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Internet Connectivity Issues (Default Gateway Missing)




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Fickle Internet - Default Gateway is not Available
So I have a 64 bit of windows 7, and since yesterday I started having the default gateway problem. My computer will connect to my wireless for about a minute or two, and then fall to limited network access. I can troubleshoot the problems, and it will come up with several different responses after...
Network & Sharing
Internet goes down every 5-30 min, the default gateway is not availabl
Ever since I moved (about 4 days ago) the internet in my PC keeps going down every 5- 30 minutes. When the internet isn't down, it tends to be super slow. This only happens on this PC, not on my iPad mini (it works perfectly fine). When I check the Network and Sharing center the detector detects a...
Network & Sharing
internet keeps getting lost. Default gateway is not available
C:\Users\Gio>ipconfig /all Windows IP Configuration Host Name . . . . . . . . . . . . : Gio-HP Primary Dns Suffix . . . . . . . : Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid IP Routing Enabled. . . . . . . . : No WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
Network & Sharing
Default Gateway Not Available - Intermittent Internet
I am running Windows 7 64-bit. My Internet connection keeps getting dropped, and when I run the troubleshooter, I can get two different messages: "Your computer appears to be correctly configured, but the device or resource (DNS server) is not responding" or "The default gateway is not available."...
Network & Sharing
Default Gateway is Not available issues
this has been happening more and more lately where after an Hour or so goes by I lose my internet connection and have to repair it. Today, I cant seem to stay connected more than 10 or so minutes before it does it. I've been all over google and cant seem to find ANYTHING to help me as it's all...
Network & Sharing
w7 RC: cannot connect to internet..no default gateway
Hello all, Well it started yesturday when I got home. I couldnt connect to the internet, tried restarting everything (pc, modem and router) and still nothing. It says "identifiying...no network access" the whole time on the bottom. Roommates all connect wirelessly perfectly (embarrassingly im...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:12.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App