Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Weird Internet Problem?

29 Oct 2009   #1
kyubiboi

Windows 7
 
 
Weird Internet Problem?

Hey guys I have a weird internet problem here. I just upgraded to Windows 7 last night. I didn't do a clean install, so I upgraded from Vista. The problem I'm having is that basically my internet is messed up....

If I try to use Internet Explorer, it says "Internet Explorer cannot display the webpage".
If I try to use Firefox, nothing happens, it just tries to load for a few seconds and the tab remains as "untitled".
If I try to use Safari, it says "You are not connected to the Internet".
If I try to use Opera, it says "Could not locate remote server".

Google Chrome seems to work fine, same with windows live messenger. I could also grab updates from windows update. Another weird thing is that Internet Explorer 64-bit seems to work fine as well. But anything other than these, it won't connect to the internet.

I do not have windows firewall turned on, so I don't know if there's anything that's blocking the connection...

Anyone have any ideas on what's going on? It's driving me insane here


My System SpecsSystem Spec
.
29 Oct 2009   #2
Airbot

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Hi kyubiboi,

Do you have any Antivirus program installed? If so , what is it, and have you tried temp. disabling it to see if it makes a difference?

Have you disabled your network adapter, and re enabled? Tried rebooting your router, and computer?

Tried flushing out your DNS cache?
command prompt - ipconfig/flushdns - enter
My System SpecsSystem Spec
29 Oct 2009   #3
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

After you do what Airbot suggested could you type cmd in search then ping MSN.com and let us know the results

thanks

Ken
My System SpecsSystem Spec
.

29 Oct 2009   #4
Airbot

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

You might even run a full scan with a Antivirus program or something like Malwarebytes to rule out any malware infection. Could also run the network troubleshooter and see if that says anything relevant.
My System SpecsSystem Spec
29 Oct 2009   #5
kyubiboi

Windows 7
 
 

Hi Airbot,

I don't have any Antivirus programs installed.

I've tried disabling and re-enabling my network adapter, but it didn't do anything. I've rebooted my computer tons of times and still the problem still exists.

I just tried flushing out my DNS cache, but it didn't do anything either
My System SpecsSystem Spec
29 Oct 2009   #6
kyubiboi

Windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by zigzag3143 View Post
After you do what Airbot suggested could you type cmd in search then ping MSN.com and let us know the results

thanks

Ken
I just tried this too. It said

"Ping request could not find host msn.com. Please check the name and try again.
My System SpecsSystem Spec
29 Oct 2009   #7
Airbot

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Try what I posted above in my second post.
My System SpecsSystem Spec
29 Oct 2009   #8
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by kyubiboi View Post
Quote   Quote: Originally Posted by zigzag3143 View Post
After you do what Airbot suggested could you type cmd in search then ping MSN.com and let us know the results

thanks

Ken
I just tried this too. It said

"Ping request could not find host msn.com. Please check the name and try again.

IN order for the ping to possibly work you need to do the ipconfig /flush and ipconfig /renew that Airbot suggested

then do the ping

thanks

Ken
My System SpecsSystem Spec
29 Oct 2009   #9
kyubiboi

Windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Airbot View Post
Try what I posted above in my second post.
Unfortunately I have to go to school now, so I'll try your suggestion when I get back. Thanks
My System SpecsSystem Spec
29 Oct 2009   #10
BeechV35Pilot

Windows 7 Pro x64
 
 

Another thought is to be absolutely sure you have the latest network drivers for your card.

When I first installed Win7 RC about a month ago I experienced similar symptoms as you did. Updating the network driver to the absolute latest resolved this problem for me.

edit: yet another thought: Any chance the proxy settings were enabled in both FF and IE?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Weird Internet Problem?




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Weird internet speed problem
I went to speedtest today after barely loading half of a 1080p video which would not load, well it turned out that my download speed went from 38.9+ megabytes/per second to 0.45 megabytes per second. Does anyone know what I should do about this, call my provider? This has happened before once...
Performance & Maintenance
2 Routers makes my internet weird.
Hello! My dad just hooked up another router to the fiberoptics input, becouse when we only had one the router was crashing all the time becouse it can't handle 6 smartphones, 3 ipads, 4 desktop computers and 5 laptops. So He put up another so now we have one for phones and tabets and one for...
Network & Sharing
Weird eye symbol on internet explorer 10
Hello, I'm using Windows Seven Ultimate and using internet explorer 10. I have this weird eye symbol when I'm logging on in the password field. Is that normal? What does it mean? I'm attaching a picture of this to this thread.
Browsers & Mail
Weird problem with Norton internet security and coding
I'm not sure if this is the right section to post this, but I'm very concerned with something I've noticed with Norton Internet Security for windows 7.... I was doing some openGL/SDL based coding in C++ (using the Bloodshed C++ compiler) and when I tried to compile and run my program, Norton...
Software
Windows 7 weird desktop, no internet
Hi, I got a laptop Acer Travelmate 7730G, with Intel Duo core processor T6570 and 9600M GT Turbocache. The Problem: Last night when i came back from my holiday, everything went as usual till i entered my password and came to my desktop. There was standing something like "Desktop couldnt be...
General Discussion
Weird Internet Issues
Hey everyone! I hope I am posting this in the right section. :) So the situation is as follow. About 2 weeks ago I've installed Windows7 32 Ultimate and since then these weird problems started appearing with my connection. I have a quite strong connection, and before everything worked...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:07.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App