Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Connected but web pages don't open

06 May 2014   #1
ROOTOY260

Windows 7 Home Premium x64
 
 
Connected but web pages don't open

My computer indicates that I am connected to my Comcast router, but when I click to access my homepage or any other webpage, I get a message that there is no internet connection.

My Network and sharing page reads:
Access: No Internet Access
Connection: Wireless Network Connection (home router name)

Any assistance will be greatly appreciated.


My System SpecsSystem Spec
.
06 May 2014   #2
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Hello and welcome ROOTOY mate two simple things you can try is to power off the modem and leave for a minute or two then power back on and see what happens.

You can just reboot the machine and I would be running these I any case

http://www.sevenforums.com/tutorials/1538-sfc-scannow-command-system-file-checker.html

http://www.sevenforums.com/tutorials/433-disk-check.html



Did you install any drivers or software for that modem / router? If not post the model and let us look for one.
My System SpecsSystem Spec
06 May 2014   #3
ROOTOY260

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Thx ICit2lol,

I tried disconnecting then reconnecting the router but that did not resolve the problem.

I ran snf/scannow three times. Each resulted in the message "Windows Resource Protection did not find any integrity violations."

I ran Windows Network Diagnostics with results: "Problems Found Your computer appears to be correctly configured, but the device or resource (DNS Server) is not responding.

Also, I had previously received "Network adapter has been manually turned off."

In response to your question, I haven't knowingly downloaded or changed any drivers.

Router is xFinity Arris TG862 G/CT

Thx
My System SpecsSystem Spec
.

07 May 2014   #4
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

So the chkdsk did not come up with anything?

If you haven't run that one the do so and in Option 2 there are options to correct any faults .
Disk Check see pic for the repair items I mean.


Attached Thumbnails
Connected but web pages don't open-dskcheck.png  
My System SpecsSystem Spec
07 May 2014   #5
ROOTOY260

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Ran scan disk - scan, fix errors, and recover bad sectors - didn't come up with anything. No errors were found.

I ran windows network troubleshooters several times. Two problems were reported:

"Windows cannot access\\RAY-PC" and "Windows cannot find RAY-PC."
My System SpecsSystem Spec
07 May 2014   #6
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Ray I might ask for some help on this one as there seems to be more to it than just a non net connection if that is ok by you?
My System SpecsSystem Spec
07 May 2014   #7
Shadowjk

Windows 7 Professional x64 SP1 ; Windows Server 2012 R2 Standard
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ROOTOY260 View Post
Thx ICit2lol,

I tried disconnecting then reconnecting the router but that did not resolve the problem.

I ran snf/scannow three times. Each resulted in the message "Windows Resource Protection did not find any integrity violations."

I ran Windows Network Diagnostics with results: "Problems Found Your computer appears to be correctly configured, but the device or resource (DNS Server) is not responding.

Also, I had previously received "Network adapter has been manually turned off."

In response to your question, I haven't knowingly downloaded or changed any drivers.

Router is xFinity Arris TG862 G/CT

Thx
To better assist you can you please follow this tutorial - Basic Requirements Before Posting your Networking Thread. This can help us identify what may be causing your issue.

Your error messages seem to point to DNS which is the protocol used to translate legible host names into IP addresses. If that doesn't work then you can get symptoms such as no internet access or being unable to find a computer name.

More specifically we would be interested into looking at the IPconfig output so we can see what DNS settings are currently being used

Josh
My System SpecsSystem Spec
07 May 2014   #8
ROOTOY260

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Yes, ICit2lol, that's fine by me.
My System SpecsSystem Spec
07 May 2014   #9
ROOTOY260

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Thx Shadowjk,
The connection is wireless.
ISP is Comcast
Cable
router is Comcast xFinity Arris model TG 862 G/T
McAfee Internet security suite

Here's ipconfig/all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : RAY-PC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
DNS Suffix Search List. . . . . . : hsd1.md.comcast.net.

Ethernet adapter Local Area Connection 2:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Broadcom NetLink (TM) Gigabit Ethernet
Physical Address. . . . . . . . . : 18-03-73-CA-AC-59
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection 2:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 94-39-E5-86-00-51
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

Connection-specific DNS Suffix . : hsd1.md.comcast.net.
Description . . . . . . . . . . . : DW1501 Wireless-N WLAN Half-Mini Card
Physical Address. . . . . . . . . : 94-39-E5-86-00-51
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 10.0.0.3(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : May 07, 2014 2:50:50 PM
Lease Expires . . . . . . . . . . : May 14, 2014 2:50:50 PM
Default Gateway . . . . . . . . . : 10.0.0.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 10.0.0.1
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 75.75.75.75
75.75.76.76
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Tunnel adapter Local Area Connection* 11:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter isatap.{36652ABE-663A-4A66-A2D4-FAE7875FE6A8}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #3
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
My System SpecsSystem Spec
07 May 2014   #10
Shadowjk

Windows 7 Professional x64 SP1 ; Windows Server 2012 R2 Standard
 
 

Can you follow this tutorial and change your DNS servers to 8.8.8.8 and 8.8.4.4 and then test internet connectivity.

DNS Addressing - How to Change in Windows 7

Please report back the results then we will work from there

Hope This Helps,
Josh
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Connected but web pages don't open




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Network connected but pages will not load
Hi all, I am running Windows 7 x64. I cannot access web pages through my browsers (Chrome, Firefox, IE). My network connections appears fine in the toolbar, I can ping sites effectively through CMD, and I am able to run fully functional in Ubuntu. I thought the issue would be with the drivers,...
Network & Sharing
Connected to Internet but web pages don't load
My Internet was working great for the past couple months and then today I tried to get on and boom nothing loads. I tried starting in safe mode with networking and problem still persists please help! Thanks.
Network & Sharing
Computer is connected to the internet, but is not loading web pages.
I am having trouble with my laptop. It says I am connected to the internet, but whenever I open a browser( Chrome, Firefox or IE) it doesn't open any web pages. I get the message "the remote device or resource won't accept the connection". And it's not the router because we have another laptop in...
Network & Sharing
Internet connected, but not able to load pages?
I have internet access, but when I am in normal mode it says that the page took too long to load so it couldn't connect to it. I have tried nearly everything, but nothing so far. When I am in safe mode, I can view any page. So that's how I am able to post this. Please Help!
Browsers & Mail
Connected to Internet but CANNOT Load Pages in Browsers
For a few months now, a few times a day, I'll be surfing fine but after awhile my browser (Firefox or IE) cannot load any pages, it'll say something like cannot load page. But I notice my downloads are still going (in Firefox or µTorrent, etc.) and my VoIP still works. I"m on a WIRED...
Network & Sharing
Connected to Internet, Pages won't load
Hi, just did a clean Windows 7 install on my Thinkpad. I was able to connect to my wireless network no problem, however (in both firefox and IE), no webpages will load, except: Google Youtube FF homescreen my college's outlook server page otherwise nothing will load, nor will any...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:07.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App