Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows 7 - Connected but no internet access - help needed.

12 Aug 2014   #21
Beagle

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

I'll try to connect by cable tomorrow...

I've just updated adapter driver... still no connection, diagnostic come up with "The DNS server isn't responding".

Good job it responds to the Macbook I'm typing this on, otherwise I'd be really screwed!

Thanks to you both for your help so far!


My System SpecsSystem Spec
.
13 Aug 2014   #22
BJB

Windows 7 Pro 64 bit
 
 

Can you just confirm that when connected by cable the connection is OK? Also, how did you manage a driver update without a cable connection?
My System SpecsSystem Spec
13 Aug 2014   #23
Kaktussoft

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by BJB View Post
I would connect it by cable and try to update the wireless adapter driver.
Wired instead of wireless works fine? Check a few times so it can't be luck.
My System SpecsSystem Spec
.

13 Aug 2014   #24
Beagle

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

I haven't tried cable yet. It's tricky as the PC is in upstairs bedroom and router is in hallway. I shall try tonight after work.

I was able to update the driver as I downloaded it on my laptop (which connects fine) and transferred it on a USB stick.
My System SpecsSystem Spec
13 Aug 2014   #25
BJB

Windows 7 Pro 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Beagle View Post
I haven't tried cable yet. It's tricky as the PC is in upstairs bedroom and router is in hallway. I shall try tonight after work.
I reckon you have just explained your problem. Upstairs/downstairs wifi connections do tend to be weak. I have a similar situation and got fed up with the unreliability of my connection and switched to powerline adapters. They work very well indeed.
My System SpecsSystem Spec
13 Aug 2014   #26
Beagle

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

The thing is, my wifi connection was absolutely fine with my old Netgear b/g router. I've now got a new Asus n router sitting in the same place, and my PC hasn't moved. So I would expect a better connection. Annoyingly though, according to Xirrrus I'm getting exactly the same strength signal - about -50 - -65 dbm from both routers.

Regarding Powerline adapters....if my PC can connect over a cable then I guess these would be a work-around. Which ones do you have? there are a few to choose from...
My System SpecsSystem Spec
13 Aug 2014   #27
BJB

Windows 7 Pro 64 bit
 
 

I think a test with your old router is called for, but before that you could try changing the wireless channel. I guess you would have to do that from a different machine and reboot everything afterwards. Have to say though I have never known a channel change to provide a satisfactory solution.

As to powerline adapters I've had my Devolos about 5 years and are the original 85mbps sort. Work well though, even for watching TV. Maybe someone else can advise on later models.
My System SpecsSystem Spec
13 Aug 2014   #28
Beagle

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

OK! It's wired in and working perfectly. Just done a speedtest and got full power. Everything seems to be glitch free. So what do we reckon? An incompatibility between network card and router? Or something software?
My System SpecsSystem Spec
13 Aug 2014   #29
BJB

Windows 7 Pro 64 bit
 
 

At this point, now the PC is much nearer the router, I would first disable the Ethernet adapter and re-enable the wireless adapter and see what happens.
My System SpecsSystem Spec
14 Aug 2014   #30
Beagle

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

The PC wasn't much nearer the router - I had to run a cable up the stairs to the landing!
But, the PC is now back under the desk and the wifi now works! Something must have happened while it was wired in - I'd love to know what.

Wired I was getting full 73mbps download speed and over wifi I have 20mbps (which isn't bad). But I'm going to try powerline for sure. Should I expect to see much improvement over the wifi speeds?

Thanks to you both for your help with this - it's greatly appreciated!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows 7 - Connected but no internet access - help needed.




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
no internet access even though I am connected
My computer shows that I have an internet connection but cannot access it. (I have tried Chrome, IE, Firefox, and other programs that requires an internet connection but none will work). Internet works fine in SAFE MODE... (I have tried changing firewall, proxy, and DNS setting but have had...
Network & Sharing
Internet Connected but can not access anything that requires internet
To expand on the title a bit, I can't go on anything that ranges from browsing the internet or playing games that require internet. I usually use google chrome but no other browsers work. When i click a browser it just loads forever. I've tried some solutions online that range from clearing my...
Network & Sharing
Connected to the internet, but can't access it on Windows 7
I've had this problem for a while (well over a month), and am not sure what to do about it. I also have Ubuntu (Linux) installed on my computer, so I can just boot to it and use the internet just fine. When in Windows, it says that I AM connected to the internet, but I can't use it (browse, or use...
Network & Sharing
wireless internet connected but no internet access ?
hi, Am using dell inspiron laptop with windows 7 home premium 64 bit , i have a free wifi in our collage when i give connect it was getting connected but there is no internet access i had tried with trouble shoot it was giving problem regarding DNS pls tel me how to use wifi :)
Network & Sharing
Connected with no internet access
Up until last night my main computer's internet has been really good, when trying to access the internet today it just decided that I have no internet access. I am connecting wirelessly using an Edimax EW-7718Un usb adapter which has been good up until now. I have read other posts and tried...
Network & Sharing
Internet shows connected but unable to access Internet
A warning in advance: this is going to be a fairly long post. I don't know a ton about troubleshooting but I'm not computer illiterate and I've tried quite an array of tests while trying to fix things on my own. First of all my laptop is an: HP Presario V6000(GB115AV) I'm running windows 7, I...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:44.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App