Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Ethernet port keeps disconnecting please help

08 Jul 2014   #11
BigTabs

Windows 7 64 (bit)
 
 

WI'll download and see what happen's


My System SpecsSystem Spec
.
08 Jul 2014   #12
HarriePateman

Windows 7 Ultimate 64-bit
 
 

Brilliant, be sure to keep us informed.
My System SpecsSystem Spec
08 Jul 2014   #13
BigTabs

Windows 7 64 (bit)
 
 

Give me 10 mind I will get back to you man
My System SpecsSystem Spec
.

08 Jul 2014   #14
BigTabs

Windows 7 64 (bit)
 
 

Okay all looks good now. Don't see how it works now. the other driver on asus website is the same
My System SpecsSystem Spec
08 Jul 2014   #15
BigTabs

Windows 7 64 (bit)
 
 

Nope it's started doing it again
My System SpecsSystem Spec
08 Jul 2014   #16
BigTabs

Windows 7 64 (bit)
 
 

Rma tine I think
My System SpecsSystem Spec
13 Jul 2015   #17
vevilos

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Same problem here
I218-V on Z97-PRO ASUS
WIndows 7 64bit
"media disconnected" message
Stop-gap measure: deselect > select "energy efficient ethernet" and all OK
no ipconfig or netsh solutions worked as far

Downloading new drivers (in despair...)
...
...
...
NOPE (snif...) no change.... deselect > select solution still works...
My System SpecsSystem Spec
13 Jul 2015   #18
GokAy

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Try changing to a High Performance power plan (or a balanced one if already on high performance).
My System SpecsSystem Spec
19 Jul 2015   #19
vevilos

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Yeap I've already tried that... No luck
As a matter of fact this is the only way to "revive" my connection on startup: Double change (ON and then OFF or OFF and then ON) the "Energy Efficient Internet" option (Devices > Network adapters > I218-V > Power Management)...
Huff...
Thanks neighbor across the sea...
My System SpecsSystem Spec
19 Jul 2015   #20
GokAy

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Is it a service issue perhaps? Please check:
- WLAN AutoConfig (automatic - started)
when you login before doing the ON OFF change.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Ethernet port keeps disconnecting please help




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Ethernet port on motherboard not working
I am attempting to connect to the internet with a broadband connection after reinstalling Windows. It keeps reporting back with Error 651 (Modem or other device reported an error), so right now I'm running though WiFi. My motherboard has a built in ethernet port, which is what I am attempting to...
Network & Sharing
Ethernet port in wall not working
Firstly i know this isnt specifically a windows 7 issue. i am trying to connect via LAN to the router through the ethernet port in my room however no connection at all is achieved. What can i do?
Network & Sharing
Ethernet Port Not Working
Hi, I have one of these motherboards GA-890FXA-UD5 in my main PC. And one of the Ethernet ports will no longer connect to the router. It was working fine the other day so I'm not sure what’s happened. The port that will not connect to the router is still flashing orange and...
Network & Sharing
Ethernet port not working
I just turned on my computer and windows is telling me that my Ethernet port is un plugged. Reinstalling the drivers for it didnt help. When i try and plug it in, the orange and green lights flash in this pattern: O . . . O G G G . . . and repeats. On other Ethernet ports the green on stays on and...
Hardware & Devices
Usb Port wont read anythink i plug in or it keep Disconnecting
everytime i plug my zen into my computer or my Storage device it only connect for a little while also my Missies ipod wont evin connect at all anymore it starting to get really Annoying tryed loads of Way to fix it reinstilling driver, unpluging the plug to reset ports, turned the power...
Hardware & Devices
Ethernet/Wireless Disconnecting.
(Before i start, i have checked multiple threads on this site about my problem but none atm have seemed to work, im sorry if this topic arrises constantly but i have done a search but my problem still presists.) Hi, My problem has been going on roughly since i aquired the laptop but im...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:14.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App