Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Internet displayed as connected, but actually not

12 Aug 2014   #1
Meebil

Windows 7 Ultimate x64
 
 
Internet displayed as connected, but actually not

Hello,

I recently moved, and at my new house, I'm unable to use the internet, even though its displayed as connected, without the exclamation mark. My roommates are all able to use the internet, and my desktop's internet had worked fine everywhere else.

Help would be greatly appreciated!


My System SpecsSystem Spec
.
13 Aug 2014   #2
PompeyFC

Windows 7 Ultimate x64
 
 

How are you connecting ? Via WiFi or Ethernet cable ?
My System SpecsSystem Spec
13 Aug 2014   #3
Shadowjk

Windows 7 Professional x64 SP1 ; Windows Server 2012 R2 Standard
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Meebil View Post
Hello,

I recently moved, and at my new house, I'm unable to use the internet, even though its displayed as connected, without the exclamation mark. My roommates are all able to use the internet, and my desktop's internet had worked fine everywhere else.

Help would be greatly appreciated!
Are you using any configured firewall applications or appliances? Typically, Windows will use DNS to validate whether or not there is an internet connection. It may be possible for UDP port 53 (DNS) to be open yet TCP port 80 (HTTP) to be closed.

If you can provide an IPconfig output this will be a start in determining the cause of this

Can you please follow this tutorial - Basic Requirements Before Posting your Networking Thread. This can help us identify what may be causing your issue.

Many Thanks,
Josh
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 Internet displayed as connected, but actually not




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Desktop WIFI Internet Issue - Connected, but Slow/Dropped Internet
I've been battling this particular issue for a couple of weeks now without much success. I have a custom built desktop where my WIFI connection will deteriorate to the point where internet (and gaming over Steam, etc...) will be either painfully slow or unable to load pages at all. Windows claims...
Network & Sharing
Internet Connected but can not access anything that requires internet
To expand on the title a bit, I can't go on anything that ranges from browsing the internet or playing games that require internet. I usually use google chrome but no other browsers work. When i click a browser it just loads forever. I've tried some solutions online that range from clearing my...
Network & Sharing
I can't get connected to the internet.
I can not get connected to the internet. I have had this computer for about three years and I am getting my internet service through Verizon. Three days ago I got a message that my brouser address could not be found because I am working offline. I went to tools click working offline, the red X...
General Discussion
wireless internet connected but no internet access ?
hi, Am using dell inspiron laptop with windows 7 home premium 64 bit , i have a free wifi in our collage when i give connect it was getting connected but there is no internet access i had tried with trouble shoot it was giving problem regarding DNS pls tel me how to use wifi :)
Network & Sharing
Internet Browsers Won't Load even when Internet Connected! Please Help
Hi, I am using Windows 7 and until yesterday Chrome was working fine. Then it just stopped working and internet explorer is the same! I know my internet is working cos I can wirelessly connect on my laptop. However I connect with ethernet cable to my PC (that isnt working ) so I don't know if this...
Browsers & Mail
Internet shows connected but unable to access Internet
A warning in advance: this is going to be a fairly long post. I don't know a ton about troubleshooting but I'm not computer illiterate and I've tried quite an array of tests while trying to fix things on my own. First of all my laptop is an: HP Presario V6000(GB115AV) I'm running windows 7, I...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:19.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App