Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: NIC Metrics Issue - Internet Connected yet no response from websites

16 May 2014   #1
jvamos

Windows 7 Ultimate x64
 
 
NIC Metrics Issue - Internet Connected yet no response from websites

Hello,

I am posting about a problem which has been bugging me for a while. I have a machine with two NICs on the motherboard, one is connected to a gigabit switch then to an router running a dhcp server and operating as the gateway. The other NIC is connected to a piece of hardware that is connected via ethernet to another dhcp server by sonicwall. I have many other running dual NIC this way but on this special computer the drivers and hardware on port 2 is a different model.

I followed the instructions posted here.
Windows 7 64bit dual Ethernet port EuCon DAW disconnecting

When just set to automatic metrics the internet works but the consoles connection to the PC is intermittent. When I set the metrics up and prioritize one device over the other the internet doesn't work but the console is solid. I can see the requests going out for google but nothing happening.

I have tried this with two alternative nics that are PCI and PCIe to try and rule the NICs on the mobo out.

I can post a wireshark capture of the activity on the side with no internet. I don't know much about it.

Thanks for any help.

Gigabyte GA-z68-ud7 - Win 7 64bit Ult - Eucon WS 64bit - System 5 MC


My System SpecsSystem Spec
.
16 May 2014   #2
TheCyberMan

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Hi from Sevenforums,

Are the others Windows?
My System SpecsSystem Spec
16 May 2014   #3
jvamos

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Thanks,

Yeah all the same OS and dual nic. The software for the consoles is different only.
My System SpecsSystem Spec
.

16 May 2014   #4
TheCyberMan

Windows 7 Ultimate x64
 
 

I would try NIC 1 10 and 30 for nic 2 as long as don't conflict with others on the network.
My System SpecsSystem Spec
16 May 2014   #5
jvamos

Windows 7 Ultimate x64
 
 

For the metrics?
My System SpecsSystem Spec
16 May 2014   #6
TheCyberMan

Windows 7 Ultimate x64
 
 

For the metrics.
My System SpecsSystem Spec
16 May 2014   #7
jvamos

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Hasn't had an effect after reboot. Hm
My System SpecsSystem Spec
16 May 2014   #8
TheCyberMan

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Open a cmd prompt type route print.

Please post a screenshot.
My System SpecsSystem Spec
20 May 2014   #9
jvamos

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Hey sorry. I didn't get that till now. I just used > to create a text file.
Code:
===========================================================================
Interface List
 21...e8 94 f6 02 61 7c ......Realtek PCIe GBE Family Controller #3
 19...00 a1 b0 00 1f 46 ......Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC
  1...........................Software Loopback Interface 1
 16...00 00 00 00 00 00 00 e0 Microsoft ISATAP Adapter
 13...00 00 00 00 00 00 00 e0 Teredo Tunneling Pseudo-Interface
 20...00 00 00 00 00 00 00 e0 Microsoft ISATAP Adapter #4
===========================================================================

IPv4 Route Table
===========================================================================
Active Routes:
Network Destination        Netmask          Gateway       Interface  Metric
          0.0.0.0          0.0.0.0      192.168.1.1     192.168.1.48     32
          0.0.0.0          0.0.0.0  192.168.168.168  192.168.168.110     20
        127.0.0.0        255.0.0.0         On-link         127.0.0.1    306
        127.0.0.1  255.255.255.255         On-link         127.0.0.1    306
  127.255.255.255  255.255.255.255         On-link         127.0.0.1    306
      192.168.1.0    255.255.255.0         On-link      192.168.1.48    286
     192.168.1.48  255.255.255.255         On-link      192.168.1.48    286
    192.168.1.255  255.255.255.255         On-link      192.168.1.48    286
    192.168.168.0    255.255.255.0         On-link   192.168.168.110    266
  192.168.168.110  255.255.255.255         On-link   192.168.168.110    266
  192.168.168.255  255.255.255.255         On-link   192.168.168.110    266
        224.0.0.0        240.0.0.0         On-link         127.0.0.1    306
        224.0.0.0        240.0.0.0         On-link      192.168.1.48    286
        224.0.0.0        240.0.0.0         On-link   192.168.168.110    266
  255.255.255.255  255.255.255.255         On-link         127.0.0.1    306
  255.255.255.255  255.255.255.255         On-link      192.168.1.48    286
  255.255.255.255  255.255.255.255         On-link   192.168.168.110    266
===========================================================================
Persistent Routes:
  Network Address          Netmask  Gateway Address  Metric
          0.0.0.0          0.0.0.0      192.168.1.1       2
          0.0.0.0          0.0.0.0      192.168.1.1  Default 
          0.0.0.0          0.0.0.0      192.168.1.1  Default 
===========================================================================

IPv6 Route Table
===========================================================================
Active Routes:
 If Metric Network Destination      Gateway
 13     58 ::/0                     On-link
  1    306 ::1/128                  On-link
 13     58 2001::/32                On-link
 13    306 2001:0:9d38:90d7:2868:8d9:3f57:5791/128
                                    On-link
 13    306 fe80::/64                On-link
 13    306 fe80::2868:8d9:3f57:5791/128
                                    On-link
  1    306 ff00::/8                 On-link
 13    306 ff00::/8                 On-link
===========================================================================
Persistent Routes:
  None
My System SpecsSystem Spec
20 May 2014   #10
jvamos

Windows 7 Ultimate x64
 
 

The correct gateway's seem to be set. There are other metric settings though. Would one have to set those through command line?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 NIC Metrics Issue - Internet Connected yet no response from websites




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Desktop WIFI Internet Issue - Connected, but Slow/Dropped Internet
I've been battling this particular issue for a couple of weeks now without much success. I have a custom built desktop where my WIFI connection will deteriorate to the point where internet (and gaming over Steam, etc...) will be either painfully slow or unable to load pages at all. Windows claims...
Network & Sharing
'connected' unable to pull up websites, use skype, outlook, etc.
Okay so. This is the strangest problem I've ever encountered in my entire usage of computers, by far. I download a lot of game related software, many of it mods or system files to assist with the games interior files or working of other programs or the game itself. I have no idea if it is...
Network & Sharing
Connected to internet but browser won't retrieve websites
Running Acer Aspire one, Win 7 starter, IE. While downloading Bittorrent I acquired several nasty programs. The two most insidious are v9.com and YouTube accelerator. I have tried normal uninstall but rather then removing these programs they now do not show up on the list of programs, but still...
System Security
Connected to the internet but cant browse websites
I have an HP laptop and i can connect to the network both with wireless or wired, but i cant browse websites. I've tried connecting from several different locations and i get the same result. I took it to Best Buy and they said "its broke and they cant help me". Anyone have any suggestions for me?...
Network & Sharing
Internet Connected but websites unavailable.
Hello everyone. My problem is that my internet only partially works. I am able to connect to the internet and I can see packets are being sent. P2P sharing works, steam can log on and the chat works, I am also able to play games online. (owned some people in MW2). Now my problem is that any and...
Network & Sharing
3 USB dongle connected but cannot display websites
My new laptop is a Toshiba L500 Satellite with Windows 7. I tried using my Three dongle (which I have had for 3 months now and works perfectly fine on my old laptop with Windows XP) - it managed to install and connect as normal. But it wouldn't display any websites other than the Three home page,...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:14.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App