Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: mibile hotspot to desktop computer connected with no internet

04 May 2014   #21
joka74

dell amd athlon 2 windows 7
 
 

Looks the same has the lil yellow spot and says connected but no internet


My System SpecsSystem Spec
.
04 May 2014   #22
joka74

dell amd athlon 2 windows 7
 
 

I got 4 responses zero lost 82 ms 121 ns average 95ms
My System SpecsSystem Spec
04 May 2014   #23
joka74

dell amd athlon 2 windows 7
 
 

After the ping with the 8.8.8.8 its telling.me I have internet access with the yellow gone but I really dont when I go to google chrome its the same error message when I open the network.status to the connection it still says I have no internet access




Edit the yellow thing came back on the bar at the bottem
My System SpecsSystem Spec
.

04 May 2014   #24
mohavepc

Windows 7 Professional x64
 
 

zero loss means you can see google's public dns server. try a ping of google.com and let me know. Next step is to remove the wireless adapter via the management console and see if it will reset the adapter settings. you will need the hotspots wifi password and you will need to reconnect to it once we reinstall the drivers. move the driver you downloaded to your phone over to your desktop and extract the files by right clicking on it and choosing extract all.

click on your pearl right click computer and choose Manage. click on Device manager then expand network.
right click on wireless adapter and choose uninstall.
Do not check the box that says remove driver for this device at this time. we only want to reset the adapter and see if it clears itself up.
My System SpecsSystem Spec
04 May 2014   #25
mohavepc

Windows 7 Professional x64
 
 

After you remove the adapter via the management console click on Action in the top menu, and choose scan for hardware changes. the pc will now scan and reinstall your adapter with the old drivers.

Next we will flush the dns and reset winsock
My System SpecsSystem Spec
04 May 2014   #26
mohavepc

Windows 7 Professional x64
 
 

open an elevated cmd prompt if it is not still open and type in the following pressing enter after each line.

ipconfig /flushdns
netsh winsock reset all
netsh int ip reset all
My System SpecsSystem Spec
05 May 2014   #27
joka74

dell amd athlon 2 windows 7
 
 

Says it cant find host for google... file extracted
My System SpecsSystem Spec
05 May 2014   #28
joka74

dell amd athlon 2 windows 7
 
 

Hey that worked when I uninstalled and did the action thing!!!!! Oh man ty soo much u have no idea u have been soo awesome and quick with the responses.... is there anything I can do to give u credit for this or points or something? I have been trying for a week it guys couldnt do it or anything this has been awesome again ty u sooo much!!!
My System SpecsSystem Spec
05 May 2014   #29
mohavepc

Windows 7 Professional x64
 
 

Once you run the flush and reset commands in the elevated command prompt then restart the machine again. Lets see if it will gain dns after that. What is happening is for some reason your machine is not getting a dns server from the hotspot. we can force it to use google and see if it will connect.

Right click on your network icon in the task menu and open network and sharing center. in the left pane click on change adapter settings. right click on your wireless adapter and choose properties
next click on ipv4 settings and choose properties. click on the use the following dns server addresses and type in 8.8.8.8 then make sure the validate settings upon exit is checked then ok. Check your connection the internet to see the yellow shield is gone or not.
My System SpecsSystem Spec
05 May 2014   #30
mohavepc

Windows 7 Professional x64
 
 

Glad that got it sorted. a corrupt network adapter was missing DNS info. If you feel I have helped please click the rep in my post and please mark this post as solved by clicking the mark as solved button lower right and the bottom of your posts.


Attached Images
mibile hotspot to desktop computer connected with no internet-rep.png 
My System SpecsSystem Spec
Reply

 mibile hotspot to desktop computer connected with no internet




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Desktop WIFI Internet Issue - Connected, but Slow/Dropped Internet
I've been battling this particular issue for a couple of weeks now without much success. I have a custom built desktop where my WIFI connection will deteriorate to the point where internet (and gaming over Steam, etc...) will be either painfully slow or unable to load pages at all. Windows claims...
Network & Sharing
Browsers not working but computer is connected to the internet
Hello everyone. New to the forum. The title says it all regarding the issue I'm having. It started two days ago. I tried both IE & Firefox with no success. Our other laptop computer and all smartphones surf the net fine with no problem, it's just confined to one laptop. For security I use Eset...
Browsers & Mail
connected to internet, but computer says I'm not
I have a slightly different problem I was hoping you could help me with. Here's a link to a printscreen of the problem. http://i19.photobucket.com/albums/b182/cassidydanielle/Untitled.png Basically - even though I'm connected to the internet, my computer says I'm not. I'm able to browse the...
Network & Sharing
IE9 showing that the Computer is connected to the Internet
Basically as the title states is that IE9 is stating that I am not connected to the Internet. The computer is an HP Pavilion dv6. I am trying to install updates but the Windows Update is giving me the 64c and 9c65 error codes. Before the computer wouldn't even say that it was connected to the...
Browsers & Mail
Desktop kills internet even when no network connected, on boot
Hi, a very odd one, that has me baffled. My Asus M4A78-vm AMD 955 4ghz 2010 built PC has a legacy issue that when it is booted it kills my LAN at home and mostly shows up when trying to get onto the internet. It does this at power up (pre-windows 7 pro 64bit). It also does this when no network...
Hardware & Devices
Networking two Windows 7 PCs via BlueTooth while connected to HotSpot?
I have two Windows 7 PCs on my boat (OK I admit it, I'm a geek!). Normally they are connected to the Internet via a 3G Wireless Router; they are therefore on the same Home network, so I can access the shared folders between them. However, occasionally I connect at least one of them to a WiFi...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 15:59.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App